Reklama

Reklama

VOD (1)

Když v roce 2019 zmizí místní chlapec, mezi obyvateli Windenu, německého městečka s prapodivnou, tragickou minulostí, se začíná šířit strach. (Netflix)

Recenze (34)

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V júni roku 2019 spácha 43 ročný Michael Kahnwald samovraždu obesením. Jeho mama Ines objaví pri jeho tele obálku, na ktorej je napísané aby ju neotvárali skôr ako 4. novembra o 22.13. Michaelov syn sa po traume, ktorú spôsobila otcova samovražda vracia do školy a od svojho najlepšieho kamaráta Bartosza Tiedemanna sa dozvie, že v ich mestečku Winden zmizol študent Erik Obendorf. Bartosz vie o Erikovej skrýši, kde si odkladal drogy a tak sa na miesto poblíž jadrovej elektrárne vyberú spolu s ďalšími kamarátmi. Pred jaskyňou ich prekvapí zvláštny hluk a deti sa rozutekajú lesom. Jonasovi sa zdá že zbadá v lese svojho otca a priatelia zistia, že sa v lese stratil Mikkel Nielsen, mladší brat Jonasovej priateľky Marthy. Na druhý deň je v lese objavené telo mladého chlapca, avšak nepatrí Mikkelovi. Medzitým sme svedkami toho, ako je Erik Obendorf väznený v neznámom bunkri a stretnutie rodičov v škole preruší príchod starého pána Helgena, ktorý opakuje, že sa to deje zase. Názov mesta je zrejme inšpirovaný skutočným nemeckým mestom Winden im Eltzal, v ktorého okolí sa nachádza tajomný les, ktorému sa pripisujú mnohé zvláštne udalosti a námet z neho čerpali aj bratia Grimmovci. Úvod je nepochybne príjemným prekvapením, uvidíme kam až budú siahať udalosti opakujúce sa každých 33 rokov a seriál pripomenul Kingove legendárne To či seriál Castle Rock. ()

Radko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zmiznutý chlapec. Blízkosť atómovej elektrárne s mohutnými komínmi chrliacimi hrozivé kúdole bieleho dymu (v skutočnosti len vodná para, ovplyvňujúca max mikroklímu - vyzerá to ale hrozivo, tak prečo ju tam nedať, že?). Tajuplný les s jaskyňou. Znepokojení rodičia. Deti hľadajúce marihuanovú pozostalosť po zmiznutom. Záhadná samovražda otca rodiny. Nevyzerá to zle. Iba tak nejako povedome. Takže jemný nadpriemer. Ale. Prichádza záver úvodnej časti a s ním úryvok piesne Irgendwie Irgendwo Irgendwann (Akokoľvek, Kdekoľvek, Kedykoľvek) z roku 1984 od Neny. A s ním štvrtá hviezdička. ()

Reklama

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nechápu, jak jsem něco takovýho mohla tak dlouho přehlížet. No asi to bylo tím, že německý filmy a seriály považuju kvalitou za rovný těm českejm (takže sračka, možná jednou za rok něco, čemu jsem ochotná dát aspoň 7/10). Ale myslím, že to budu muset přehodnotit a omrknout ještě nějaký německý kousky. Takhle dobrej rozjezd jsem nečekala. Byly tam chybky, ale ta atmosféra, zajímavý postavy a ten příběh - no do piče, očekávám, že tohle bude jízda. Hodnocení: 8,5/10 ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Každou minutu se přidávalo na tempu a tísnivosti celé atmosféry. Je zde představování velkého počtu postav, které jsou mnohovrstevnatě propleté zejména v rodinné rovině. Vyznat se v nich, ale není až tak komplikované, chce ale ještě pár dalších dílu, abych si byl jistý v kramflecích. Hudba a vůbec všechny drásavé zvuky perfektně doplňovali vizuální stránku. Trošku mi to připomínalo Godzillu z roku 2014. Suma sumárum, Dark vykročil pevnou nohou a jeho tvůrci byli jistí při každém krok. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já si nejsem jistý, jaké stanovisku k tomu seriálu zaujmout. Na jednu stranu má perfektní mysteriózní atmosféru, která mi trošku připomíná 3.sérii Twin Peaks, velmi dobře vybranou hudbu, co se tam hodí a skvěle umocňuje tu atmosféru a má to i pár znepokojivých scén, hlavně tu první v tom divném dětském pokoji. V tomhle se mi Dark, zatím, líbí. Jenže pak je tady ta druhá stana, která by mi tenhle seriál mohla v budoucnu pěkně zkazit. Ono to totiž strašně připomíná Stranger Things (a kdo mě zná, tak ví, jaký názor na tenhle seriál mám) a jestli ho to bude kopírovat a bude plný všech těch klišé, co Stranger Things má, tak mě Dark akorát tak naštve. Taky mi přijde ten první díl i dost průhledný a v tuhle chvíli mám pocit, že naprosto přesně vím, co se děje - jenom nevím kdo a neznám motiv. Teď ale záleží na tom seriálu, jak s tím bude pracovat. Jestli to, co je nepřímo řečené v prvním díle bude odhaleno v druhém díle, nebo se bude snažit z toho dělat záhadu až do konce série. Nebo to celé bude jinak, třeba mě tvůrci překvapí. Zatím dávám dost opatrné 4* ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno