Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zdeptaný bankový úradník Arvid sa stane hrdinom, keď takmer omylom zneškodní lupiča. Naivný muž, ktorého práve opustila milenka Hanne naletí však podvodníčke Astrid, ktorá sa mu predstaví ako manželka uväzneného zločinca, a chce jej pomôcť. Prehovorí svojho brata Haralda, skúseného kriminálnika, aby mu pri tom pomohol. Spolu s troma Haraldovými podriadenými potom rafinovane prepadnú pancierové auto s peniazmi a neskôr oslobodia lupiča z väzenia. Pôvodný zámer sa však neskúsenému Arvidovi rýchlo vymkne spod kontroly a muž sa ocitne uprostred výbuchov a prestreliek, pri ktorých sú početné obete. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (166)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Príbeh ušmudlaného zmeteného uradníka, ktorého život obráti naruby podivný hrdinský čin, po ktorom sa mu svet zvrtáva v sériu brutálnych (často až do absurdna vytiahnutých) situácii. S psychopatickým bratom (ale srdcom na spravnom mieste) po jednom boku a dvoma (iba) kuchármi, od mŕtvoly k mŕtvole. Škoda len toho lenivého začiatku. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

Dánska herecká smotánka sa zliezla v prapodivnej akčnej guyritchieovskej čiernej komédii. Originálny názov a naozaj nevšedný a "odpálený" záver filmu sú asi najsilnejšie stránky tohto inak naozaj nesmierne čudného filmu - čudného v tom zmysle, že naozaj neviete, čo si máte myslieť: či to a to mysleli vážne alebo ako humor, ktorý je miestami naozaj na úrovni dosť prízemnej, to, čo má robiť humor "čiernym" častokrát má pachuť drsnosti až nie vtipnej, takže hrozí, že mnoho ľudí samotný film odsúdi (a nie neprávom) za vysoko amorálny. Do toho ten najnepravdepodobnejší podivný soundtrack, ktorého význam sa "záverom" trochu ospravedlní, scenár naozaj chabí, ale Dáni majú svoju akčnú čiernu komédiu a to sa celkom ráta, nie? ()

Reklama

fefee 

všechny recenze uživatele

Aj keď to malo istý náznak Tarantinovského štýlu gangsteriek, písať na obal "ve stylu gangsterských filmú Q.T. " je príliš silné a scestné. Nesiahalo mu to totiž ani po kotníky. Ku koncu sa tempo a záživnosť síce stupňovala, no pôsobilo to stále dojmom pomalého ukecaného točenia "home videa" akýchsi akčných dánskych krimi komediálnych pokusov. Slabšie 3* (2,5*) ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

„Kde myslíš, že se ukládají mrtvoly?“ / „Jak to mám vědět. Jsem kuchař.“  Možná, že tohle je první hodně úspěšný film z dílny scenáristy Anderse Thomase Jensena a možná, že i právě zde započala dodnes trvající mezinárodní obliba černohumorných absurdních komedií z Dánska. Já mám zatím pocit, že možná lepší výsledek z Jensenovy dílny vzejde tehdy, když si Jensen svůj scénář zároveň sám i režíruje, což tento případ žel není. Stejně jako v Blikajících světlách zde máme partičku čtyř mužů vedenou vtipným a charismatickým vousáčem (tentokrát Kim Bodnia), jejichž velký společný příběh začíná naplánovaním loupeže balíku peněz. Není to zdaleka první drsná severská komedie, kterou jsem zhlédl, takže oproti některým spolukomentujícím se u mě tak velký šok nekonal, ačkoliv brutální nářez plný černého humoru v těch nejméně očekávaných situacích mě pořád stále dokáže od Dánů překvapit a přidat se navrch musím k těm, kteří zmiňují jistou nevyváženost snímku. Přes dvě třetiny filmu jsem se většinou skvěle bavil, přežil s nadhledem i tu drsnou loupež, ale když došlo na sáhodlouhou závěrečnou akci plnou série výstřelů a výbuchů jako z nějakého ačkního béčka, k tomu s totálně nervnými střihy, měl jsem co dělat, abych to ve zdraví dosledoval a hlavou se mi honila vzpomínka na glosy Bertranda Bliera v Lekcích filmu („V poslední době je taková nějaká móda předhánět se v tom, kdo nacpe do filmu co největší počet záběrů a střihů. Nechápu, kde se to bere. Tihle lidi jsou asi nějací nervózní, někdo by měl dohlédnout na jejich stravu. Dobrá konfitovaná husička by je možná zklidnila." :o)) [70%] ()

leon_id 

všechny recenze uživatele

Celkem zapeklita to vec, tenhle film. Clovek, ktery se uprimne bavi u takhle brutalni zabavy si musi uvedomit, ze svet ktery nas obklopuje neni zas tolik vzdaleny. Hlavni hrdinou je pomerne bezvyznamny jedinec, ktery svou prumernosti zapada do srovnavacich tabulek, nez potka sveho mirne odlisneho bratricka, ktery v nem probudi nezvykle nadani. Where's Hanne? She's in the living room... and in the kitchen :)) ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama