Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Honza Rambousek je svým způsobem sympatický podvodník, který je v podsvětí ceněný jako odborník na zámky, počítače, elektroniku a auta. Je to také nenapravitelný sukničkář, přesto ho ženy milují... Právě mu teče do bot, protože ho má v hrsti mafián Vytloukal kvůli velkým dluhům. Pokud Honza neukradne z galerie obraz Dívky v modrém, tak je s ním amen... Zachrání ho náhoda – do cesty se mu připlete jeho dvojník, středoškolský profesor Richard Prospal, pedant a slušňák k pohledání, a těm dvěma se zázračně změní život. Zatímco si Honza užívá v Richardově kůži doma i ve škole, Richard je pronásledován mafiány, protože mu nevěří, že není Honza. A když se jim do rukou dostane i Richardova dcera Natálka, tak mu nezbývá, než zapomenout na slušné vychování a najít způsob, jak vyzrát na mafiána a jeho gorily a dostat nejen obraz, ale i dceru do bezpečí. Kolotoč překvapivých komediálních situací se roztáčí... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (284)

honajz 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení. Má to určité mouchy, záměny se dalo využít k větším eskapádám a konec být trochu nabušenější, ale vlastně mi tyhle drobnosti ani nevadily - alespoň nešlo o takovou tu macourkovsko-vorlíčkovskou řachandu, ale subtilnější komedii, kde se člověk sice nesměje pořád na plné kolo, ale celou dobu usmívá a sem tam se víc zasměje nějakému fórku navíc (třeba jak obral ty bezdomovce o drobné, to mě docela pobavilo, plus různé hrátky se slovy nebo zažitými situacemi - a samozřejmě Jarda Jágr jako prezident je best of)). Celý film je už slušně rozehraný, člověk se pak těší na tu výměnu, a dostane se mu, čeho žádal, a k tomu něco navíc. Sice nevím, proč na větší část filmu zmizela postava Koháka, ale vlastně mi to ani nevadilo, Sokol to celé překvapivě utáhl sám (na rozdíl od ubrečeného Krásna). Líbily se mi i vedlejší postavy v podání Šteindlera, Etzler byl tady skvělý, možná škoda že Táborský se Čtvrtníčkem nedostali víc prostoru. Jako v rámci žánru na české poměry vysoká nadprůměr, vážně škoda, že si s tím tvůrci ještě chvilku nehráli a nedotáhli děj i některé drobnosti do dokonalosti. Tohle je film, na který se rád podívám znovu a vím, že se opět budu bavit, což se o mnoha současných českých rádoby komedií zrovna moc říct nedá. ()

Filmmaniak odpad!

všechny recenze uživatele

Pana Nárožného mám celkem rád, ale obsadit ho do role nebezpečného mafiána byl castingový omyl roku. Jinak režii a scénář nelze označit za nic jiného než za diletantství. Všechno od hereckých výkonů až po střih a hudbu je žalostné a nenapadá mě nic, co bych dokázal vyzdvihnout jako aspoň trošku pozitivní. Možná pány Čtvrtníčka a Šteindlera. Ale ti to svými párminutovými etudami zachrání jen těžko. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ZAVOLÁM POLICII!"… „A CO JIM ŘEKNEŠ?“ … „ŽES MI UKRADL ŽIVOT!“... /// Kladem je rozhodně nezdiskreditovaný vobsazení (snad sem ještě můžu počítat Koháka). Pak je třeba přistoupit na Sokolovo herectví (dvakrát), taky Nárožnýho (připomíná mi Macha, Šebestovou, paní Kadrnožkovou i Pepana) a přijmout fakt, že zatímco (většinou) při výměně (záměně) osobnosti sledujeme zábavnou hříčku, tak tady máme hovadinu, která ovšem jedním zhlídnutím neublíží. Pro pobavení davů (?) vrhá do špatnýho světla kantory a policajty, ale jestli mají státní zaměstnanci tímhle způsobem pomáhat českýmu filmu, tak nejsu proti! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Vidím se dvakrát. 2.) Stará je zničeho nic spokojená (a já nebyl tejden doma). /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu žádná hitpoška.Nepovedenej Nárožný,děsnej Kohák(sorry Jakube),a celý mi to připomínalo Ještě většího blbce než........... se Sobotou.Ale výměná Sokolíků filmu pomohla,myslim že prásknutí většího důrazu na tu výměnu,a hlavně delší čas by film slušně nakoplo.Původně to bylo na dvě,ale dám tři.50%. ()

Georgex 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtová česká komedie, která je chvílemi dosti trapná, ale občas také velmi vtipná. Samozřejmě, o nějaké originalitě nebo přílišné logice se nedá vůbec mluvit, ale jako bláznivá komedie to celkem funguje a na české poměry se jedná o příjemné zpestření, které chvílemi připomíná ságu Šéfů s Petrem Nárožným, který i zde hraje neodolatelného šéfa zlodějské bandy, která by měla problém ukrást i lízátko ze samoobsluhy. Každopádně na kino takovýto film opravdu není. Moje hodnocení 60%. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (11)

  • Fiktivní znalec umění z bratislavské galerie dr. Boban Pálka (Jan Filipenský) byl pojmenován podle 1. asistenta režie Petera Pálky, taktéž původem z Bratislavy. Ve filmu si také zahrály Peterovy doklady ve scéně Boban vs. policista (Milan Šteindler). (Fuego)
  • Natáčení filmu se odehrávalo v letních měsících za tropických teplot, kdy všichni ze štábu a i někteří herci chodili velmi vyletněni. Pouze k mafiánskému bossovi Vytloukalovi (Petr Nárožný) a Bobanovi (Jan Filipenský) byli kostýmní návrháři zcela neúprosní. První jmenovaný byl nucen po celou dobu filmu oblékat sako z průmyslové imitace exotických usní a druhý dokonce těžké polní vojenské boty a těžkou koženou bundu „křivák“ o těsných jeansech ani nemluvě. Vše samozřejmě v černé barvě. Při natáčení v Litoměřicích na náměstí v plném poledním žáru prý panovalo tak pekelné vedro, že oběma hercům bylo zakázáno v záběru svěsit ruce dolů, protože jim z rukávů vytékaly čůrky potu. Oba herci svorně přiznávají, že to sice nebylo jednoduché, ale že jim více než odměnou byl krásný pohled na vyletněné půvabné kolegyně ze štábu a samozřejmě dobrý pocit z dobře odvedené řehole. (Fuego)
  • Scény na nábřeží se točily v pracovní dny a za plného provozu jak osobní, tak hromadné dopravy a tak si taxikář Bohouš (Jan Filipenský) vyslechl sérii šťavnatostí na téma drožkáři a čuňata za volantem od kolemjdoucích a kolemjedoucích. Naštěstí natáčení prý nebylo dlouhé, takže se to prý dalo ještě vydržet. (Fuego)

Reklama

Reklama