Reklama

Reklama

Draculův dům

  • USA House of Dracula
Trailer

Obsahy(1)

Pokračovanie filmu HOUSE OF FRANKENSTEIN (1944). (+Billy+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Za mě už celkem zbytečný a celkem nudný zakončení téhle trilogie. Nepomůže tomu ani Lon Chaney Jr. ani John Carradine kterej si zde stejně jako v House of Frankenstein(1944) zahrál Drákulu. A chudák Fankensteinovo monstrum tu dostalo ještě míň prostoru než v House of Frankenstein. Sotva se monstrum probralo k životu hned bylo zasypáno pod troskami. 2hvězdy ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Hrabě Dracula se usadí v podzemí hradu doktora Edlemana a chce po něm, aby mu vrátil lidství. Jenže upíří část hraběte je přeci jen silnější, a tak experimentální léčba není jednoduchá. Do toho chce L. Talbot, měnící se o úplňku ve vlkodlaka, po doktorovi to samé- -aby ho zbavil kletby, kterou považují oba za druh nemoci. A aby toho nebylo mála, tak do třetice je nalezeno Frankensteinovo monstrum a doktor se ho ve slabé chvilce pokusí oživit. Půvabná, ale hrbatá sestra Nina má přislíbeno od doktora, že ji zbaví hrbu, který je připomínkou všech Ignáců a dalších zrůdných pomocníků nejen barona Frankensteina. A pak je zde krásná Miliza, jejíž příběh se stává samostatnou linií filmu. Výborná hudba, skvělé gotické kulisy, obstojné speciální efekty a masky. Příběh sice trochu skřípe, ale skalní fanoušek leccos překousne. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Strašný paškvil nakrúcaný len preto, aby vytiahol z peňaženiek ľudí pár grošov naviac. To, že sa v jednom filme stretnú Dracula, Frankensteinovo monštrum a Vlkodlak je proste splnenie sna každého hororového fanúšika, ale tak ako v predošlom House of Frankenstein aj tu je to len číry podvod. Všetci traja sa síce nachádzajú vo filme ale ani raz sa nestretnú v jednej scéne. Po expresionizme niet ani stopy. Dej ani veľmi nedáva zmysel a krkolomne spája osudy všetkých troch postáv. Lon Chaney vyzerá unudene, John Carradine nie je nijako fenomenálny, ale dá sa a Glenn Strange ako monštrum odvádza štandardne dobrú robotu (vo filme je cca 4 minúty). Jedinou zaujímavou postavou, ktorá má ako takú charizmu, je krásna hrbatá pomocníčka vedca. O niečo lepšie ako desivý House of Frankenstein, ale aj tak iba matný tieň po klasikách z tridsiatych rokov. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Pro staré filmy od Universalu mám slabost, ale tohle se opravdu nepovedlo... Ve filmu chyběla už jenom mumie a všechny klasické monstra od Universalu by se objevily v jednom filmu... Co mě ale hlavně vytočilo, byl John Carradine, který je (snad až na Oldmana ze sračkoidního Coppolova Drákuly) snad nejhorším představitelem Draculy vůbec... Prostě zklamání... ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Aneb po sedmé stejná písnička. Frankensteinovo monstrum je už asi počtvrté za sebou jen politování hodným ubožákem, co vstane na posledních deset vteřin, aby záhy "zheblo". Lon Chaney Jr. už počtvrté za sebou dělá úplně to samé. Šílený vědec po sedmé za sebou dělá ty stejné stupidní chyby, po sedmé za sebou se vrhá rozzuřený hloupý dav na sídlo šíleného vědce. Už fakt ne... ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Pátý film Frankensteinovské série, kde se objevuje herec Lionel Atwill. Pokaždé hrál jinou postavu. (liquido26)

Reklama

Reklama