Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dracula je mrtev, zanechal však dceru. Ta touží po vysvobození z jeho prokletí, ale nedaří se jí to. Objevují se nové oběti. Její jedinou nadějí je doktor Jeffrey Garth, přítel Van Helsinga. Ti mezitím pátrají po vrahovi a stopy je zavedou k hraběnce Maryi Zaleske. Jeffrey jí odmítne pomoci. Ona ovšem unáší jeho sekretářku Janet do Transylvánie. Jeffrey a Van Helsing ji musí zachránit. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (25)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Taký ženský horor, kde aj dejová línia s viazaním motýlika má pomaly viac priestoru ako Van Helsing. Viac dialógov a snáh o humor, ako by bolo žiadané a akýsi melancholický opar smútku z prekliatia (ktorý do dokonalosti doviedol až Lon Chaney Jr. ako Vlkodlak) zanechávajú čudný dojem. Film je určite zaujímavý a pokrokový (hlavná hrdinka deprimovaná z toho, že je upírkou + jemne lesbická scéna), no je nakrútený nanajvýš nehororovo. Počas väčšiny stopáže si človek ani neuvedomuje, že pozerá horor, za čo bezpochyby môže aj sladučká hudba. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Snímek začíná v momentě, kdy Van Helsing zabíjí Drákulu. Tedy několik v teřin před koncem "prvního dílu". Přesto však zmizel Harker i jeho žena, kteří tou dobou "na místě činu" byli. A není o nich zmínka ani nikdy později. Van Helsing čelí obvinění z vraždy a přesto ho nenapadne se na jich dovolávat jako svědků. Drákulova dcera se sice tváří jako sequel, ale je je zde příliš mnoho nelogičností v návaznosti (ostatně tím jsou Universal horory typické). Několik totálních nelogičností v chování postav se objeví i v průběhu filmu, ale jinak se jedná o snímek poměrně zdařilý. Gloria Holden je temnou upírkou par excellence. Škoda, že se neobjevil Lugosi, který za roli Drákuly v tomto filmu dostal dokonce zaplaceno :-) ()

Reklama

Mariin 

všechny recenze uživatele

První tři čtvrtiny filmy působí spíše jako psychologické drama s humornými prvky (vystrašený policista, vázání motýlka), teprve v závěrečné fázi, kdy se nudný a upovídaný děj z Londýna přesune do Transylvánie, trochu připomíná horor. On už ten námět sám o sobě, Draculova dcera, je špatný. Hraběnka Zaleska vypadá jako unavená herečka nebo zpěvačka, nikoliv jako dcera temnoty. Nemám tyhle relativizující variace rád a podle mne ten film není dobrý, neboť jakoby sám neví, čím chce být... . ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký horor „Draculova dcera“ se primárně zaměřuje na téma prokletí a na to, že jeho nositelka rozhodně není šťastná s tím, jak se její život změnil, co s sebou nosí a jaké jsou její potřeby. Už v tomto filmu se objevují náznaky toho, co je pro ženský upírský hororový film celkem standardní – tedy lesbické prvky. Ale ono se to s upírkami táhne i v literární historii, kde dostali prostor dříve než ve filmu. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Původní film není bez chyby... A tenhle je o trochu horší. Ne však špatný, naopak místy svěže odvážný. Především Gloria Holden je výborná a její hraběnku, jež by se chtěla vzdát rodinného prokletí, ale neví, jestli je to možné, byla radost sledovat. Škoda ale, že dostala o poznání méně prostoru než limonádová romantická linka doktora Gartha a jeho asistentky, kterou bych klidně oželel nebo alespoň pořádně proplel. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (9)

  • Profesor Van Helsing je v titulcích chybně uveden jako Von Helsing. (liquido26)
  • Bela Lugosi získal 4000 dolarů za přispění do reklamní kampaně pro film, přestože ve snímku se neobjevil. (liquido26)
  • Poslední hororový film produkovaný pod dohledem Carla Laemmleho. (liquido26)

Reklama

Reklama