Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Jejich životy jsou v sázce. Profesorův plán vychází najevo a tým se musí zbavit nepřátel, jak uvnitř Španělské národní banky, tak za jejími zdmi. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (111)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U Money Heist platí, že každá další série nastavuje laťku výš a výš a jako celek je to jeden z nejlepších, ne-li nejlepší seriál vůbec (a to zcela objektivně dle hodnocení imdb a diváckých ohlasů). Ve čtvrté sérii se sice ubere prostor vyšetřovatelům a policii, ale zato se sakra přidá na akci a zejména pak na emocích a vztazích mezi postavami, které se zde vykreslí jako nikdy předtím, a má to neskutečně silnou moc hýbat s empatii diváka. Až na pár scén (nereálná přestřelka) je to naprosto bezchybné a inteligence Profesora (možná spíš scénáristů) je i v této sérii šílená a já jsem jen čuměl s otevřenou pusou a čekal, co přijde dál. Nejhorší mínus je snad jen to, že budeme rok trpět a čekat na další sérii....10/10 ()

FIAT 500 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Koukám, tvůrci si po dost rozpačité třetí části chtějí trochu spravit reputaci. A docela se jim to daří, i když úrovně části 1 a 2 ani část 4 nedosahuje. Není tam tolik hluchých částí jako v předchozích osmi dílech a až do posledního dílu se tvůrcům i celkem daří držet na uzdě zjevně vyšší "Netflix" rozpočet. V poslední epizodě to nicméně scénáristé i dramaturgové rozbalí naplno a já se tak trochu ptám, jestli je to vlastně dobře. Protože závěrečná akce je trochu překombinovaná, zbytečně pompézní a zkrátka se mi prostě moc nelíbila (jaký to kontrast oproti závěru části 3). Hodně cením terminátora v bance, výrazně to oživil, stejně jako postavu inspektorky Sierrové. Ta je Profesorovi mnohem lepším soupeřem než Raquel v prvních dvou částech. Plusem, ale vlastně i mínusem, je, že bude část 5. Ne že bych si nemyslel, že ji tvůrci po kolosálním úspěchu neudělají, ale nečekal jsem, že děj jedné loupeže nakonec bude rozdělen minimálně do tří částí (snad teda bude ta další brzo, leč kvůli koronaviru bych řekl, že si ještě nějakej ten měsíc, či snad rok, počkáme). A mám strach, že to nakonec celkem dobrý spád čtvrté části poměrně dost utlumí. Vrcholem budiž hledání terminátora v bance, respektive epizody pět a šest, tam se ukazuje, že když se chce, jde to i bez vojenských vrtulníků. Celkově dávám 4 a půl orionu, ale protože prvním dvěma částem jsem nasolil plný počet, nebylo by to fér dát je i tady, čili proto nakonec jdu na čtyři, i když lepší. Pořád zůstávám fanouškem seriálu, pořád mám LCDP mezi TOP seriály, pořád se na nové epizody budu těšit, ale zároveň budu doufat, že část pět bude definitivní tečka. A jedno bezvýznamné plus za Profesorův výraz v poslední vteřině - ten jsme jaksi viděli už na konci části 1 verze od Netflixu, a všichni víme, co potom nastalo. Tak snad to nakonec takhle bude i teď. #BellaCiao ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět absolutní vrchol filmařské, režisérské i scénaristické tvorby. Ve 4 řadě sice ubylo na vyjednávání a vychytávkách, za to přibyly emoce i více akce ( Gandia byl super "záporák") a zamrzí padnutí jedné postavy, při které jsme zajisté všichni uronili nejednu slzu. Nervák jak sviňě sjetý za jeden den, kdy srdce skákalo k infarktovému stavu. Number uno napříč celého filmového i seriálového spektra. Kdo neviděl, jakoby nežil. 100% ()

pushover 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ach jo, tak bohužel tvůrci zvolili cestu natahování a neukončili heist čtvrtou sérií. Navíc prvky telenovely zhoustly a zpatetičtěly a i když jsou pravidelně prokládány akčními scénami, toho hraní na city je tam moc. Také je hrozně znát, že na rozdíl od prvních dvou sérií, které měli propracovaný scénář se tady píše za pochodu a pod tlakem a bohužel blbě. Tvůrci jedou na kšeft a původní myšlenka série šla do kopru. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevím,co k tomu říct..........Mě čtvrtá série zaujala v porovnání s ostatními asi nejvíce....Zhlédl jsem ji hned po třetí sérii a v konečném součtu na mě měla největší dopad.....Víte, mohl bych zde kritizovat ty příšerné přestřelky jako z Bollywoodu, které výsledný dojem trochu kazí, mohl bych se zde navážet do přílišného štěstí mnoha zúčastněných postav, kdy se jim vše daří podle plánu a málokdy se něco pokazí, ale to já už dělat nebudu....Papírový dům totiž nabídne něco, čemu se ve většině konkurence nedává takový význam......charaktery a jejich vývoj....Na poli těch 4 sérií totiž tvůrci dokázali tak precizně vyobrazit nitro každého člena týmu, že si divák připadá, jako kdyby tam byl s nimi...Každý úspěch, každou radost, každý strach....to vše jsem s nimi prožíval, za což přímo obrovský palec filmařům......Když si na ty postavy zaměřím, tak z mužského osazenstva vede jednoznačně Helsi, utvrdil mě v tom v momentech, kdy on sám byl emocionálně na dně, a tak syrový výkon podaný z jeho strany mě přímo ohromil. Z ženského obsazení vévodí tabulce Nairobi, její vývoj v posledních dvou řadách nabral neskutečné grády, celkově se této postavě dost věnovali. Kdo mě přivádí k šílenství, je bezpochyby Tokio. Z řad ostatních postav si asi každý divák zapamatuje jméno Gandía, jeho činy vedou k nepříjemnostem, které vyvrcholí brutálním způsobem, kdy každý fanoušek zažije upřímně šok....Zajímá mě, jak dlouho si budeme muset počkat na 5. (a pak 6.) pokračování.....Chtělo by to co nejdříve. Za mě dávám 90 % ()

Galerie (27)

Zajímavosti (5)

  • V epizodě se policie snaží přerušit satelitní komunikaci skriptem psaným v jazyce PHP. Jde o skutečný DDoS skript, který ale slouží k zahlcení webových serverů mnoha požadavky v jednu chvíli. (OndrejBakan)
  • V čase 14:40 mluví Tokio (Úrsula Corberó) do vysílačky Baofeng bez antény, což nemůže v žádném případě fungovat. (Pitlys1999)
  • Ve 35. minutě na Berlínově svatbě zpívá Berlín skladbu „Ti amo“ od italského zpěváka Umberta Tozziho  z alba „È nell'aria...ti amo“ z roku 1977. (Trajektt)

Reklama

Reklama