Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když císař Číny vydá nařízení, že jeden muž na rodinu musí sloužit v císařské armádě k obraně země před nájezdníky ze severu, Hua Mulan, nejstarší dcera ctěného bojovníka, zaujme místo svého nemocného otce. V přestrojení za muže překonává Hua Jun nástrahy na každém kroku své cesty a učí se využívat své vnitřní síly a přijímat svůj skutečný potenciál. Tato epická cesta z ní nejen učiní ctěného bojovníka, ale vyslouží jí i respekt vděčného národa… a hrdého otce. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 5

Recenze (333)

Marze 

všechny recenze uživatele

Tema rodina, povinnost a cest. Film viditelne dychti potesit divaky. Vypravou, postoji apod. Rozpocet ma 200 milionu dolaru, takze angazoval slavne herce.Snazi se kopirovat Marweluv styl. Jeste chybi zpev, romance, komedie a draci s velkymi hubami. Oproti puvodni dysneyovce ma tento remake minimalni vztahy. Akcni sceny nejsou zadna spicka a magicno se vytratilo. Film alespon motivuje k cviceni. Tyto filmy drtí diváka digitálními triky a tak ztrácejí prvotní kouzlo fantazie. Na druhé straně vcelku slušně účinkuje čistě akční paráda, jaká se od nákladného projektu očekává. Když se Mulan od vtipné dětské honby po střechách za slepicí přes vleklé rozhodování plné pouček konečně dostane do armády a svůj dar posiluje výcvikem se zbraněmi i výstupem s plnými vědry na vysokou horu, efektní podívaná se dostaví – přestože smršť šípů, bílá lavina nebo vskutku zdařilá choreografie závěrečného souboje na lešení už byly k vidění jinde a jindy. Obratně zvládnutá bojová umění Dálného východu i velkolepost bitevních scén se zkrátka dávno pokládají za samozřejmost, k níž Mulan nepřidala nic vlastního navíc. Kromě dalšího plakátu na téma podpory ženské rovnoprávnosti při vší úctě k rodinným tradicím. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Mulan není film, který by podlézal čínským divákům (dobře, spíš režimu, který by film vůbec pustil do tamních kin). Mulan je film, který dokazuje, že Disney vzdal jakoukoli snahu o vytvoření kvalitního filmu s alespoň malým zábleskem inteligence. Pominu historické nepřesnosti (o tom lze najít spoustu videí na YouTube od samotných Číňanů). Pominu, že film se točil blízko čínských koncentračních táborů (nechutné, ale to je politický problém, ne filmu jako takového). Mulan ale naprosto selhává coby dobrý film a kvalitní nová verze původního animáku. Vyprávění je mechanické, na režii není nic zajímavého, akční scény jsou pro někoho, kdo viděl prvotřídní asijskou akci, směšně nezáživné. Herci z nějakého důvodu neprojevují normální lidské emoce - a ne, není to tím, že asijští herci mají jiný styl. Stačí se podívat na čínskou Mulan z roku 2009, kde je emocí habaděj. Co mě ale skoro uráží, tak to je fakt, že z Mulan udělali mlátící mašinu se nadpřirozenými schopnostmi. Animovaná Mulan šla do války místo svého otce, aby mu zachránila život, a aby mezi vojáky uspěla, musela zapojit důvtip a originální nápady. Nelétala přes koňské hřbety a nekopala do šípů. A na konci se jí dostalo otcovo uznání, že je pro něj ona - dívka důležitější než meč coby důkaz cti bývalého vojáka. Získala si důvěru a úctu díky svým vlastnostem. Nová Mulan si také získá úctu, ale kvůli tomu, že "po chlapsku" nakope hodně zadků a díky "Chi" (které běžně používají jen muži) je výjimečná a "not like other girls". Fascinuje mě, že zrovna Disney a zrovna Američani si tohle neuvědomují. Ani ženská režisérka filmu. A to je největší důkaz, že je na tomhle filmu něco hodně, hodně špatně. Nějaká pozitiva? Hezká výprava.. a hezká titulková písnička od Christiny Aquilery. ()

Reklama

classic 

všechny recenze uživatele

„Mulan” pojednáva príbeh o bojovníčke, ktorá snáď už odmalička bola predurčená stať sa legendou ? Cvičenie s palicou v tráve a skákanie po strechách príbytkov, to síce až tak úplne nedokazuje, ale i to sú potenciálne sľubné začiatky, ktoré určite treba brať do úvahy. Veď predsa bársktorý z nás musel nejako začínať, samozrejme, ak sa dotyčný chcel vypracovať... ? Záleží ale, či má dané predpoklady ? Ona hodlá byť zrejme niečím viac, než si vôbec myslí, inak by zrejme neodcudzila otcov meč a zbroj, aby tak mohla « inkognito » vstúpiť do armády, kde prakticky nemá ani čo pohľadávať, pretože ak sa to trebárs taký veliteľ Tung dozvie, hrozí jej vážne vyhnanstvo ! Zatiaľ k tomu ale ešte nepríde, lebo už na Hodvábnej ceste sa nádherná čarodejnica so silným "čchi" rozmáha, kedy medzitým »bojovníci tieňov« za asistencie Böriho Khana, už zase na niektoré pevnosti útočia, keď mesto, na čele s Cisárom, sa len najhoršieho obáva, a to kvôli tomu, že mnohe kmene sa spájajú, čím len rouranské vojsko neustále potvrdzuje, ako systematicky na sile naberá, až z nariadenia Jeho cisárskeho Veličenstva, Syna nebies, jasne vyplýva, že každá rodina musí poskytnúť bojaschopného muža, čiže je už iba fakt otázkou času, kedy sa napokon "Hua Jun" prizná. A či budú nakoniec všetci Huu Mulanovú akceptovať, nie je už ťažké uhádnuť ? / Disneyovský hraný film pod taktovkou režisérky Niki Caro, mohol byť vskutku aj o čosi lepší. Je určený predovšetkým čínskemu publiku, s účasťou mnohých, čínskych hercov, keď ani samotní Číňania nie sú taktiež dvakrát nadšení, kedy ani také (super)hviezdy, akými sú Donnie Yen a Jet Li, nezvrátia nepriazeň osudu ? No, mali tiež minimum hereckého priestoru. Najviac "vyniká" Li Gong, ktorá možno trošku zatienila aj hlavnú postavu, čiže Yifei Liu, totiž, záporná postava často dokáže pohltiť celé plátno, či obrazovku televízora, kedy z nej normálne nedokážete spustiť očný kontakt, až tak je zaujímavá. Posledných 20 minút, je už nad rámec únosnosti. Mulan je asi najslabšie filmové spracovanie zo všetkých "mulanoviek" ? ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Tolik nevyužitého potenciálu v podobě legend Donnieho a Jeta bylo vyhozeno oknem na hnůj obyčejného růžového patosu. Takřka amatérský přístup ve většině filmařské profese, je až zarážející, když vezmu v potaz co s tímto dílem chtěl Disney vše dokázat. Verze z roku 2009 je o tolik lepší, že jsem až sám překvapen kolik je studio ochotno utratit, aniž by si to pohlídalo. přitom vše muselo být jasné už na začátku, po přečtení scénáře! Vezměte si už jenom tu drzost, vyprávět východní legendu od cizákům ze západu, kteří znají maximálně tak čínské nudle. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Líbivá nekonfliktní pohádka, která sice neutkví v paměti déle než den, ale rozhodně nenudí. Zklamaly mě bojové scény, od kterých jsem čekal víc a to i přesto, že se jedná de facto o dětský film. Naopak se mi líbila výprava a výborné byly i kostýmy. Herecky vše OK a nutno poznamenat, že Li Gong je pořád kočka. Nic jsem nečekal, takže jsem docela spokojen. 65% ()

Galerie (82)

Zajímavosti (15)

  • Jedná se o první disneyovskou pohádku, která si v USA vysloužila omezení typu PG-13, které znamená, že je film nepřístupný divákům do 13 let. V tomto případě z důvodů bojových sekvencí. (hansel97)
  • Ve filmu se objevilo 90 koní, kteří museli podstoupit několikaměsíční trénink. (Duoscop)

Související novinky

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

23.06.2021

Už brzy hodlá Disney do kin vytáhnout i jednu ze svých největších klasik. Po hraných adaptacích slavných pohádek jako Lví král, Popelka či Mulan totiž do kin dorazí také plánovaná Sněhurka a sedm… (více)

Čtvrtý John Wick verbuje posily

Čtvrtý John Wick verbuje posily

04.06.2021

Legendární herec a mistr bojových umění Donnie Yen se připojil k obsazení čtvrtého Johna Wicka. Yen, jenž má za sebou například z nedávna Rogue One: Star Wars Story nebo Mulan si má údajně zahrát… (více)

Reklama

Reklama