Reklama

Reklama

Invaze zlodějů těl

  • Česko Invaze lupičů těl (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

První remake stejnojmenného klasického hororu Dona Siegela z roku 1956 se odehrává v San Francisku. Když si Matthew Bennell (Donald Sutherland) uvědomí, že někteří z jeho přátel se po utržení zvláštní rostliny nechovají, jak by měli, je plán nepřátelských mimozemšťanů na ovládnutí planety Země a jejím přetvoření k obrazu svému v plném proudu. Každý člověk, jenž utrhne podivnou přes noc vykvetnuvší rostlinu je nahrazen klonem, plnohodnotnou to kopií sebe sama, která však poslouchá agresory a jedná čistě v jejich zájmu. Bennell se stane svědkem takového nahrazení a rozhodne se s tím něco udělat, aby nedospěl stejného osudu. Jenže komu může věřit, když ovládaní lidé jsou ve všem stejní, jako jejich původní já? (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (177)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je pěkný příklad toho, jak se to dělá. Pravda, poslední půlhodina už je spíše nudná, ale ta atmosféra by se dala krájet. Taky závěr je podle mého gusta pěkně frustrující. Takhle by se měly točit pořádné horrory. Jen děsit a paralyzovat strachem. Ne nechutně vylekat diváka litry krve, jak je tomu v dnešních slátaninách. Tenhle film se do vás zakousne. Solidní počin co si zaslouží svých 75% ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Naprosto fenomenální horrorové dílo stejně jako původní verze z roku 1956 (ta se mi zamlouvala ještě o trošičku více ...). Tenhle film a jeho myšlenka prostě působí na nějaké základní lidské a sociální funkce v našich duších a těžko nechá někoho chladným ... Tísnivá a mrazivá atmosféra všudepřítomného strachu, strachu z neznámého, totální "odpojení" se od lidství a civilizace jako takové, tupá ničivá všudypřítomná síla ... Všechny tyto pocity z filmu tvoří extrémně silný zážitek hrající si s emocemi ještě dlouho po skončení filmu ... Zbožňuju obě verze tohoto filmu a považuju je v oblasti subžánru "nakažení" za absolutní vrchol a dnes již v podstatě kult ... Navíc excelentní Donald Sutherland, jeho herectví zde je naprosto špičková práce ... ()

Reklama

oLí 

všechny recenze uživatele

9.5/10 Silně atmosferický horor. Druhé zpracování knižního románu u mě černobílý originál překonalo. Obě verze jsou hodně kvalitní, ale tato z roku 1978 má přesně to, co té první chybělo a za co jsem ji nedal plný počet. Pěkný klidný rozjezd nenasvědčoval ničemu, co jsem v druhý půli zažil. Celý film si drži tísnivou atmošku strachu a na závěrečnou patnáctiminutovku přidá o 300%. Scéna u lodi s Elizabeth a samotný závěr - nelze nedat plnej počet. Hudební motiv během telefonních hovorů ve městě působil tak děsivě ! Takhle má vypadat správnej sci-fi horor. [říjen 2006] PS: Vztah Matthewa a Elizabeth - ony odporné nepříjemné pocity bezmoci a zoufalství byly přesně jako ze zlé noční můry. Takhle si představuju nahnání strachu. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Z hlubin vesmíru zamíří k naší Zemi mimozemská entita, která kolonizuje postupně planety stojící jí v cestě a ovládne jejich obyvatele. Průhledná vlákna se snášejí k zemi uprostřed San Franciska a přes noc z nich vyrostou podivuhodné květy. Kdo si je však odnese domů, stane se obětí mimozemské agrese. Jejich místo zaujmou dokonalé kopie vytvořené mimozemšťany. Nechybí ani vzpomínky, naopak chybí emoce, podle nichž je lze nejlépe poznat. Když se Matthew Bennell přesvědčí na vlastní oči a konečně uvěří, že došlo k napadení, je už pozdě. Mimozemšťané se šíří jako mor a své zástupce mají postupně v nejvyšších patrech politiky, policie i armády. Zoufalý útěk Matthewa a Elizabeth se zdá být bez šance. Vydařený remake se může pochlubit vynikajícími herci, slušnou kamerou, mrazivou hudbou a zdařilými speciálními efekty.Rostlinné kokony, postupně se vytvářející těla a všudypřítomné pavučiny zapůsobí i dnes. Závěrečná scéna je mrazivá a děsivá. Hodnocení ponechávám. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Z vesmíru na zem dopadá nebezpečný vírus, ktorý mení štruktúru všetkých živých organizmov, od rastlín, až po ľudské bytosti. Z prvého pohľadu, výzorovo nezmeneného človeka sa spočiatku stáva charakterovo úplne bezcitný jedinec. To najhorsie však ešte len príde. Odstupom času sa začína meniť v mimozemskú bytosť. Na planéte zem totiž práve prebieha invázia mimozemšťanov, ktorí sa za pomoci duplikátov snažia ovládnuť svet. Spočiatku skôr psychologické drama, ako hororový snímok, čo dosť nudilo. Svoju atraktívnu stránku scifi žánru začína " Invasion of the Body Snatchers" ako-tak preukazovať až v druhej polovici, ktorá je rozhodne živšia a akčnejšia. Popravde, čakal som omnoho viac. Stopáž mi prišla pridlhá, snímok nijak extra ničím neupútal. Jedna zaujímavá scéna pri zrode ľudského klonu "z muškátov mojej maminy" mi príde pramálo. Chápem, že v danom roku to mohla byť pecka, ale "dnes" samotná myšlienka nestačí. Navyše keď tento film porovnám s takým "The Thing", ktorý je síce o pár rokov mladším výtvorom, no tak či onak, je absolútne bez šance, čo i len minimálne mu konkurovať - 50%. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (18)

  • Podle DVD komentáře režiséra Philipa Kaufmana dostal herec Robert Duvall "honorář" v podobě značkové bundy Eddie Bauer. (D3VIL)
  • Při natáčení scény utíkajících Matthewa a Elizabeth srazil herce Donalda Sutherlanda Volkswagen Beetle. (D3VIL)
  • Při zkoušce cameo role Kevina McCarthyho herce rozpoznal kolemjdoucí nahý bezdomovec a řekl "The first one was better." ("Ten první byl lepší."). (D3VIL)

Související novinky

Zemřel kameraman Michael Chapman

Zemřel kameraman Michael Chapman

22.09.2020

Z Los Angeles přišla dnes ráno zpráva o úmrtí známého amerického kameramana, režiséra a herce Michaela Chapmana. Na dva Oscary nominovaný tvůrce zemřel ve věku 84 let na srdeční selhání, informaci na… (více)

Zlodeji tiel sa vrátia

Zlodeji tiel sa vrátia

16.07.2005

V klasike sci-fi hororu Invaze lupičů těl malomestský doktor v podaní Kevina McCarthyho odhalí, že obyatelia mestečka sú nahrádzaní mimozemskými duplikátmi. V roku 1978 nakrútil Philip Kaufman remake… (více)

Reklama

Reklama