Reklama

Reklama

Srdečně vás vítáme

  • Francie À bras ouverts (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V hlavní roli této komedie se představí ztřeštěný Christian Clavier jako Jean-Etienne Fougerole, který je velice respektovanou osobností francouzské literární scény. Tento bytostný humanista a vrcholný intelektuál žije ve svém světě po boku bohaté manželky a je dokonale odtržen od reality. Což se mu stane osudným, když v televizní debatě propaguje svůj nový román Srdečně vás vítáme. V něm řeší téma pomoci lidem v nouzi, lidem bez domova, na útěku. V přímém přenosu vzdoruje silné kritice ze strany přítomného oponenta, který jej napadá, že sice hezky píše, ale v životě se tím není schopen ani ochoten řídit. A tak Jean-Etienne, aby osobním příkladem dokázal svou vstřícnost k potřebným celého světa, veřejně vyzve jakoukoliv romskou rodinu k společnému soužití u nich doma. Stačí, když zazvoní u brány jeho sídla a budou radostně vítanými hosty. A rozohněný Jean-Etienne rovnou na kameru nadiktuje i svou adresu. Pak se nemůže divit, že u něj večer v ten samý den zadrnčí zvonek a za vraty stojí usměvavý Babik se svou početnou rodinou. Jean-Etiennovi nezbývá nic jiného než svůj veřejný slib dodržet. Netuší, že jej i jeho rodinu čeká jedna z nejtěžších životních zkoušek a hlavně brutální test míry tolerance, solidarity a humanismu. (CinemArt)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (159)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Cesta do dvou třetin, sotva. Tenhle typ komedií vždy profituje z uhozených nápadů, šíleností. Prostě "co to je, kočka?". A to se tady nepovedlo, výtlem sotva jeden, chtělo to přitvrdit, kromě krtků málo humoru. Trávníček na Claviera docela slušný, ale Meduna by to asi "koukej!" taky. Můj třetí film se Elzou, měl jsem pocit, že ji znám lépe z více filmů. Nikita Dragomir (Lulughia) byla ale pěkná, a podle jména je asi fakt z Rumunska, stejně jako další členové Babikovy rodiny. ()

bigmatko 

všechny recenze uživatele

nenáročná, nenásilná a celkom milá a dokonca aj vtipná komédia. Určite je to lepšie ako posledné humoristické pokusy amerických produkcií, ktoré sú viac trápne ako vtipné. Francúzy sa chytili citlivej témy a zrejme z dôvodu pochopitelných obáv si ako rasovú skupinu vybrali romov a nie muslimov, lebo to by im zrejme neprešlo. Ale je tam cítiť určitý odkaz. Nebudete padat od smiechu ale je to prijmená oddychovka. ()

Reklama

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Film na tému cigáni v mojom baráku ma veľký potenciál, ktorý isto nebol využitý naplno, ale pár momentov vo filme je celkom podarených. Myslím si, že je to celkom dobre načasované na dobu, keď mnoho cudzincov migruje nie len do Francúzska a mnohý im chcú pomáhať, a tu je návod ako. Samozrejme netreba všetkých hádzať do jedného koša, ale u cigáňov skutočne ide len o výnimky, čo sa vedia asimilovať. V prípade iných národov to vidím podstatne svetlejšie ako u cigáňov. Zaráža ma uvedený fakt vo filme, že vo Francúzsku je 18 000 cigáňov na tak veľkú krajinu. To sa len v slovanských krajinách, slušne napísané, tak rozmnožili? Slovania sú asi všeobecne pohostinný a preto sa sem natrepali všetci možní od maďarov po cigáňov. Na západe si akurát tak cudzích vozili na otroctvo. ()

Goumen 

všechny recenze uživatele

Lituji, že jsem si předem nepřečetl o čem to bude, protože téma multikulturalismu a integrování romů zpracované Francouzi nemůže dopadnout jinak. Tahle otázka je pro Francouze velmi aktuální a připadá mi trapné prostřednictvím filmu ukazovat, jak je soužití s romy a jinými menšinami přínosem. Je to sice bráno s nadsázkou a ne vždy to nahrává romům, ale hlavní myšlenka je jasná. To tuhle komedii sráželo asi nejvíce, pár momentů bylo opravdu vtipných, ale i tak je to jedna z nejslabších francouzských komedií. ()

MiaMahoney 

všechny recenze uživatele

Je to jasné. Frantíci, v současné době tedy spíš obyvatelé galského chalífátu, nemůžou řezat do muslimů, neboť ti by záhy řezali do nich, a tak odněkud vyhrabali cigány a vzali si na paškál je. Což o to, morgoši byli vcelku trefně ztvárnění, tedy pokud by se člověk vrátil v čase tak o 70 let, kdy největší hrozbou ze strany kočovných čmoudů bylo, že vám ukradnou slepici. Dnes už totiž nikdo nekočuje (proč taky, když dostanou nové byty a dávky takové, že by jim průměrný český důchodce záviděl) a vytvořili si nádherné a čisté satelity, například Chánov či District 9 (pardon, samozřejmě mám na mysli Luník), kde jejich elita (prof. Tukabel, RNDr. Jolanda, CSc. a jiní) kulturně obohacuje nás, "býle gadže more". Žabožrouti si sice umí stále sami ze sebe udělat srandu, ale přes ten nános multikulti aby jeden váhal, zda to vlastně ještě humor je, nebo je ta politická korektnost už sežrala jako ta "rakovyna pyčomore". Povinně tedy čumíme na ukázku, jak i fuj fuj Francouz se standardní dávkou pigmentu může být horší a vychcanější než romský spoluobčan, z čehož je mi na blití, humor nehumor! Sluníčkářská rodina si lže do kapsy, demagogicky si namlouvá, jak je tolerantní, jen aby si manžel/syn/soused/cigán... nepomyslel, že se jich týká to ohavné slovo začínající na "r" a končící na "asista"! Ano, je to myšleno jako humor, ale dle mého jsme tím už tak přesycení a masírovaní v reálném světě, že to málokdo z nás tak bude brát. A to je prostě taky xblití, dáni a pávové, nemůžu si pomoct. Nevím, co si kdo chtěl tímhle filmem dokázat a jestli vůbec něco, každopádně abych jen "nekrytyzovala jaj dylyno", musím říct, že se mi líbil neamerický koncept komedie. Jsem totiž přesvědčená, že kdyby se "režyje" ujal Holý Úd, byli bychom svědky konceptu "nastěhovaná cigánská rodina v luxusní vile -> malý mrdník -> větší mrdník -> postupně gradující fekální humor -> naprosto absurdně vygradovaný ultramrdník a luxusní vila na sračky". I když morgoši dělali bordel, byla jsem vděčná, že se tvůrci rozhodli tenhle koncept nesledovat a jít tak nějak svojí cestou. Vcelku potěšily i příjemné herecké výkony, byť ústřední MILFka občas až moc přehrávala a ten francouzský James Franco tam byl úplně na hovno, asi jako "ynstytut" IQ Roma Servis u nás v Česku. I když... zamyslím-li se nad tím, z tohohle prostředí by možná mohla vzejít nějaká komedie, už třeba jen proto, že na takový oxymoron jako je "IQ Roma" nenarazíte moc často. Někdo by měl asi cinknout té Tukabel a nabídnout jí roli, mohla by se pod správným vedením ještě Trošku víc blejsknout, dyk more! ()

Galerie (21)

Zajímavosti (10)

  • Niekoľko rómskych občianskych združení vo Francúzsku uviedlo, že ide o „nepravdivé, ponižujúce a traumatické vyjadrenie, ale neplánujú podať žalobu“. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Garches a Marnes-la-Coquette (Francúzsko) a v Bruseli (Belgicko) od júna 2016. (Arsenal83)
  • Ve filmu se objeví potitulková scéna. (Hannahh)

Reklama

Reklama