Reklama

Reklama

V lednu roku 2009 se svět stal svědkem „zázraku na řece Hudson", když kapitán „Sully" Sullenberger (Tom Hanks) nouzově přistál s poškozeným letadlem na ledových vodách řeky Hudson a zachránil tak život 155 pasažérů na palubě letadla. Přestože veřejnost a média mluvila o ojedinělém činu dokazujícím jeho letecké dovednosti, probíhající vyšetřování hrozilo zničit jeho pověst a kariéru. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (916)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// "Yes, I would've done it in July." Nechápu, kde se to v tom starém kovbojovi pořád bere, ale jsem za to rád. U Sullyho pak obzvlášť, protože si tentokrát Eastwood pohlídal i konec, se kterými u něj mám jinak docela problém. Nevim, jestli za to mohlo téma, nebo už se poučil, každopádně skvělá práce, parádně dotažený a po Unforgiven asi rovnou jeho nejlepší film. A Hanksův za delší dobu taky. 9/10 ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Sully je částečně procedurální drama a v druhé rovině, jak je u Clinta zvykem, snímek o americkém patriotismu, který je ale podávaný v rozumných dávkách a s porozuměním pro lidskou náturu. Opírá se o zkušeného Toma Hankse, který se pro podobný styl rolí snad narodil, a nemá výraznější slabiny. Rozumná stopáž, dobrý scénář a silný příběh. Snad bych jen podotkl, že nevnímám snímek jako film o hrdinství, ale o profesionalitě, která je konec konců v mém povolání hodně důležitá. Celkový dojem: 75 %. ()

Reklama

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Drama o zakomplexovaném dědkovi. Říkal jsem si, to není možné, že je Tom Hanks takový prďola a že tak děsně sešel. To ho určitě namaskovali...Tak jsem si zadal na googlu jeho fotky z roku 2016 a on tak opravdu vypadá :-( Vždyť by mohl hrát fotra Johnu Travoltovi! Joan Collins, která má 83 let, by mohla hrát jeho vnučku! ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Koľkokrát to skúšali vaši piloti, než predstúpili pred komisiu?" ---" Hmmm...sedemnásťkrát..." Clint Eastwood ako režisér iba málokedy sklame. Príbeh pilota, ktorý núdzovo pristál na rieke Hudson má síce iba niečo vyše 90 minút, ale napriek tomu pôsobí kompaktne a ďalšie minúty naviac by film iba zbytočne naťahovali. Je fajn, že sa na haváriu pozeráme z niekoľkých pohľadov a máme možnosť vidieť reakcie jak bežných ľudí, tak pilotov i záchranných zložiek. T. Hanks opäť skvele zabodoval a asi najviac ma zaujalo ako im to v závere pred komisiou natrel a potvrdilo sa to, čo kapitán hovoril od začiatku. Normálne som nechápal aká obrovská komisia ho v závere chcela uškvariť. To platia také obrovské množstvo ľudí, aby zistili či ako pilot pochybil? Kurva ja som myslel, že zasadá OSN...Silné štyri hviezdy a takmer plný počet. Možno po druhom zhliadnutí. 80% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Holt kdo umí, umí. Jeden frajer přeqapivě dokáže udělat z Érbasu hydroplán a nonšalantně ho bez zbytečného čvachtání parknout do řeky místo do WTC, no a druhý frajer o tom přeqapivě bez zbytečného patosu dokáže nonšalantně splácat stručný a přímočarý filmík místo obvyklé emocionálně kýčovité dojnice pro opneumatikované hospodyňky. Tak se to má dělat, kluci! ()

Galerie (44)

Zajímavosti (22)

  • Celosvětová premiéra proběhla 2. září 2016 na Telluridském FF. (Varan)
  • V momentě, kdy Sully (Tom Hanks) běží v noci po Times Square, je možné zahlédnout billboard na film Gran Torino (2008). To mělo premiéru ve stejném roce, ve kterém se odehrává tento film a režíroval jej taktéž Clint Eastwood. (MATADOR)
  • Vyšetřovatelé, kteří se případem v roce 2009 zabývali, si začali na film krátce po jeho uvedení stěžovat. Nelíbil se jim totiž způsob, jakým je režisér Clint Eastwood zobrazil. Konkrétně jim vadilo vyznění filmu, které působí tak, že se tehdy snažili kapitána Chesleyho Sullenbergera šikanovat a z celého neštěstí vinit. Podle jejich slov to není pravda. Šéf tehdejší komise Robert Benzon to glosoval slovy: "Ti pánové už byli dávno národními hrdiny, nesnažili jsme se nikoho ztrapnit. Nejsme KGB ani gestapo." (maseer2)

Související novinky

Clint Eastwood do důchodu nespěchá

Clint Eastwood do důchodu nespěchá

19.04.2019

88letý legendární herec a režisér Clint Eastwood (Pašerák, Americký sniper) do důchodu rozhodně nespěchá. Momentálně totiž krouží kolem projektu The Ballad of Richard Jewell, který by mohl natočil… (více)

Clint Eastwood a další hrdinové z lidu

Clint Eastwood a další hrdinové z lidu

21.04.2017

Kariéra Clinta Eastwooda se v posledních letech stočila k dramatům podle skutečných událostí. Americký sniper nám představil odstřelovače Chrise Kylea, Sully pilota Chesleyho Sullenbergera a teď jsou… (více)

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

30.12.2016

Ani novým Star Wars se nepodařilo sesadit z trůnu nejúspěšnějších filmů roku 2016 v českých kinech pohádku Anděl Páně 2 Jiřího Stracha. Těší nás, že tento post drží český film, který si u nás vede v… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Reklama

Reklama