Reklama

Reklama

Draculův dům

  • USA House of Dracula
Trailer

Obsahy(1)

Pokračovanie filmu HOUSE OF FRANKENSTEIN (1944). (+Billy+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Hrabě Dracula se usadí v podzemí hradu doktora Edlemana a chce po něm, aby mu vrátil lidství. Jenže upíří část hraběte je přeci jen silnější, a tak experimentální léčba není jednoduchá. Do toho chce L. Talbot, měnící se o úplňku ve vlkodlaka, po doktorovi to samé- -aby ho zbavil kletby, kterou považují oba za druh nemoci. A aby toho nebylo mála, tak do třetice je nalezeno Frankensteinovo monstrum a doktor se ho ve slabé chvilce pokusí oživit. Půvabná, ale hrbatá sestra Nina má přislíbeno od doktora, že ji zbaví hrbu, který je připomínkou všech Ignáců a dalších zrůdných pomocníků nejen barona Frankensteina. A pak je zde krásná Miliza, jejíž příběh se stává samostatnou linií filmu. Výborná hudba, skvělé gotické kulisy, obstojné speciální efekty a masky. Příběh sice trochu skřípe, ale skalní fanoušek leccos překousne. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Že jsem nedělal medicínu. Být doktorem ve Visárii, přijde se k vám léčit Dracula, Vlkodlak, jdete se podívat do jeskyně, hned u vchodu zakopnete o Frankensteinovo monstrum... A to je ten problém. Tento výlet do Visárie byl nakombinovaný ze tří samostatných příběhů - o Draculovi, Larrym "tak-už-mě-někdo-konečně-zabijte" Talbotovi a doktoru Edelmanovi, jehož psychopatické chvíle v závěru jsou to nejlepší. Jinak je to totiž slabota: Carradine jako Dracula s knírkem je naprostý úlet, jak celý ten příběh, tak i motivace hraběte a vůbec všechno, Chaney je výborný, ale má minimum prostoru (a taky knírek, to byl asi nějakej režisérův fetiš), a proč se kvůli posledním třem minutám někdo obtěžoval maskovat herce jako Frankensteinovo monstrum, to nechápu. Výsledek tak působí jako jídlo, který kuchtíte poprvé - tak moc chcete, aby to bylo dobré, až do toho nacpete zbytečně moc ingrediencí. A pak vás bolí břicho. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Za mě už celkem zbytečný a celkem nudný zakončení téhle trilogie. Nepomůže tomu ani Lon Chaney Jr. ani John Carradine kterej si zde stejně jako v House of Frankenstein(1944) zahrál Drákulu. A chudák Fankensteinovo monstrum tu dostalo ještě míň prostoru než v House of Frankenstein. Sotva se monstrum probralo k životu hned bylo zasypáno pod troskami. 2hvězdy ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Cim vic monster, tim horsi film. House of Dracula je toho zarnym prikladem. Jsou tu snad vsichni: Dracula, Wolf Man, Frankensteinovo monstrum, sileny vedec a samozrejmne jeho hrbaty pomocnik resp. pomocnice. Bohuzel zadny z nich, az na skveleho Stevense v roli dokora Edelmana, nema dostatecny prostor. I Chaney jr. je nevyrazny, navic s knirkem vypada dost blbe. A Dracula v podani Johna Carradineho je opet priserny (cylindr a knirek, kdo to kdy videl :-)). O kvalite jiste sve vypovida i pouziti zaberu z jinych dilu serie. Slabota. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Já vám nevím, ale já nejvíce miluju od Universaláků, právě tyhle spin-offy. Jsou krátké, dobře provedené a zatraceně zábavné. Ale jediný problém je že už nevím o čem jsou, nýbrž jich je opravdu hodně. Viz. třeba House of frankenstein, house of dracula, frankenstein meets the wolfman. No je toho požehnaně. Ale já se pokaždé bavím, příběh na sebe nějak moc nenavazuje, ale to nevadí. Nevadí ani to že příběh je slabej. Na tyhle blbinky se prostě zatraceně dobře kouká. I když Carradinův Dracula na Lugosiův fakt nemá. jeho uhrančivej podhle je prostě špatnej. Ale jak říkám já se parádně bavím. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Jediný film, ve kterém postava Lawrence Talbota nosí knírek. (liquido26)
  • Pátý film Frankensteinovské série, kde se objevuje herec Lionel Atwill. Pokaždé hrál jinou postavu. (liquido26)

Reklama

Reklama