Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rozzlobení nelétaví ptáci a zákeřní zelení vepři jsou opět ve při v animovaném komediálním snímku Angry Birds ve filmu 2. Když se objeví nový nepřítel, který hrozí zničením Ptačího i Prasečího ostrova, spojí Rudohněv (alias Ruďák), Žluťas, Bombas, Orel Vazoun a Žluťasova sestra Stříbrnka síly s velevepřem Leonardem, jeho asistentkou Courtney a vepřovým sádlem mazaným vynálezcem Garrym. Supertým bývalých zapřisáhlých nepřátel se vydává na misi, jejímž cílem je zachránit domovy ptáků i vepřů. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 3

Recenze (107)

Mkartaylas56 

všechny recenze uživatele

Tvůrci zde šli totálně na jistotu a přinesli pokračování, které se stylem vyprávění, humorem či animací, nijak neodlišuje od svého předchůdce. Ale ono to vlastně nevadí, protože mně osobně jednička sedla a tudíž z dvojky rozhodně nejsem zklamaný. Jen to asi vypadá, že jsem o něco více dospěl, protože jsem již tvůrcům nešel tolik na ruku a bohužel jsem si nemohl nepovšimnout nedostatků. A to ať už ve scénáři, v celkem obstojné, ale zato nijak oslňující animaci, či v humoru, který je prostě jednoduchý a dětinský. Ono tenhle film je celkově mířený na úplně jinou (mladší) věkovou kategorii a ačkoliv i mezi takovými se najdou některé, co potěší i starší publikum, tak tento to podle mě nezvládá a ačkoliv se tedy v porovnání s prvním dílem kvalitativně nijak nepropadl, tak v mých očích už jde pouze o lehce nadprůměrný animák a nic víc. 60% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Kvalitativne to je zhruba na urovni prvniho dilu, ale u jednicky jsem se precejen bavil asi vic. Tohle je uz trochu takova nastavovana kase s lehce stupidnim pribehem, ten treti ostrov je proste takovej navic. U jednicky byla nejvtipnejsi uvodni cast pred utokem, tady je bohuzel zacatek lehce utahanej a trochu nudnej a chvili tak trva, nez se to vse rozjede, ale i tak se to pak rozpada na jednotlivy sceny, tu vice, tu mene vtipny a sem tam se najde par brutalnich foru. Hrdinove jsou opet banda sympataku, animace prijemna, hudba fajn, takze ve vysledku v zasade spokojenost, ale znovu uz to asi videt nepotrebuju. ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Po jedničke som čakal slabšie pokračovanie. Výsledok mi príde lepším, čo som videl pri debute. Síce príbeh je klasický so všetkými klišé momenty, ale za to tie jemné, trefné malé vtipy a komické situácie to zachraňujú. Na odpočinok / na jedno pozretie, pri ktorej na animák nemáte veľké nároky, to bude akurát dostačujúci. Osobné hodnotenie: 73% (***) ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Já si nemůžu pomoct, ale nepsal scénář náhodou nějaký random generátor zápletek? Mě totiž přišlo, že se tu nahodile střídají scénky, bez ladu a skladu, bez nějaké pořádné návaznosti. On obecně celý ten film má hodně debilní scénář (a to na něm pracovali tři lidé!!!), který ani nedává pořádně smysl a i na animák je prostě nelogický. Motiv hlavního záporáka totálně nedává smysl - SPOILER fialová orlice (jsem zapomněl jméno - Zora?) chce nechat vybombardovat ptačí a prasečí ostrovy lávovo-ledovými koulemi, aby si na obou mohla postavit obrovské zábavní parky, kde si bude ona a ostatní orlové žít jako v ráji, zatímco ptáci a prasata asi vyhynou - jenže ty koule, co tam posílá, vždycky totálně zničí část ostrova a kdybych ji poslala víc do středu ostrova, tak ho to naprosto zničí a na nějaký zábavní parky může zapomenout, protože z obou ostrovů bude taky pustina... KONEC SPOILERU Hele, já chápu, že u animáků pro děti je to v rámci logiky a realističnosti sakra umírněné, ale když ten film popírá svoji vytvořenou logiku, to už je moc. A bylo by toho víc, ale to by pak ten můj komentář byl až moc dlouhý. Co se týče humoru, tvůrci vsadili na dětskou klasiku - fekální + infantilní humor - a pro ty ostatní nechali pár okoukaných popkulturních narážek, asi 3 vtipné scény a running gagy s třemi malými roztomilými ptáčátky, co se snaží získat zpět tři vajíčka (je to v podstatě jako Scart z Doby ledové). Další věc, co mi vadila, byla ta, že to strašně, ale fakt zatraceně hodně hraje na roztomilost - starají se o to tři ptáčátka a vlastně všechna ptáčátka obecně, co se tam jenom mihnou - jenže se tam objevují až moc. Mě stejně nejvíc roztomilá přišla ta Stříbrnka, což byla snad jediná postava, kterou jsem měl rád, zbytek mě neoslovil nebo mi lezl na nervy. Jako jo, děckám se to líbit bude, svůj primární účel to splní, ale mě osobně to připadá jako konzumní animák, bez ničeho navíc, co by z něj udělalo něco nezapomenutelného. Navíc je i dost tupý. 2* ()

borohub 

všechny recenze uživatele

Asi největší problém tohoto filmu byl to, že nejsem přímo jeho cílová skupina (některé animáky jsou hodně koncipované na lidi, kteří vyrůstali v devadesátkách, tento nikoliv). Takže první hodina byla naprosté utrpení, ke konci se to maličko rozjede a myslím, že to slušně pobaví i starší obecenstvo. Asi 2, nebo 3 scény byly vyloženě geniální (podle reakcích v kině, tyto scény pobavily spíše rodiče než děti), co bych vyzdvihnul je parádní soundtrack. Celkově se jedná o průměrný animák, který už si dobrovolně asi nikdy nepustím. 50% ()

Galerie (57)

Zajímavosti (11)

  • Když ptáci vstupují do laboratoře, kde vepři testují své vynálezy, hraje velmi podobný soundtrack jako ve filmu Já, padouch (2010). Na obouch soundtracích spolupracoval Heitor Pereira, proto je zde jistá podobnost. (PAULOO)
  • Ve scéně, kdy tři písklata (ptačí mláďata) zachraňují vejce, se ve Vesmíru potkají se satelitem, který se vizualně podobá satelitu KOMPSAT-2, který byl vypuštěn v roce 2006 a určten k dálkovému snímání Jížní Korei. (PAULOO)
  • Ve scéně, kdy Stříbrnka vysvětluje svojí „super šňůru“, je v pozadí vidět periodická soustava prvků, avšak na této soustavě jsou radioaktivní prvky a kovy jinak odlišně sestavené, než  ve skutečnosti. (PAULOO)

Související novinky

Toy Story 4 v zámoří uspělo

Toy Story 4 v zámoří uspělo

24.06.2019

Letošní nadvláda studia Disney v kinech pokračuje, díky zámořské premiéře Toy Story 4: Příběh hraček si totiž připsalo další obří otvírák a nyní drží čtyři nejvyšší otevírací víkendy roku. Úvodní… (více)

Reklama

Reklama