Reklama

Reklama

Papírový dům (Netflix verze)

(seriál)
  • Španělsko La casa de papel (Netflix version) (více)
Trailer
Akční / Krimi / Thriller / Mysteriózní
Španělsko, (2017–2021), 38 h 55 min (Minutáž: 41–76 min)

Tvůrci:

Álex Pina

Hrají:

Úrsula Corberó, Álvaro Morte, Itziar Ituño, Miguel Herrán, Jaime Lorente, Pedro Alonso, Esther Acebo, Darko Perić, Alba Flores, Enrique Arce (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(48)

Osm zlodějů vezme rukojmí a zamkne se v Královské španělské tiskárně cenin, hlava zločinců manipuluje s policií, aby postupovala podle jeho plánu. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (580)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Za mě se rozhodně nejedná o nějakou extra bombu. První dvě série byly fajn, nenudilo to, mělo to spád a dobré momenty, celkem příjemné herecké obsazení. Dějově to sice bylo prakticky o ničem, ale pořád se dělo něco zajímavého, takže v pohodě. Třetí série je pro mě naprosto nepochopitelně jak přes kopírák s tou první, takže jednoznačně krok vedle. Poslední dvě série se spíš už jen táhly, sice se pár chytlavých momentů určitě najde, ale dokoukání celého seriálu jsem si už moc neužíval. 75% ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když jsem začínala s první sezónou, byla jsem fakt nadšená. To provedení, scénář, postavy, a celej heist byl tak skvěle udělanej. Druhá série to samý, neříkám, že tam nebyly kraviny, ty se tam samozřejmě našly, ale pořád to bylo uvěřitelný a podle mě si tvůrci dost zakládali na realističnosti. Ale potom přišel Netflix, a jak už to má ve zvyku, musí posrat všechno, na co sáhne, protože proč nezkazit seriál, kterej by za pár let mohla bejt kultovka pro pár doláčů na víc? ¯\_(ツ)_/¯ A tak bylo La Casa de Papel obnoveno na další sérii a kvalita šla tak rychle mezi půlky, že jsem myslela, že to ani není možný. S každou další sezónou to bylo čím dál horší. Nevím, jestli tvůrci fakt nevěděli, jak dál, tak si pro inspiraci dali trochu do nosu a psali to pod parou.. Každopádně jsem ráda, že to konečně skončilo a mám od toho pokoj, poslední tři díly se scénář konečně trochu vylepšil a byla tam cítit atmosféra prvních dvou sezón. Hodnocení: koukněte na první dvě sezóny a běžte od toho, věřte mi/10 ()

Reklama

O.Peta 

všechny recenze uživatele

Návyková záležitost. Zažral jsem se do sledování s pocitem jako když tu byl před 15 lety Prison Break. Dlouho tu chyběla podobná žánrovka s geniálním mastemindem, který to má nalinkovaný se vším všudy. Pravda, realističnost značně pokulhává a ten španělský temperament a kultura tomu dávají trochu víc afektu a přehnanosti v některých momentech. Ale jako čistá zábava s dokonalým napětím mi Money Heist dokonale vyhovuje. 85% ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Na tento seriál jsem narazil úplnou náhodou. Španělskou tvorbu zrovna nevyhledávám. Hned mě to ale neskutečně chytlo, protože nápad je dost zajímavý. Co může být promakanějšího, než vyloupit tiskárnu peněz? No přece si natisknout vlastní. Tento tým tvořený převážně kriminálníky má jasný úkol a každý z nich má své určité poslání. Je to neuvěřitelně promakané a člověk se od toho nemůže odtrhnout. Netflix opět trefil do černého. I hudební motivy jsou skvěle zvolené. Je tam dost odkazů na různé známé filmy. První dvě série se zabývají loupení v tiskárně. Spoiler: Ne všechny postavy se dožijí konce. 3. a 4. série se odehrávají po určitém časovém skoku a zaměřují se na loupež zlata ve španělské národní bance. Plán je to mnohem složitější. Mají víc prostředků i lidí. Taky se jim to víc komplikuje. Bohužel to končí dost otevřeně. 5. série je tu a my jsme konečně na ve finále. Nakonec to vyřešili celkem hezky. Je to vážně nadupané. Ještě bych chtěl dodat, že seriál podobně jako Pozůstalí skvěle pracuje s emocemi a že jsou zde opravdu uvěřitelné. "Je to tu jak v nějaké tarantinovce!" ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"GENTLEMEN, IT HAS BEEN A PLEASURE TO ROB YOU." ------------- Mimoriadne seriálové prekvapenie k nám privialo zo španielskej pôdy. Sofistikovanejšia lúpež sa na plátne snáď ani neobjavila. Dokonalý plán, kde sa bral do úvahy každý milimeter, sekunda, možnosť, dôsledok. Nechýbal úchvatný soundtrack a ani explozívne finále. Pomerne neznáme herecké mená predvádzali lepšie výkonové rodeo, než väčšina veteránov, no hviezdil najmä Pedro Alonso. Španielčina tomu celému dáva exotickejší vibe a drobný pocit neznáma. La Casa de Papel ma úplne pohltila a o to viac ma teší, že takáto kvalitka vyšla práve v európskych končinách. --- Druhou sériou som skončil. Netflix nech si nasere. ()

Galerie (191)

Zajímavosti (78)

  • V druhej sérii Nairobi (Alba Flores) počúva z rádia pieseň "Verde te qiero verde", a pár slov si aj zaspieva. Vtip je v tom, že verše "Zelená, teba milujem, zelená" si lupička spieva počas kontrolovania zelených 100-eurových bankoviek. Pieseň je zhudobnenou romantickou básňou Federica Garcia Lorcu "Romance Sonámbulo", o potrebe vidieť zelené vetvy, zelený vietor atď. (smatana.sk)
  • V této epizodě je několikrát zmíněna postava James Bond. (ČSFD)
  • Postava Benjamína (Ramón Agirre) má přezdívku Logroño podle města ve Španělsku. Nazvala ho tak Alicia Sierra (Najwa Nimri). (OGON)

Související novinky

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

12.10.2022

Nová minisérie Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera od tvůrce Ryana Murphyho (American Horror Story, American Crime Story) se na Netflixu stala doslova smrtícím hitem. Příběh nechvalně proslulého… (více)

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno