Reklama

Reklama

Papírový dům (Netflix verze)

(seriál)
  • Španělsko La casa de papel (Netflix version) (více)
Trailer
Akční / Krimi / Thriller / Mysteriózní
Španělsko, (2017–2021), 38 h 55 min (Minutáž: 41–76 min)

Tvůrci:

Álex Pina

Hrají:

Úrsula Corberó, Álvaro Morte, Itziar Ituño, Miguel Herrán, Jaime Lorente, Pedro Alonso, Esther Acebo, Darko Perić, Alba Flores, Enrique Arce (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(48)

Osm zlodějů vezme rukojmí a zamkne se v Královské španělské tiskárně cenin, hlava zločinců manipuluje s policií, aby postupovala podle jeho plánu. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (580)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Vynikající seriál, který by měl každý vidět, bez ohledu na slabší místa. S01: Skvělá jízda, který vtáhne a díky Profesorovi (a jeho plánům za plány v plánech všech plánů) nepustí. Z pohledu prvních sezón konkurence pro s01 Prison Break. A to je samo o sobě velká pochvala! S02: Mírné zpomalení, ale stále kvalitní podívaná. Postavy se rozvíjí, některé zajímavým způsobem (Berlin), jiné ne (Helsinki) a u některých stále nevím, co tu dělají kromě koukání a vyprávění (Tokio). Finále potěšilo. S03+04: Vstoupit do stejné řeky znovu? Všeho je více a občas tvůrčímu týmu docházejí síly a nápady. Plány už nejsou tak zajímavé a často je vidět, že "takhle to určitě nenaplánovali...", ale scénáristé je zachraňují. Co je pro mě asi největší slabina 3 a 4 sezony je využití původních postav (Arturito) a rozvoj lupičů. Tým předtím fungoval na určité "nervózní" vlně, ale teď, když se všichni pomalu párují, přestává to být vtipné. Vždyť si sami vezměte, jak kdo dopadl a kam jeho příběh jde, ta podoba a neatraktivita zaráží. Navíc tu je zase víc cítit Netflix přidáním dalších LGBT+ postav, které nemají opodstatnění a příběh ani plány nepodporují. Ve chvíli kdy vidím Neymara jako mnicha mi dochází, tohle je fenomén, který si to uvědomil a chce být víc a víc, až sám sebe ztrácí. Přesto zábava tu je stále a akce a plány na televizní obrazovce nemají příliš konkurence. Jen toho povídání mezi páry a zbytečných postav, by mohlo být méně. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Nebudem prezrádzať pointu najväčšej seriálovej lúpeže, ktorú detailne naplánoval záhadný Profesor, ale presne ako si myslel, tak sa aj stalo - na svoju stranu si získal aj obyčajných ľudí. Toto poznanie síce v sebe skrýva nebezpečenstvo z frustrácie ľudí voči bankám a najmä voči Európskej centrálnej banky, ale podľa mňa im nezaškodí trochu sa vyváľať v bahne... Poďme k seriálu. Je skvelý, je úžasný, je vtipný, je napínavý. Parádna kombinácia žánrov, výborne napísané dialógy ( atraktívna španielčina ) a postavy. Priaznivci heist príbehov si to užijú plnými dúškami. V druhej sérii sú dva-tri diely trochu zbytočne naťahované, ale tento pocit som mal možno preto, lebo všetky ostatné časti sú silno nadupané, plné zvratov a prekvapení. Záver však potešil, hoci si neviem predstaviť, o čom by mala byť ohlasovaná tretia séria. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Lepší 3* za všech 5 sérii v deseti dnech. První loupež funguje lépe (za 80%), postavy jsou převážně super a jeden snadno přehlédne, že si nakonec chtějí natisknou 4 tuny papírových eurovek na každou hlavu zloděje a odejít s tím v cestovce. Druhá serie je něco jako další Prison Break. Šablona je téměř totožná, ale podruhé už spousta věcí tak hladce nefunguje a aby se to zamaskovalo, vše musí být přehnanější a jede se v twistových liniích beznaděj, debilita (nějaké postavy), naděje a genialita (většinou Profesora) = u mnohých událostí a příčinách/důvodech některých "zvratů" jsem solidně trpěl. Co tvůrcům opět hodně uniká, je náročnost práce a přepravní kapacita 90 tun zlata a s tím spojená logistika, kdy se viditelně pracuje jen s desetinkou. Ale na covid karanténu je to celé fajn vycpávka. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

První dvě série super. Promyšlené, překvapivé, milé. Začátek třetí série tu otěž pokračování úspěšného ještě držel v příjemné rovině, ano, muselo to být lepší, rozmáchlejší a překvapivější, to se dalo pochopit, ale to, co se seriálem předvedli ve čtvrté sérii mě takřka až znechutilo. To už byla prostě jen slátanina plná neustálých jakože nečekaných zvratů a překvapení. Takový maglajz, že budu zvažovat, zda se budu koukat dál. První (5), druhá (5), třetí (4), čtvrtá (2,5) ()

Rybizek 

všechny recenze uživatele

Nejsem si jistá, zda s komentářem nemám raději počkat, až to kapku rozdýchám, teď - po zhlédnutí posledního dílu jsem poněkud uhranutá a neschopná dát slova pořádně dohromady. To byl takový NÁŘEZ! Díl po díle neskutečná BOMBA! Skvělí, neokoukaní herci a snad jeden z nejinteligentnějších scénářů, co jsem za poslední dobu měla tu čest zhlédnout. DOKONALÉ a téměř bezchybně propracované až do samotného konce, kde jsem si k velké nelibosti musela i pobrečet. Pro mě největší překvapení hlavní město Německa ztvárněné Pedrem Alonsem. Při jeho monolozích a dialozích jsem se vrtěla blahem. Ale opomenout Profesora, Denvera, Moskvu, Nairobi, Osla, Helsinki, Tokio nebo Ria by byla hanba. Dohromady tvořili seriálový orgasmus, 100%. ()

Galerie (191)

Zajímavosti (78)

  • V seriálu několikrát zazní píseň „Bella ciao“. Jedná se o italskou partyzánskou píseň, která vznikla během druhé světové války.Text, jehož autor je neznámý, opěvuje boj partyzánů za svobodu. Píseň je známá po celém světě jako hymna svobody, odporu a protifašistického hnutí. (Macik1982)

Související novinky

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

12.10.2022

Nová minisérie Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera od tvůrce Ryana Murphyho (American Horror Story, American Crime Story) se na Netflixu stala doslova smrtícím hitem. Příběh nechvalně proslulého… (více)

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (více)

Reklama

Reklama