Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Perla je nejvyšší a zároveň nejlépe zabezpečená budova na světě. Přesto její majitelé najmou velezkušeného bezpečnostního experta Willa Sawyera (Dwayne Johnson), aby to oficiálně potvrdil. Jenže pak začne v budově hořet a o technickou závadu se rozhodně nejedná. Will, coby bývalý šéf týmu FBI, který se specializoval na záchranu rukojmích, zažil už leccos, ale tohle je přece jen silná káva. Požár se rychle šíří a Will zjistí, že právě on je podle policie odpovědný za jeho založení. I když se zrovna pohybuje mimo budovu, bude muset rychle dovnitř, protože v jednom z nejvyšších pater je uvězněna jeho žena (Neve Campbell) se dvěma dětmi. A to stále ještě není všechno, v mrakodrapu se pohybuje ozbrojený gang, se kterým se bude muset Will taky vypořádat, pokud chce své blízké zachránit. Ještě jsme zapomněli zmínit, že po vážném zranění z minulosti má jednu nohu umělou a že jediná cesta do domu v plamenech vede přes vedle stojící jeřáb, z jehož ramene ve výšce několika desítek metrů bude muset přeskočit. (CinemArt)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (489)

Radko 

všechny recenze uživatele

Recyklácia hmotného odpadu ako systém možného prežitia je úžasná myšlienka. Recyklácia predžuvaných akčných a katastrofických skleneno pekelných požiarnych a protipožiarnych filmov, ktoré zväčša už v čase prvotného uvedenia na plátna dosahovali ledva priemerných kvalít, no tak takáto recyklácia je o hovne. Mrakodrap, nemrakodrap, veľkolepý rozpočet či nízkorozpočtový úlet. Všetko rovnaká srajda. Teda vlastne odpad. Ale aspoň som sa utvrdil v myšlienke, že aj keď svet okolo nás je jedna veľká katastrofa, rodina je stále nadovšetko. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Hodně slabé 3 hvězdy. Akce by byla dobrá, ale je tam jedno fakt velké kdyby :D Byla by dobrá, KDYBY aspoň trochu se přiblížila realitě a hranice možného. Byla by dobrá, KDYBY tam byl třeba jeden záběr, člověk si řekne okej, to nedomysleli, jenže ono každá jedna akční scéna je tak extrémně za hranou, že se člověk až diví, jestli si režisér nedělá prdel :D Co je za problém prostě natočit akci a byť trochu ubrat a nebude tak extrémní, ale bude aspoň uvěřitelná a svou roli v příběhu splní. Borec leze po oknech mrakodrapu s lepicí páskou na rukách, borec skáče z jeřábu a už jen v těch záběrech jde vidět ta absurdita všech akcí a úplné vypuštění nějaké jednoduché fyziky. Jako ono člověk na to jde s tímhle očekáváním, že to asi nebude nějaká realistická věc, ale tohle je fakt šílené :D Jinak děj jednoduchý a předvídatelný a film ať už v dialozích ("je to má dcera, za ni klidně položím život!"...) nebo celkovém sledu událostí absolutní jedno klišé za druhým... ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Bezproblémový akčňák, kterému jsem rád leccos odpustil. Mrakodrap na mě totiž zapůsobil stejně jako některé z (dnes takzvaně klasických) filmů s Arnoldem S. nebo Sylvesterem S. - nebyla to vždycky mistrovská díla, ale právě díky těm dvěma pánům jsem se na ně pokaždé podíval rád a právě díky nim mě ty filmy bavily. Dwayne Johnson je na tom tentokrát stejně jako oni. Je charismatický, drsný, držíte mu palce i když víte, že všechno dobře dopadne, bavíte se. Oceňuji hlavně to, že po blbinách typu Jumanji, Rampage a San Andreas se Johnson objevil v něčem, co není úplně pitomé ani parodické, ale co se bere v rámci žánru nákladných béček vážně a humorem se jen tu a tam odlehčí. Navíc je tu super nápad s tím, že hlavní hrdina má místo jedné nohy protézu, kterou mnohdy využije, a třeba scéna s jeřábem je tak přehnaná, až je výborná (při ní mimo jiné vynikne také Jablonskyho hudba, která je možná jednoduchá a rutinní, ale atmosféru dodat umí). Nečekal jsem moc a jsem spokojený. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„NAJALI JSTE MĚ K PROVĚŘENÍ OCHRANNÝCH A BEZPEČNOSTNÍCH SYSTÉMŮ. PO KOMPLETNÍ ANALÝZE MOHU ŘÍCT, ŽE JE TO NEJBEZPEČNĚJŠÍ SUPERVYSOKÁ BUDOVA SVĚTA. JE TO FORT KNOX MÍLI V OBLACÍCH...“ /// Rock si zvyšuje obtížnost. Ovšem věřím, že i kdyby měl – teda vlastně neměl ani jednu nohu… byl by furt nejlepší! Trochu vizionářský, trochu katastrofický, trochu Smrtonosná past. Trochu mi to tady hapruje logicky (pustili se s vyprávěním na dost tenkej led). U akrobatickejch výkonů se často musím smát…nahlas. Ale proč né…jeho stará (na rozdíl vode mě) trne strachy, ale konec dobrý, všechno dobrý. Nebo to u těhle filmů máte jinak? /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju, když někdo prohlásí: „nemůžu tě zabít“ a pak se do mě pokusí vyprázdnit zásobník. 2.) Mám rád filmy, který držej pokupě díky lepící pásce. 3.) Thx za titule „samo133“. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Die Hard je minulostí! A Bruce Willis se může jít zahrabat.. Dwayne "Super-Super-Super-Ultrahero" Johnson konečně našel své opus magnum, a já dojatě, se slzami na krajíčku a v prázdném sále tleskám. Ukrutně zábavná prvoligová odpověď všem podřadným a nelogickým akčním blbostem se zmíněnou Smrtonosnou pastí v čele. Grandiózně vygradovaná a nekonečně kreativní popkornovka pro všechny, kteří mají božského The Rocka a jeho řemeslný standard rádi (takže samozřejmě pro všechny). Scéna na jeřábu nejlepší adrenalinovou scénou v historii.____ Sečteno a podtrženo, řemeslně zdatná vykrádačka akčních legend za neurážlivé tři hvězdy. Nebo nechápete ironii? ()

Galerie (50)

Zajímavosti (7)

  • Keď Botha (Roland Møller) zasiahne černošského strážnika, pri jeho páde je vidieť, že mu pištoľ z ruky vypadla. V ďalšej scéne ju však stále drží v ruke. (johnsnow)

Související novinky

Dungeons & Dragons se dočká i seriálu

Dungeons & Dragons se dočká i seriálu

12.01.2023

Již letos v kinech uvidíme filmovou adaptaci populární hry na hrdiny Dungeons & Dragons. Snímek Dungeons & Dragons: Čest zlodějů natočili John Francis Daley a Jonathan M. Goldstein (Noční hra… (více)

The Rock míří do džungle

The Rock míří do džungle

10.04.2017

Dwayne Johnson se nefláká. Letos ho uvidíme v Rychle a zběsile 8, Pobřežní hlídce a Jumanji, tedy ve třech docela velkých filmech, a do budoucna to s ním bude podobné. V roce 2018 nám naservíruje… (více)

Reklama

Reklama