Reklama

Reklama

Frigo na mašině

  • USA The General (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Buster Keaton, akrobat s kamennou tváří zvaný Frigo, ve svém nejslavnějším filmu, kde mu sekunduje stejnojmenná lokomotiva... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (270)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Když jsem to viděl poprvé nezaujaly mně ani tak gagy, jako spíš stopáž odpovídající dnešním snímkům i zdařilá kamera a celková akčnost. Do té doby jsem byl zvyklý na krátké spíše studiové grotesky a najednou hoďka a půl akce s Busterem Keatonem v exteriérech. Gagů jsem tam čekal víc, ale i tak klobouk dolů. * * * * ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tak lepší seznámení s Buster Keatonem jsem si snad nemohl ani přát. Buster Keaton se zde nezastaví. Leč film není vtipný, tak má naprosto úžasné tempo a je navíc podpořen překrásnou klasickou hudbou. Film je na úrovni Chaplina. Musím vytáhnout velmi pěkné 3*, protože tohle jsem prostě nečekal. Všechny vlakové scénky jsou naprosto skvělé. Zbytek znatelně zaostává. Něco mi říká, že se s Buster Keatonem určitě ještě rád potkám. ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) ♥♥♥ Jsem si jistá, že jiné Busterovy filmy mám radši, ale tady má určitě nejdelší vlasy, a kdo jsem já, abych to aspoň nezmínila. Škoda, že bojuje za Jižany, a škoda, že jeho milá je taková pipina. Jinak k filmu chovám něžné city i proto, že to byl jeden z prvních inťouškých filmů, který jsem kdy viděla. (10. 9. 2022) ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Jih proti Severu s překrásnou hudbou Tokijského symfonického orchestru. Mé první setkání s Busterem Keatonem. Jeho filmy se těm s Haroldem Lloydem nebo Chaplinem lehce vyrovnají. Škoda jen, že zde nebylo ještě víc gagů. Je pravda, že ty které tu jsou, jsou dokonale vypointované, ale to už beru tak nějak jako samozřejmost. Každopádně je to velkolepý a rozmáchlý film, v čemž překonává všechny ostatní grotesky, co jsem dosud viděl a je to právem oceňovaný film. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Nepochybujem, ze je to film na velmi vysokej urovni s prihliadnutim na rok 1926 a jednoznacne by si zasluzil plnych 5 hviezdiciek, ale niektore Chaplinove eskapady sa mi pacili trosku viac :-) Avsak Buster Keaton ma u mna samozrejme velke plus, pretoze aj on je genius, akym sposobom tuto komediu dokazal natocit a pritom predpokladam, ze to neboli triky, ale skutocne sceny, kde mnohokrat riskoval zivot. Scena padu vlaku na moste bola taktiez super, avsak chvilkami bol dej trosicku nudny. Mozno to bolo aj tym, ze som bol moc unaveny. Inac neviem, aku verziu ste videli vy, ja som mal stastie na tu dlhsiu 107 minutovu verziu, kedze na CSFD je 75 minutova. Ktovie, mozno by sa mi viac pacila ta 75 minutova... 11.06.2010 ______ Buster Keaton - (Johnny Gray) +++ Marion Mack - (Annabelle Lee) +++ Jim Farley - (Generál Thatcher) +++ Charles Henry Smith - (Annabellin otec) +++ Frank Barnes - (Annabellin brat) +++ Produkcia: Buster Keaton +++ Hudba: Carl Davis (1987), Robert Israel (1995), Joe Hisaishi, The Alloy Orchestra (2003) +++ ()

Galerie (44)

Zajímavosti (27)

  • Vrak lokomotivy zůstal v řece a stal se po dvacet let turistickou atrakcí. Teprve za druhé světové války byl odvezen do šrotu. Když ale klesne hladina Row River, je v ní i dnes vidět několik kolejí a také želené pláty z lokomotivy. (Duoscop)
  • Nezaměnitelný komik Buster Keaton, zvaný též „Kamenná tvář”, postavil ideu filmu na memoárech Williama Pittengera „Velká železniční honička”. Ačkoliv sám pocházel z oblasti Unie, rozhodl se změnit historii a příběh vytvořil z pohledu otrokářského Jihu. Navíc mu hodlal vtisknout komediální ráz, což mu přineslo nemalé problémy. (classic)
  • Film stál na svou dobu neuvěřitelných 750 tisíc amerických dolarů, z toho scéna padající lokomotivy vyšla na 42 tisíc dolarů. Jde o nejdražší scénu z éry němého filmu. (sator)

Reklama

Reklama