Reklama

Reklama

Obsahy(1)

A je tu další premiérový díl volného cyklu detektivek renomované autorky Hany Proškové, tentokrát podle knižního bestselleru Smrt programátora. Známá dvojice – kapitán kriminální policie Vašátko (V. Preiss) a malíř, bohém a detektiv amatér Horác (D. Matásek) – bude tentokrát pátrat po vrahovi autora tzv. počítačových básní. Kristián Vích (O. Malý) je matematik blížící se čtyřicítce. Ve svém pracovním kolektivu je velice oblíbený. Potají chodí s Terezou (T. Krippnerová), manželkou jeho neurvalého kolegy (R. Mácha). Milenci chystají Terezin rozvod a společný život. Despotická Víchova matka (E. Vášáryová) má ale pro syna jiné plány a mezi kolegyněmi svoji favoritku. Jednoho dne je ale Kristiánova mrtvola nalezena plovoucí v řece a pachatel je pochopitelně neznámý… (Česká televize)

(více)

Recenze (44)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jak svět zase přichází o básníky.. Nepříliš záživná krimi s klasickým podtitulem „všichni jsou podezřelí“, ve které mi vadily dvě věci. Hudba, která by byla možná dobrá v nějakém psychothrilleru, ale tady se moc nehodila a těžko uvěřitelná shoda okolností, na které byl celý příběh postaven (u koho je Horác na večeři a koho zrovna nezávisle na tom potká Vašátko v domě při návštěvě přítele). PC poeta Krisťa by vyplodil asi toto: „Malířovo tokání, Vašátko vstříc zvratům, není hoši zastání, raději zpět k prutům..“ ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tahle detektivní „série“ s Preissem a Matáskem má celkem stálou průměrnou kvalitu. Samotné příběhy nejsou zas špatné, jen to v nich občas skřípe s důvěryhodností a některými vedlejšími postavami. Tady to mělo konečně alespoň slušný a ne zas tak úsměvný závěr (vyvrcholení). Nejde sice o žádnou úchvatnou podívanou, ale díky těmhle televizním počinům dostávám po čase zase chuť se alespoň na něco podívat…. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přiznávám se, že tento film je mým druhým viděným ze série od Hany Proškové. A opět se na kvalitách filmu podepisují herecké výkony řady herců. Paní režisérka si umí sehnat dobré herce. Horší je to se scénářem. David Matásek a Viktor Preiss tu hrají takové klasické, ničím vybočující, postavičky. Jsou fajn, ale to je tak všechno. I v průběhu je znát, že Hana Prošková není žádná Agatha Christie. Detektivní rutina, ale rutina poměrně příjemná. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

...taký sivý štandart...scenár bol slabý a vrah sa už ku koncu sám " ponúkal "...a tá vražda ...?....ísť večer cez opustený most s pripitým chlapom,ktorému idem svojím zamietavým rozhodnutím zničiť život,ktorý je gambler.....to už ozaj len blbec nevidí riziko a ak ho nevidí môže to dopadnúť i zle,že..?.... ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu filmu (ani jsem nevěděl, že to má být nějaká série) Případ pro rybáře je tu viditelný posun k lepšímu. Ale i tak mi to přijde jako Potkali se u Kolína: Pojďte pane, budeme si hrát na detektivy. Asi proto, že na vyšetřování se nepodílí skupina operativců a vyšetřovatelů, nýbrž (borec!) Viktor Preiss a jeho divnej kámoš David Matásek, spolu s prakticky kýmkoliv, kdo je zrovna kolem. Neříkám, že by to mělo bejt jako Kriminálka Zadní Lhota, kde mají sofistikovaný digitální ultrarovnáky na superohejbáky. Ale na druhou stranu, točit to ve stylu mířícím ku kvalitám To je vražda napsala taky teda není výhra. K tomu se navíc přidávají některé dost slabé výkony ve vedlejších až nejvedlejších rolích a navíc ta dramatizace a spád... no pořád nic moc. Slabší tři hvězdičky. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo v Praze, například v přírodní rezervaci Divoká Šárka. Dále pak ve městě Dobřichovice a v obcích Mořina a Všenory. (SONY_)

Reklama

Reklama