Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Osm zlodějů vezme rukojmí a zamkne se v Královské španělské tiskárně cenin, hlava zločinců manipuluje s policií, aby postupovala podle jeho plánu. (Netflix)

Recenze (117)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V komentáři první řady Elity jsem se zmínil o tom, že si mě Netflix během května zaháčkoval hned na dva španělské klenoty a tím druhým nemůže být nic jiného než v současnosti superpopulární La Casa de Papel. Seroš, kterému se jeho sláva přirovnává k samotné Hře o trůny, se svým začátkem může pyšnit ještě několik dalších let. Tenhle mysteriózní skvost o nejpropracovanější loupeži, kterou jsem doposud ve filmech a televizi viděl, je ve své první řadě absolutním balzámem na duši. Člověk sedí a hltá každý zvrat, kterými La Casa zrovna nešetří a nestačí se divit nad množstvím es v rukávu, které plán lupičů oproti policii obsahuje. Během pár epizod si oblíbíte většinu obsazení a jen čekáte, jak se bude událost vyvíjet dál. [viděno na Netflixu] ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Zpočátku mimořádně zajímavá podívaná, ale někdy kolem osmého dílu se mi to začalo zajídat, nebavilo mě to, dokonce mi lezla na nervy španělština i každý, kdo se tam mihl , dlouhé záběry, natahované scény o ničem.... Nesympatický mi byl každý, ale o to by nešlo. Být to o pět dílů kratší, bavila bych se lépe. Další řady si prozatím nechám ujít, zjistila jsem, že mi je jedno, co bude dál a to není úplně nejlepší emoce. Přes mé výhrady však chápu nadšení jiných diváků. Originální to bez debaty bylo. ()

Reklama

IXOXI 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série La casa de papel přinesla svěží vítr do seriálů neustále kopírujících stejná témata dokola, jenže nic není černobílé a tak sebou přinesla i nepříjemné věci. Ústřední myšlenka přepadení se získání peněz bez okradení kohokoliv sice není úplně pravdivá, ale v dnešním finančním systému se jedná o snadno odpustitelný přešlap. Originální zápletka na sebe nabaluje množství fantastických momentů probouzejících v divákovy mnoho emocí. Od napětí, přes romantické chvíle až k výtryskům smíchu se jedná o skvělí počin, který kazí řada nedomyšleností v rámci geniálního plánu El Professora, člověka, který předvídal úplně vše. Zejména trvale zapnutý mobil objevený díl po vysvětlení, že se jedná o oblast, kde jsou sledovány všechny rádiové signály mě nadzvedl ze židle. Podobně by se dalo pokračovat dále. Vezmu-li vše řečené, chápu proč někdo považuje tento seriál za skvělý i proč jej někdo hodnotí velmi slabě. Za sebe mohu říci, že se jedná o průměrný seriál, který má kolísavou úroveň plnou obrovských maxim zábavy i divákova utrpení. ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Ach jo. Na tenhle seriál jsem se fakt hodně těšil. Výsledek je ten, že po první sérii mám pochybnosti, jestli vůbec pokračovat dál. První díl mě navnadil, následující dva byly ještě taky výborný. Ale pak to šlo do kopru. Scénárista musel být pořádnej moula, protože nasekat tolik nesmyslů do pár dílů je kumšt. Neberu seriálu, že si drží dobrý tempo, že se pořád něco děje a má to spád. I když zase na druhou stranu, když se nad tím zamyslíte - první série se odehraje během pouhých tří dnů a stane se v ní tolik věcí, že se to nedá stihnout za měsíc…..Prostě jedna věc je něco natočit poutavě a druhá, aby to bylo aspoň trochu reálný. Těch blbostí a náhod je tady tolik, že jsem poslední tři díly koukal spíš na komedii. Nechci spoilerovat pro ty, co ještě seriál neviděli, ale scény při sestavování identikitu, nebo vyzbrojování na WC jsou fakt síla. Papírový dům si hraje na strašně napínavou věc, já ale hodně brzo zjistil, že většina vyhrocených situací se v rozhodující chvíli v poslední možně vteřině vyřeší, asi aby to bylo dál napínavý, nebo nevím…Vrcholem všeho je vedoucí inspektorka, která vyšetřuje nejsledovanější případ v zemi. Ta naseká tolik chyb, přesto jí všichni dál zobou z ruky. To i čeští Specialisté jsou v tomhle věrohodnější. Ke vztahovým liniím se nebudu radši vyjadřovat, už nejednou jsem psal, že mě to v krimi seriálech sere. Tady jen znova podotýkám, že se 13 dílů odehraje ve třech dnech, takže ať si pak obrázek udělá každý sám. Obsazení, až na hlavního organizátora loupeže, vcelku v pohodě, hlavně postava, které se říká Mnichov mě baví od první minuty. První série u mě za 50%. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Krimi seriál a současně přímočařejší telenovela. Zábavný a vtahující, přesto s nemálo chybami, takže náročnějším fandům zmlsaným třeba severskými kriminálkami, bude občas poskakovat obočí nahoru. Zato telenovelisti budou nadšením bez sebe. Sympatické postavy, vztahy mezi nimi, neustálé zvraty a to vše namixované s "rafinovanou" loupeží. Ty uvozovky jsou na místě, protože tvůrci si vypomáhají dost nepravděpodobnými kotrmelci a náhodami. Přesto je to ten seriál, kdy člověk slupne xx epizod v řadě, i když ráno stává do práce. Hodně dělají herci a jejich španělský sex appeal  a temperament. Řekl bych, že k americkému seriálu bych byl o dost kritičtější. A povedl se i český dabing...Martin Stránský si ty psychopaty užívá. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • V čase 5:10 Alison (María Pedraza) ukradne Riovi (Miguel Herrán) pušku a namíří s ní na Ria. Ačkoliv je puška bez zásobníku, Alison podotkne, že má náboj v komoře a zbraň natáhne. V ten moment měl náboj z pušky vyletět a zbraň by zůstala nenabitá. To se však nestalo. (FullHaDes)
  • Všetci návštevníci múzea aj jeho zamestnanci majú presne 4-miestny PIN na mobile. Nikto nepoužíva žiaden iný druh autentifikácie, pričom vidíme mnoho druhov mobilov. (muti)

Reklama

Reklama