Reklama

Reklama

Oživit mrtvou hmotu a stvořit z ní živou bytost dokázali zatím jen Bůh a Viktor Frankenstein. A právě o tom druhém vypráví náš příběh odehrávající se ve století, kdy se čerstvě probuzená věda, nové technologie a tradiční víra a náboženství sbližují, aby změnily zákony, jimiž se řídí život a smrt. V časech, kdy se zdá, že nic není nemožné. Radikální vědec Dr. Viktor Frankenstein (James McAvoy) a jeho pomocník Igor (Daniel Radcliffe) mají společnou vizi o uměle stvořeném životě, který může změnit svět. Victorovi se však výsledky jejich společné práce vymknou kontrole a dokonce hrozí, že se dostanou do rukou lidem, kteří s nimi budou chtít uspokojit své mocenské choutky. Zatímco Frankenstein chce ve vynalézání pokračovat bez ohledu na možné následky, Igor si uvědomuje, k jakým hrůzným koncům mohou vést. Jedině on může nakonec Viktora zachránit před sebou samým a svět před smrtelně nebezpečným monstrózním stvořením. (CinemArt)

(více)

Videa (14)

Trailer 2

Recenze (311)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Vnější efekty a vychytávky překrývají myšlenkovou prázdnotu, což je zvláště vidět na konci snímku. 1) Technické pseudoretro pobaví, zvláště pak v českém překladu (Lazarovy kleště). 2) Hudba nemohla být dramatičtější. 3) Mladí herci příjemně okořenili předkládaný filmový kýč: 26letý Daniel Radcliffe (Frankensteinův asistent z cirkusu Igor), 36letý James McAvoy (Frankenstein), 39letý homosexuál Andrew Scott (vyšetřovatel inspektor Turpin), 25letý Callum Turner (vyšetřovatelův pobočník konstable Alistair) či třeba 26letý bisexuál Freddie Fox (mecenáš Finnegan). 4) Výstižný koment: choze***. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý v prvom rade nadchne svojou dobovou atmosférou. Výprava pomerne podmanivo vystihla dobové reálie počiatkov industrializácie. K tomu pekné kostýmy, takže v tomto smere spokojnosť. Na druhú stranu ale dejová linka je iba taká priemerná, šedivá a s minimálnym dôrazom na jej romantickú časť, čo bola veľká škoda, pretože naopak, v originálnej predlohe tvorila jej najpodstatnejšiu časť. A tak to v spojení s týmto monštrom malo byť. Tu sú len dvaja blázni zbláznení do medicíny, pár pokusov, oživovanie, pár bleskov, krátky boj... a to je asi tak všetko. Slabší priemer. 55/100 ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Takže, kdo mi dokáže rozumně vysvětlit, proč má Victor Frankenstein tak slabé hodnocení?:) Jasně, srovnávat s kultovním filmem s Borisem Karloffem se to prostě nedá, ale proč se taky všechna velká díla, co již jednou byla natočena, musí srovnávat s těmi novými? Pro mě snímek excelentně fungoval po všech stránkách. Moderní, dynamická, vizuálně úchvatná a herecky fenomenální podívaná. James McAvoy je opět maniakální a jeho ztvárnění Victora Frankensteina je dokonalé. Ten kluk je sakra excelentní herec. Daniel Radcliffe se svou postavou věrného Igora drží tak trochu při zemi a je tak velkým protikladem "šíleného vědce." Chemie mezi nimi funguje výborně, jo James to s chlapama umí:) Možná, že to začalo McBenders:) Andrew Scott shodil Moriartyho kabátek (ale vypadá přitom úplně pořád stejně:) a dal se k Scotland Yardu. Paul McGuigan, který natočil jedny z nejlepších epizod kultovního Sherlocka, si svůj styl nechal i pro Victora. Já jsem spokojená, všechno to hodně drží svým výkonem James McAvoy a on je také možná jedním z hlavních důvodů, proč se mi film tak líbil. Je to stará klasika hozená do slušivého, působivého vizuálního kabátku a já vlastně docela chápu, proč spousta diváků tento film zcela ztrhala. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Keď Viktor Frankenstein, študent lekárskej fakulty, jedného večera počas vystúpenia v cirkuse, nečakane narazí na mimoriadne nadaného mladého muža s telesnou vadou, rozhodne sa ho navzdory krutému osudu zachrániť, aby tak konečne získal spojenca pre svoj šialený plán. Opätovný zrod mŕtvej bytosti je však boj na dlhú trať nie len s krutými pravidlami neúprosnej prírody, ale i so samotným Bohom, ktorý je doposiaľ považovaný za jediného "stvoriteľa". Vzhliadnuť dvoch Frankenstein-ov za jeden deň, to už sa musí človek naozaj nudiť. Kým prvo zmienený bez krstného mena bol obrazne povedané iba hlúpou "postavou" v hlúpom filme, ktorý sa aspoň mierne držal predlohy, tento Victor sa uberá úplne iným smerom, pričom vo svojich počiatkoch hľadá niekoľko alternatív pre svoje pokusy v samotnej ZOO. Po vzhliadnutí musím sám seba vynachváliť za vrodenú skeptiku, ktorá ma nejeden krát uchránila od sledovania plytkých kino počinov. Skrátka, jasne a stručne povedané, v ťažkej dobe finančnej krízy - UŠETRENÉ. Som rád aspoň za ten epicko dramatický záver, ktorý mohol byť krásnou, krutou bodkou za premrhaným potenciálom, lebo verte neverte, tento horor nemá s hororom absolútne nič spoločné. Keď už sa totiž nedostavilo žiadne gore, dúfal som aspoň v poriadne psycho, kedy samotný šialenec v podobe vedca, totálne prepadne svojej ilúzii stvoriteľa. Namiesto toho som dostal rozprávku o besnej opičke, ktorá narobila viac bordelu, ako samotné Monštrum - 50% ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Ako pilot k nejakému seriálu by to mohlo byť celkom fajn ale ako kinofilm je to dosť trapas. Je to svižné, relatívne zábavné a má to aj celkom nábeh na guilty pleasureale akosi mi uniklo o čom ten film vlastne mal byť. Scénaristicky je to totiž celkom peklíčko. A McAvoy s Radcliffom už mali tiež lepšie chvíľky 5/10 ()

Galerie (38)

Zajímavosti (18)

  • Původní knihu Frankenstein napsala Mary Shelleyová a poprvé byla vydána již v roce 1818. (Dracconnis)
  • Exteriéry byly natočeny v Dunnottaru, velkolepé, rozpadající se pevnosti na vrcholu útesu s výhledem na moře v Aberdeenshiru ve Skotsku. (Zdroj: CinemArt)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 65. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Radcliffe u FBI

Radcliffe u FBI

01.08.2015

Představitel Harryho Pottera neusíná na vavřínech. Zatímco si řada herců z kouzelnické ságy stále užívá dovolenou, Daniel Radcliffe víceméně jen přebíhá mezi natáčecími placi. Ještě letos ho uvidíme… (více)

Reklama

Reklama