Reklama

Reklama

Jason Statham hraje kapitána Taylora, který před pár lety musel opustit na dně Mariánského příkopu svou posádku, když na podmořskou stanici cosi zaútočilo. Teď je to cosi zpátky a vypadá to, že jde o pravěkého žraloka megalodona a Taylor dostane šanci se mu postavit znovu. Má ale vůbec proti největšímu predátorovi šanci? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (652)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Tím výskumníkov narazí pri skúmaní oceánskeho dna na problémy a zostane uväznený pod hladinou. Na pomoc je povolaný Jonas (Jason Statham), ktorý má s podobnými akciami skúsenosti. Tentokrát ale bude nútený postaviť sa tvárou v tvár nepriatelovi, s akým sa ešte nestretol. Obrovský žralok hladá svoje nové obete a on je s pomocou svojho tímu jediný, kto má odvahu postaviť sa mu. - Tento projekt sa mi už od úplného začiatku nepozdával, takže som radšej nič nečakal. Svoju funkciu ale plní a ako príjemné letné osvieženie to plní všetky požiadavky. Viac by mi vyhovovalo, keby sa to nesie na zábavnej vlne v štýle Piranha 3D a jeho sequelu, pretože to, ako sa to tvárilo vážne, bolo miestami údesné, ale po obrovskom prekvapení, ktoré sa objaví v druhej polovici, som sa už naladil na tú vlnu, ktorú Megalodon priniesol. Žánrových fanúšikov tento projekt neuspokojí, ale zase nie je ani tak iritujúci, aby sa tá hodina a trištvrte nedala prežiť. A horor s takým obrovským rozpočtom sa velmi často tiež nevidí, takže vizuálne ide o nevšedný zážitok. + herečka z Resident Evil: The Final Chapter + herec z Fear the Walking Dead + herec z House of 1000 Corpses, Cooties a The Boy + herec z Death Note + herečka z The Loved Ones ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jedině Jason Statham si to prostě může rovnou na férovku rozdat s dvacetimetrovým žralokem a vyhrát. Ultimátní a úderné béčko které cílí hlavně na Asijský trh a já mu to ani nemám moc za zlé. Film se nebere vážně a střídá žánry dobrodružnýho thrilleru s komedií aby evidentně natvrdlý příběh odlehčil, na druhou stránku to je paradoxně věc, která mi vadila asi nejvíc. Vynechal bych naprosto otravnou postavu ukecaného černocha, vynechal bych postavu bývalé manželky protože představa že někdo jde proti žralokovi s bývalou manželkou a u utoho navíc vzniká nový vztah s jinou buchtou je totálně mino i na tenhle mega splácaný multižánr nesmyslů. Mám rád žraločí filmy, mám rád monster filmy a kdyby byl film víc thriller než komedie, možná bych se i víc bavil, na druhou stránku by asi film nevydělal takový ranec. Čekal jsem od toho jednoduchou zábavu a taky jsem jí více či méně dostal a třeba takový začátek, kdy se jen hledá dno příkopu a připravuje záchranná mise je skvělý, jakmile přijde na řadu humor už to jde z kopce a konec je parodie. I tak bych pokračování asi uvítal, do kina ovšem ani tentokrát ne é. 60%. ()

Reklama

Eawy 

všechny recenze uživatele

Po dopozeraní filmu, podobne ako pri Kong The skull island, neviem, či sa autori snažili natočiť vážny a seriózny film alebo komédiu. Pokiaľ bolo účelom filmu zparodovať všetky shark-based filmy, tak sa im to celkom statočne podarilo. Ak ale producenti myslia tento film úplne vážne, neviem, čo si o ňom myslieť. Príbeh predvídateľný, postavy ničím neprekvapia, hudba obstojná a pravdaže počítačové triky na výbornú. Filmu však absolútne chýba atmosféra, a aj tých niekoľko obstojných dramatických momentov narúša nepotrebná komická vložka. Zle pôsobí aj to ako sú vo filme predstavení všetci Azijati, mohli si tiež odpustiť tie sentimentálne momenty, ktoré sú skôr komické ako vážne. Jediné pozitívum, ktoré film drží nad vodou (doslova) je Jason Statham. Asi som zaujatá, ale jeho spôsob hrania je príjemný a nenútený. Tak asi toľko. 45% ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Film MEG: Monstrum z hlubin (2018) je v porovnání s knihou Teror pochází z hlubin, kterou napsal Steve Alten čistokrevný výplach. Snímek nesahá knize ani po kotníky a jediný důvod proč tenhle kousek vidět je pravěký žralok megalodon. Vithaya Pansringarm si v další malé roli zahrál thajského lodního kapitána, který říká Stathamovi (Jonas Taylor), že moc pije. HODNOCENÍ 50% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Zapomenutelný béčkový průměr. Chtělo to režiséra typu Stephena Sommerse nebo Joa Johnstona, který by z tak záměrně hloupého námětu udělal lepší podívanou. John Turtletaub to neumí.____P.S. České titulky Kateřiny Hámové jsou zase jednou hrůza. Ne, "squid" opravdu není "chobotnice", a že se někdo/něco "ponáří", to jsem četl fakt poprvé. A bylo toho víc. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (25)

  • Píseň „You should swim, you should swim...“, kterou si Jonas (Jason Statham) zpívá, když plave vstřelit GPS k prvnímu Megalodonovi, si vždy zpívá Dory z filmu Hledá se Nemo (2003), když má strach. (PRobin)
  • Coby součást marketingu posloužila i hra „Hungry shark evolution“, jež je určena pro mobilní zařízení – pro hru bylo použito logo filmu a rovněž je možné hrát i za speciálního žraloka právě z tohoto filmu. (fiLLthe3DD)
  • Snímek je natočen na základě románu „Meg: A Novel of Deep Terror“ z roku 1997. Téhož roku získalo práva na natočení filmu studio Disney, avšak roku 2015 jej převzalo studio Warner Bros. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Samuel L. Jackson jako prezident

Samuel L. Jackson jako prezident

07.09.2023

Akčních filmů není nikdy dost, zejména těch, ve kterých hraje Samuel L. Jackson prezidenty, kteří se musí pomocí zbraní uvnitř luxusní limuzíny bránit proti útočníkům, kteří se je snaží zabít. Přesně… (více)

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

24.10.2020

Zatímco Rebeka, nová adaptace slavného románu Daphne Du Maurier, před třemi dny odstartovala na Netflixu a od diváků a kritiků sklízí vesměs velmi vlažné reakce, vypluly na hladinu informace o… (více)

7. Filmový víkend ČSFD je tady

7. Filmový víkend ČSFD je tady

07.08.2018

Již za pár dní bude v Letním kině Boskovice u Brna zahájen 7. ročník Filmového víkendu ČSFD - nadšeneckého setkání filmových geeků a fanoušků ČSFD.cz. Akce, kterou každoročně navštíví přes tisíc… (více)

Reklama

Reklama