Reklama

Reklama

Oživit mrtvou hmotu a stvořit z ní živou bytost dokázali zatím jen Bůh a Viktor Frankenstein. A právě o tom druhém vypráví náš příběh odehrávající se ve století, kdy se čerstvě probuzená věda, nové technologie a tradiční víra a náboženství sbližují, aby změnily zákony, jimiž se řídí život a smrt. V časech, kdy se zdá, že nic není nemožné. Radikální vědec Dr. Viktor Frankenstein (James McAvoy) a jeho pomocník Igor (Daniel Radcliffe) mají společnou vizi o uměle stvořeném životě, který může změnit svět. Victorovi se však výsledky jejich společné práce vymknou kontrole a dokonce hrozí, že se dostanou do rukou lidem, kteří s nimi budou chtít uspokojit své mocenské choutky. Zatímco Frankenstein chce ve vynalézání pokračovat bez ohledu na možné následky, Igor si uvědomuje, k jakým hrůzným koncům mohou vést. Jedině on může nakonec Viktora zachránit před sebou samým a svět před smrtelně nebezpečným monstrózním stvořením. (CinemArt)

(více)

Videa (14)

Trailer 2

Recenze (311)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Pořád to samé téma. Nespočetně krát zpracované. Pokaždé s jiným rukopisem pana režiséra nebo scénáristy, který se snaží přijít na světlo s originálnějším zpracováním slavného příběhu než ten předchozí. Takže se nám tu opět jedno takové naskytlo. Jako horor mě tohle dílo zrovna 2x nezaujalo. Asi už jsem poněkud otřískaná. Jako drama o jednom maniakovi mě to zaujalo mnohem víc. Viktor Frankenstein byl génius a zároveň šílenec. A mezi genialitou a šílentstvím neexistuje téměř žádná hranice. Jedno prostě stírá druhé. Je to jenom náš úhel pohledu na věc v danou chvíli. Zajímalo by mě, jak by celé tohle dílo dopadlo, kdyby se ho s vervou sobě vlastní zhostil Stephen King. Byla by to velmi čtivá povídka. Jak už jsem jednou někde neopatrně na plnou pusu řekla, tak bude z Daniela Radcliffea dobrý herec. Už to z daleka není jen Potterovic kluk. Roste stejně tak, jako rostou jeho herecké zkušenosti. A za to dám ruku do ohně. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-1* Když se řekne Frankenstein, tak každého asi hned napadne kultovní příběh o stvoření života z neživé hmoty - pro někoho šokující a pro druhé brakový. V tomto kousku výpravném blockbusteru, který se svou atmosférou velmi podobá Sherlocku Holmesovi od Guy Ritchieho, se snaží autoři z tématu vytěžit opravdu všechno, ale ani to jim nestačí, tak do něj vloží ještě romantiku a kriminálku. Tenhle guláš může chutnat opravdu jen všežravcům, nebo těm co ujíždějí na vizuální stránce a obsah pro ně není podstatný a baví se při hloupých, naivních a nelogických scénách. Jak rychle se mi tohle veledílo dostalo pod ruku, tak i rychle odpadlo - naštěstí existuje přetáčení a film docela rychle uběhl ;-). Odpad si možná zaslouží, ale aspoň se na to chvilkami hezky koukalo, tak nechám aspoň jednu hvězdičku. Nedivím se že jako film v kinech propadl a aspoň trošku to zdejší celkové hodnocení naznačuje. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: -1 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 0 /// ART: 0 /// STYL: 3 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

O level níž než Van Helsing či Underworld, pořád ale o několik stupňů snesitelnější než Já, Frankenstein.Už z traileru bylo evidentní, že nás žádná velkolepá show ani za boha nečeká, takže víc než průměrnou zábavu od toho mohl čekat maximálně jen průměrný idiot.Na celém filmu je jednoznačně nejlepší herecký výkon McAvoye v roli ulítlého Viktora.Ten jasně dokázal snad v každém záběru, že jeho herecký talent je o několik tříd výš než naprosto nevýrazného Radcliffa, který snad kromě filmu Horns nikdy nic nezahrál.Na jedno podívání to šlo, ale snažit se pochopit, proč se ještě v roce 2015 točí za takové peníze tak obyčejné a unylé filmy...to se nesnažte, nebo vám mrdne v kuli.55%: ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

To, že je film natočen místy trošičku béčkově, nic nemění na tom, že jsem se docela příjemně bavil. Škoda jen tak cirka prostředka, za kterým se táhla nuda dlouhá jak smrad z vopičárny. Závěr to ale naštěstí zachránil a celý dojem z tohoto novodobého příběhu o Frankensteinovi o dost pozvedl. U Jamese McAvoye je hrozně vidět, jak dobrý herec je. Ze začátku Vás to nenapadne, ale ke konci to jeho šílenství bylo vysloveně živelné. Škoda jen, že to šílenství bylo tak znatelné, že postrádalo jakoukoliv logiku. Akorát ukazovalo hereckou preciznost, ale psycholog by s rozebíráním takové postavy měl trošku problém. No, ale tohle rozebírání radši přenechám nějakým rádoby odborníkům. Ve výsledku jsem opravdu byl více spokojený, než nespokojený. Sláva to není, ale solidní tři hvězdy si tento film určitě zaslouží. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Přemýšlel jsem ze soucitu nad dvěma hvězdami, ale tak šlechetný k této sešité slátanině prostě nedokážu. Film, na který jsem šel tak trochu pod nátlakem, kdy jsem se mu doposud úspěšně vyhnul, byl pro mne stejně splácaný, jako samotný Frankenstainův výtvor. Film s přehnanou stopáží, bez špetky logiky. Film bez ambice zaujmout něčím originálním, co by se ovšem drželo předlohy. Film tak nudný, že jsem měl opravdu chuť odejít. Prostě tohle byl další promrhaný námět, paskvil s ambicí originality, který se aspoň pro mne propadl dosti hluboko na to, abych měl vůbec chuť, po něm ješté kdy sáhnout. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (18)

  • Ve finále netvora ztvárnil 1,90 m vysoký herec Guillaume Delaunay, který si nasadil protézu navrženou Robem Mayorem ze společnosti Millennium FX, jedné z předních evropských firem, které se soustředí na make-up pro speciální efekty. Aby zachytil ztracený a znovu nalezený život, Delaunay se na roli pečlivě připravoval ve spolupráci s pohybovým koučem. "Prométheus je novorozenec; pamatuje si, jak se má hýbat na ryze instinktivní úrovni," říká McGuigan. (Zdroj: CinemArt)
  • Pro interiér hradu a laboratoře posloužila 18 metrů vysoká dekorace válcového půdorysu, která neměla střechu a byla postavena během 4 měsíců ve studiích Longcross v hrabství Surrey. Jakmile se herci a štáb ocitli uvnitř, stěny dekorace jim poskytly určitý úkryt před neúnavnými srážkami, ale absence střechy (pro usnadnění úderu blesku, který přivede netvora k životu), měla za následek, že byla dekorace konstantně promáčená. (Zdroj: CinemArt)

Související novinky

Radcliffe u FBI

Radcliffe u FBI

01.08.2015

Představitel Harryho Pottera neusíná na vavřínech. Zatímco si řada herců z kouzelnické ságy stále užívá dovolenou, Daniel Radcliffe víceméně jen přebíhá mezi natáčecími placi. Ještě letos ho uvidíme… (více)

Reklama

Reklama