Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Perla je nejvyšší a zároveň nejlépe zabezpečená budova na světě. Přesto její majitelé najmou velezkušeného bezpečnostního experta Willa Sawyera (Dwayne Johnson), aby to oficiálně potvrdil. Jenže pak začne v budově hořet a o technickou závadu se rozhodně nejedná. Will, coby bývalý šéf týmu FBI, který se specializoval na záchranu rukojmích, zažil už leccos, ale tohle je přece jen silná káva. Požár se rychle šíří a Will zjistí, že právě on je podle policie odpovědný za jeho založení. I když se zrovna pohybuje mimo budovu, bude muset rychle dovnitř, protože v jednom z nejvyšších pater je uvězněna jeho žena (Neve Campbell) se dvěma dětmi. A to stále ještě není všechno, v mrakodrapu se pohybuje ozbrojený gang, se kterým se bude muset Will taky vypořádat, pokud chce své blízké zachránit. Ještě jsme zapomněli zmínit, že po vážném zranění z minulosti má jednu nohu umělou a že jediná cesta do domu v plamenech vede přes vedle stojící jeřáb, z jehož ramene ve výšce několika desítek metrů bude muset přeskočit. (CinemArt)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (489)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Z nebotyčného Mrakodrapu sa stala nebotyčná blbosť. Všetko je hnané v tomto osemdesiatkovom béčku do absolútnej krajnosti, čiže The Rock skáče do diaľky a do hĺbky zásadne vždy tak, aby sa zachytil 800 metrov nad zemou špičkou nechta o parapet, alebo vyšplhal nejakých sto metrov po lane za pár desiatok sekúnd ako Na´vi. Zároveň nás čaká tona klišé, príšerné dialógy, slabučkí herci, tu aj vrátane ústrednej hviezdy, a plán záporáka je tak zbytočne komplikovaný, že by zaslúžil pre vlastné dobro pár mesiacov pod drobnohľadom v psychiatrickej liečebni. Na druhú stranu to má spád, vysoký faktor guilty pleasure a upútalo aj architektonické riešenie budovy. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tuna naprosto debilních scén v krávovině, která mi z nějakýho důvodu připomínala zhovadilosti typu Sharknado, akorát s milionkrát větším budgetem. Takže ano, tomu, jak je to hloupý a narvaný suchopárnejma hláškama, sem se smál fakt často, a ano, beru to jako plus. Nemyslím si, že ten film chtěl oslnit svým nadhledem a chytrým scénářem, a dokážu to ocenit. [Netflix] ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Strašně pitomé, ale zároveň hodně zábavné. Pořád se něco děje. Skleněné peklo se tu nemísí jen se Smrtonosnou pastí, ale i s Mission Impossible, jen na co měl Tom Cruise supermoderní lepivé rukavice používá invalidní The Rock izolepu a šňůru ze závěsů. Prostě solidní popkornová podívaná na objednávku, u které se nemá moc přemýšlet. Čtvrtá hvězda je za vizuál a úžasné výškové záběry. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Čekala jsem daleko větší průser a existovat tady půl hvězdy, dostane ode mě "Mrakodrap" krásných 3,5*. Pokud hledáte film na odreagování, tohle je skvělá volba. Sympatické béčko v áčkovém hávu, které svádí inteligenční boj samo se sebou a úspěšně nám mezi lame scénami (skok z jeřábu, únik z turbíny, několikapatrový šplh po laně bez pomoci nohou...) servíruje i momentky, ve kterých hlavní hrdina skutečně používá mozek (např. lepenka na ruce a nohy). P.S.: Kdo by to byl řekl, že je protéza tak super zbraň! :-D ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Skyscraper mi prišiel ako taká novodobá verzia Die Hard, len bez Willisa a bez klasického mrakodrapu, pretože toto je čínska sranda, ktorá je ešte väčšia ako vaša predstava a mimochodom aj ako váš mrakodrap. Samotný mrakodrap nie je zaujímavý len tým, že je dlhý, ale kedže to stavali šikmáči, tak je v ňom aj kopec technických vychytávok (presnejšie viac ako vo vašich smartfonoch alebo Ajfonoch). Ale to nie je všetko, ak sa ubytujete ihneď dostanete aj rodinku Sawyerových na čele s bohužiaľ jednonohým, ale stále veľkým sympaťákom Dwaynom. Samotný film ma teda čím zaujať (mrakodrap, Dwayne, plus nejaká ta zápletka o zločincoch) a nie je to zlé, až kým nepríde rad na akcia, ktorá je miestami dosť pritiahnutá za vlasy a ťažko uveriteľná, ale tak je to Dwayne tak povedzme, že to trénuje. Skôr tomu chýbala istá dávka napätia, pretože aj keď sa tam dialo dosť napínavých vecí, tak mne osobne moc napínavé neprišli. Inak povedané, pozerá sa na to pekne, ale film nestrhne. Každopádne odporúčam, jeden s tých pohodových filmov do vašej domácnosti, na ktorý sa dá pozerať a sám si ho dám minimálne ešte jeden krát, kedže som sa zas až tak naplno nevedel venovať filmu a zaroveň aj slečne vedľa mňa, ktorá ma lepší hrudník ako nejaký The Rock. 70% - 3* ()

Galerie (50)

Zajímavosti (7)

  • Zbraně použité ve filmu byly český samopal Scorpion EVO 3, TAR-21, KRISS Vector a Grand Power X-CALIBUR. (K98)
  • Keď Botha (Roland Møller) zasiahne černošského strážnika, pri jeho páde je vidieť, že mu pištoľ z ruky vypadla. V ďalšej scéne ju však stále drží v ruke. (johnsnow)

Související novinky

Dungeons & Dragons se dočká i seriálu

Dungeons & Dragons se dočká i seriálu

12.01.2023

Již letos v kinech uvidíme filmovou adaptaci populární hry na hrdiny Dungeons & Dragons. Snímek Dungeons & Dragons: Čest zlodějů natočili John Francis Daley a Jonathan M. Goldstein (Noční hra… (více)

The Rock míří do džungle

The Rock míří do džungle

10.04.2017

Dwayne Johnson se nefláká. Letos ho uvidíme v Rychle a zběsile 8, Pobřežní hlídce a Jumanji, tedy ve třech docela velkých filmech, a do budoucna to s ním bude podobné. V roce 2018 nám naservíruje… (více)

Reklama

Reklama