Reklama

Reklama

Ozark

(seriál)
  • USA Ozark
Trailer 1
USA, (2017–2022), 44 h 30 min (Minutáž: 52–80 min)

Hrají:

Jason Bateman, Laura Linney, Julia Garner, Esai Morales, Jason Butler Harner, Clayton Rohner, Sean Freeland, Ralph Alexander, Skylar Gaertner, Josh Randall (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(44)

Finanční poradce donutí rodinu odejít z Chicaga do oblasti Ozarks v Missouri, kde musí během pěti let vyprat 500 milionů dolarů, aby uchlácholil drogového bosse. (Netflix)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (158)

Mlle 

všechny recenze uživatele

Jako divák skládám poklonu spíš humoru, se kterým scénáristé vystavěli příběh s jeho pozoruhodnými zápletkami, jim samotným a napětí, které z nich jsou schopni stvořit. Příběhu samotnému už méně. Ten utekl daleko za hranice přirozené autenticity, od reality k parodii. Na některých místech mi to vyhovuje a zasměju se, celkově ale vnímám zdejší ústřelky jako přitažené za vlasy a protože jde o opakující se narativ celé konstrukce, celkem rychle výrazně nudí. Další problém mám s postavami. Chybí mi tu někdo, komu bych mohla fandit. V hlavní roli vidíme skvěle zahranou kartelovou obdobu Andreje Babiše a jeho rodinu, prolezlou skrz naskrz lepivým hnojem rádoby šikovného pragmatismu podvodníčků. Chvilku je to možná vtipné, strávit s nimi ale několik dílů už by asi chtělo vybavit je i něčím konstruktivním, nějakým lidským protipólem jejich bezpáteřního průjezdu životními situacemi vždy a všude. ()

mo cuishle 

všechny recenze uživatele

Po velkém sebezapření a utrpení jsem dokoukala alespoň první řadu, aby bylo co hodnotit. Nuda, kecy, nuda, kecy, nuda a zase kecy. Jediný díl, který za něco stojí, byl ten první. Nesympatičtí herci co hrají nesympatické postavy. Není ke komu si vytvořit pouto. Kdyby celý Ozark shořel je mi to fuk. Velký špatný. Akce:0. Napětí:0. Humor:0. Drama:0. Nuda:100!.Nic pro mě.Ztráta času. ()

Reklama

ditrue 

všechny recenze uživatele

| 80% | Tak jsme na konci cesty a i když to nebylo vždy úplně precizní a bez chyb, rozhodně to stálo za to. Seriál si všechny své série drží vysokou produkční hodnotu a to včetně od první série hodně dobře nastavené atmosféry, která dodává Ozarku tak trochu jiný feeling než ostatní Netflix produkce, za což má u mě velké plus. Mezi silné stránky patří určitě i herecké výkony a to jak jsou jednotlivé postavy skvěle napsané - tedy až na výjimky jako např. bratr Wendy Ben. Celkově byla 3. série kapku slabší a i u ostatních by neškodilo občas ubrat na počtu epizod, aby měl děj lepší tempo. Naopak finále mě dost bavilo a i když bych klidně bral něco kapku drsnějšího, dost to sedí v rámci toho jak si Ozark budoval svůj svět. Dokonce i ta Ruth si mě nakonec získala, přestože jsem se tomu doteď úspěšně bránil. Breaking Bad Ozark bohužel nepřekonal, ale je jen pár kroků pozadu, což není vůbec zlé... "Just how bad are these people?" "I don't know... Scale of 1 to 10, 10 being pure evil 9, 9-and-a-half." ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Necessity. Not desire. Je nepopiratelné, že se tvůrci příliš na sílu tlačí do škatulky samozvaného "nového Breaking Bad". A nemají na to. Zatím. Ovšem navzdory mnohým oprávněným výtkám to má zdravý základ i nepřehlédnutelný potenciál a pokud největší problémy v následujících sezónách budou adresovány, tak z Ozarku může být i něco více než pouhý snaživý učedník v mistrově stínu. Mistr z něj ale i tak nikdy nebude. Jeden aspekt je však již nyní kongeniální; úvodní cca pětivteřinová znělka, která zapracovává vždy čtveřici piktogramů "prozrazující" děj epizody. To roztočí závity na maximum "co to asi představuje a co by to tak asi mohlo znamenat". Co v Ozarku funguje bez výhrad je pocit vnitřního pnutí, který Martyho svírá. Drtivý tlak vyšetřovatelů, kartelu, rodiny, času, nové lokality, zodpovědnosti, rednecků... To funguje na výtečnou a je to v zajímavém protikladu k jinak pozvolnému tempu vyprávění, které by s ohledem na téma a výše uvedené, jeden očekával spíše zběsilé a plné zvratů. Nejde však o výtku, ač je to zvláštní, tak to funguje. Bateman se pak do ambivalentní role předměstského podpantofláka bez ambicí s rodinkou jak z obrázku, který jen tak mimochodem díky své genialitě finančního analytika pere kvanta peněz pro drogový kartel, hodí perfektně. O Lauře v roli milující (ne)manželky snad ani nelze pochybovat, děcka nejsou otravná (snad jen mají v některých epizodách zbytečně příliš prostoru), záporáci do jednoho charismatičtí i respekt budící (snad jen mají v některých epizodách zbytečně málo prostoru). Navíc v každém díle je minimálně jedna až dvě scény, které si s těmi lepšími Heisenbergovskými momenty v ničem nezadají. Nejvíce na škodu je tak absentující genius loci atraktivního zasazení (stačí se podívat, co lokalita dokázala pro takový Bloodline či co za panoptikum rednecků nabízel Justified) a FBI linka, kde v seriálu plném skvěle napsaných postav, je jedna úděsně napsaná, plná klišé a navrch ještě karikaturně přehrávaná. Ozark nevzbuzuje nadšení, ale pocit spokojenosti ze solidně odvedeného kriminálního dramatu se dostaví, ne že ne. Stejně jako zvědavost, kudy se to vydá dále, protože už první sezóna umí místy (ano, bohužel jen místy) překvapit nekompromisností. | S1: 3/5 | ()

keoma26 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve vzpominkach na me na FB ted vyskocila challenge, co se jela pred 4 roky, neco ve stylu: unesou te a tvuj zachrance je postava ze serialu, kterej si videl jako posledni... Jsem celkem v klidu, u me je to totiz Jason Bateman z Ozarku. Nechte se timhle serialem take unest, stoji to za to. Vlastne je to cely o takovy rodinny karantene v cizim prostredi...velice prihodnej serial pro tohle obdobi. ()

Galerie (764)

Zajímavosti (18)

  • Auto, které si koupí terapeutka Byrdových, je McLaren 570s. (Iktus)
  • V každom filme a seriáli Jason Bateman nosí svoje obľúbené tenisky „NB“ (New Balance) a tak je tomu aj tu. (Arsenal83)

Související novinky

Marvel nejspíš našel svou Silver Surfer

Marvel nejspíš našel svou Silver Surfer

04.04.2024

Fantastická čtyřka, vlajková loď příštích marveláckých let, opět získává reálnější kontury. Ústřední kvartet je již jasný, v hlavních rolích se objeví Pedro Pascal, Vanessa Kirby, Ebon Moss-Bachrach… (více)

Emmy 2022 opět v režii HBO

Emmy 2022 opět v režii HBO

13.09.2022

Zatímco v loňském roce ceny Emmy ovládl zcela Netflix, letošní 74. ročník kabelovka HBO mocně vrátila úder. Díky jasným vítězstvím seriálů Boj o moc a Bílý lotos toho zkrátka na streamovacího giganta… (více)

Nominace na ceny Emmy 2022 oznámeny

Nominace na ceny Emmy 2022 oznámeny

12.07.2022

Poprvé v historii oznámila Televizní akademie letošní nominace na ceny Emmy, aniž by uvedla, která streamovací služba nebo televizní stanice má největší množství želízek v ohni. Samo o sobě to není… (více)

Reklama

Reklama