Reklama

Reklama

Proč? 13x proto

(seriál)
  • USA 13 Reasons Why
Trailer 2
Drama / Mysteriózní
USA, (2017–2020), 47 h 32 min (Minutáž: 49–99 min)

Tvůrci:

Brian Yorkey

Předloha:

Jay Asher (kniha)

Hrají:

Dylan Minnette, Katherine Langford, Christian Navarro, Alisha Boe, Brandon Flynn, Justin Prentice, Miles Heizer, Ross Butler, Devin Druid, Amy Hargreaves (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(49)

Tajemství. Lži. Pomsta. Na Liberty High mají všichni co skrývat… A pravda už má brzo vyjít na světlo. (Netflix)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (441)

joehot 

všechny recenze uživatele

Ten, který stojí v koutě, Johnsonův studentský neo-noir Zmizení, adventurka Life is Strange, Pět starých známých Mitche Alboma... 13 Reasons Why jako by stále "něco připomíná", ale přitom se rozhodně nedá nařknout z opisování. A vůbec - v podstatě se dá pouze chválit. Za téma, o kterém povídá - a o kterém se povídá málo a mělo by více, a za scénář, který především v první polovině učebnicově dávkuje informace tak, aby diváka zaháčkoval a zarážel mu příběh hloubš a hloubš do chřtánu, až není možné se vymanit. Tohle se Netflixu podařilo. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

TV-seriál. Miluju tyhle melancholické, napínavé záležitosti. Nevím proč, ale prožíval jsem stejnou nostalgii, jako při hraní PC hry Life Is Strange. Seriál je zároveň propojen úžasnou hudbou. Ovšem přikládám se k zdejší většině, s názorem, že 13 důvodů proč mělo skončit hlavní zápletkou seriálu, a to po 1. sérii! Druhá série má ještě co nabídnout a stále dokázala strhnout mojí pozornost. 3. série je podle mě už moc (zatím jsem viděl jen 1. díl a upřímně, se mi do dalších dílů moc nechce). | 1.série (95%), 2.série (85%), 3.série 1/13 (65%), 4.série (??%) > Průměr: 82% (4*) | ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebudem tu vypisovať 13 dôvodov, prečo ušetriť čas a nepozerať to, ale na tomto seriáli nie je nič výnimočné z hľadiska šikany ako hlavnej témy, ani nič dych berúce pri pohľade na postavy, kde je takmer každý imbecilný, od riaditeľa školy až po takzvanú obeť a hlavného predstaviteľa, nejakého Freestylera, čo spí so sluchátkami. So skutočnou šikanou to fakt nemá nič spoločné a na to si pozrite film Class a potom k nemu sedemdielny seriál. Film nie je o odsúdení šikany ale skôr návodom k ospravedlneniu samovraždy tupej kravy. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komentar o totalni hereckem autismu hlavniho hrdiny je sice naprosto presny, ale jinak je to vybornej kousek. Excelentni narativni koncept postupne poustenych nahranych tapes a fantasticky soundtrack, ktery si bere ty nejluxusnejsi 80's pecky. Po prvni serii kvalita, uvidime co dal. 8/10 ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

13 Reasons Why nestíhá nudit ani ve chvílích, ve kterých se nic moc neděje. PROČ? 1. Scénář je naprosto ukázkově vykonstruovanej 2. Obsazení je přesný a herecký výkony nikdy nejdou za hranice reálií 3. Obsahuje spoustu postav se kterými se divák může ztotožnit 4. Parádní soundtrack 5. Temná, smutná a bezvýchodná atmosféra 6. Chytrá režie, která si hraje s divákovou pozorností (kolikrát jste ztratili přehled v časových liniích?) 7. Silnej příběh o dospívání, ve kterém má jedna pomluva potenciál měnit celej život 8. Ve finále vyplyne vážný - ač trochu naivní - poselství 9. Ani na chvíli nemáte pocit, že sledujete hloupej teenage flák typu 90210 10. Všechno z toho lze ve skutečném životě zažít 11. V žádnym ohledu se nemůže divákovi znelíbit 12. Absence zbytečností 13. Jede pevně na jistotu! (to je zároveň největší mínus, nečekejte žánrové experimenty, nebo šokující zvraty.) ()

Galerie (458)

Zajímavosti (48)

  • Lak na nehty, který má na sobě Hannah (Katherine Langford) v den kdy zemře, používala k označení kazetových nahrávek jednotlivými čísly. (Kacitr)

Související novinky

Rodičovská rada si stěžuje na studio Disney

Rodičovská rada si stěžuje na studio Disney

12.03.2022

Těšili jste se coby fanoušci Daredevila nebo Punishera ze zprávy, že studio Disney ve spolupráci s Marvelem přidalo tyto netflixovské seriály na streamovací službu Disney+? Pak zjevně nejste součástí… (více)

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (více)

Reklama

Reklama