Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dnes se můžete těšit na premiérový díl volného cyklu detektivek renomované autorky Hany Proškové, tentokrát podle knižního bestselleru Druhá tvář osudu. Známé duo – kapitán kriminální policie Vašátko (V. Preiss) a malíř, bohém a detektiv amatér Horác (D. Matásek) – bude pátrat po vrahovi emancipované mladé ženy Daniely Jáskové (G. Míčová), jež s přehledem odváděla ve své firmě perfektní práci a také tak střídala milence. Když je nalezena uškrcená ve svém bytě, Vašátkův tým se dá do vyšetřování. Do hledáčku jim padne i sestra zavražděné Alena Kášová, která neměla Danielu příliš v lásce a které vadilo, že si každého muže dokáže získat na svou stranu. Podezření se nevyhne ani Alenin exmanžel, sochař Káš (K. Dobrý), kterého zná Horác již od studií na akademii. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (53)

otík 

všechny recenze uživatele

Detektivní příběh je velmi slušný a rozhodně nosný pro celovečerní film. Zpracování mi ale zas až tak moc nevoní, kamera je hodně syrová, střihy hodně ostré. Seděl by mi spíš starší a klidnější styl, ale i přes tyto výtky mě film zaujal a bavil, tudíž nutno hodnotit kladně. PS: Preisse je ve filmu hodně, ale Matáska mohlo být rozhodně víc. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dobrý devítiprsťák Dobrý, Matásek s o dvě čísla větší bundou, poctivě se zavodňující konstábl Preiss a zločin s motivem starým jako lidstvo samo.. Na shodu náhod uvádějící Horáce do případu si začínám zvykat, akční závěr se zpovědí pachatele je poněkud klopýtavý. Prosím pana Dulavu, až si utře mastné prsty, aby mi poslal recept na kuře na mandarince.. ()

Reklama

adaben 

všechny recenze uživatele

Pěkně obsazené , i v malých rolích, dobře zahrané a pěkně nasnímané, jen mi přelétlo přes nos, že když se Jan Vlasák objeví v detektivce i jen ve vedlejší roli primáře, tak to žádná vedlejší role nebude (ale zahrál toho vraždícího primáře zase výborně). A pak možná mi něco neuteklo, ale nevím, jestli tam vysvětlili tu milionovou pojistku vedenou na neteř. ()

Bragi66 

všechny recenze uživatele

Příběh docela dobrý. Karel Dobrý samozřejmě také dobrý. Trochu překvapil rozpačitý výkon Viktora Preise. Podle toho jakého perfektního zlejše - vyšetřovatele vystřihl v TV filmu Operace Silver A (2007), tak se opravdu divím. Ty scény z venkovního ateliéru se natáčely v botanickém areálu Zuzany Stivínové, která je matkou herečky Zuzany Stivínové (* 1973). Areál se jmenuje Stivínka a nachází se na Všenorském potoce u Řitky. Sochy jsou díla Jiřího Bradáčka a portrét Gabriely Míčové dělal Martin Bradáček. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

U detektivek s Viktorem Preissem a Davidem Matáskem podle Hany Proškové jsem se nějak zasekl na třech hvězdách. Jsou to prostě detektivky, které v současnosti, i díky obsazení, docela baví. Mezi velkým množstvím současných kriminálních seriálů je to docela oživení. Přesto je to klasický televizní film. Ale divák může hádat vraha, což vždycky oceňuji. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama