Reklama

Reklama

Deštivý den v New Yorku

  • USA A Rainy Day in New York (více)
Trailer 1

Komedie Woodyho Allena vypráví příběh vysokoškoláků Gatsbyho (Timothée Chalamet) a Ashleigh (Elle Fanning), jejichž společný prosluněný víkend v New Yorku rozhodně nepůjde podle plánu. Dešťové kapky jim připraví nečekaná setkání a komická dobrodružství... Ashleigh dostane za úkol udělat na Manhattanu pro školní noviny rozhovor se slavným filmovým režisérem Rolandem Pollardem (Liev Schreiber). Její přítel a spolužák Gatsby, který miluje stará zákoutí New Yorku, by rád Ashleigh vzal na oblíbená místa svého rodného města. Gatsbyho plány se bortí, když Pollard jeho dívku pozve podívat se na natáčení filmu. Ashleigh se setkává se scenáristou Tedem Davidoffem (Jude Law) i filmovou hvězdou Fraciscem Vegou (Diego Luna). Je velkým světem naprosto okouzlená. Gatsby tedy neplánovaně tráví den s Chan (Selena Gomez), vtipnou a uštěpačnou sestrou své bývalé přítelkyně. Oba zjišťují, že možná nejdůležitější je najít v životě tu správnou osobu... (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (253)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Když nemáš na lepší, normální život ti vystačí." Další krásný film od Woodyho Allena a bylo mi úplně jedno, kolik jiných krásných filmů od Woodyho Allena mi připomínal. Hodinu a půl jsem se těšil z té lehkosti a ze skvělých hereckých výkonů (obzvlášť škytající, čím dál omámenější a zároveň roztomilejší Elle Fanning je úžasná). ()

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Při sledování Deštivého dne v New Yorku jsem si připadal jako při návštěvě těžce nemocného přítele v nemocnici. Překotně vyprávějící starý pán se ztotožňuje s těmi, jimž patří svět, který opouští. Nereálné a úděsně obsazené postavy, žijící mimo čas, nepravědpodobný a nesoudržný příběh, spíše snůška víceméně vtipných anekdot, zkratkovitost, pathos, rychlý spád, happy end. Přesto mi ty chvíle v obrazech zcela lhostejných k realitě a odevzdaných oprávněně dětinskému snění přišly vzácné. Hezký - a vzácný - příklad, že i "mimo film" lze zažít silný filmový zážitek... ()

Reklama

Wade Wright

všechny recenze uživatele

Jasně, do Allenovi tvorby to nepřináší vůbec nic nového, ale já tak nějak nemám potřebu mu to vytýkat. Docela si užívám představu toho, že nějaká patnáctka se dívá "na novou romanťárnu s Timothée Chalametem" a nemá absolutně tucha, že postava kterou tam hraje, kdysi krom hrbatých zad a staromilského oblečení, měla i plešku a brýle. V dnešní době to musí na dnešní generaci působit asi dost "z jiného světa", ale opět mě těší představa, že při odkazování na černobílé romantické fláky si alespoň někdo řekne: "ty jo, ono to asi mělo nějaké kouzlo" a začne třeba i po něčem pátrat... Co se týče filmu jako samotného, Allen s věkem rozhodně neztrácí schopnost psát ty svoje typicky vtipné prvky, ikdyž už rozhodně ne v takové kadenci. Já vám ale nevím, mě pořád situace typu impotentní smích a škytavka baví, a řekl bych že možná i víc, jak jiné sladkosti z tohohle desetiletí. Vlastně mě baví i obsazení (až na Selenu, to byl hodně velkej miss), mezi kterým jsem si nejvíc užíval kouzelnou Elle v roli "Ashleigh" - psáno tou noblesnější formou, která pro mě v tomhle filmu představuje přesně tu továrnu na zajímavé bizarní situace a která je tou tajnou hlavní postavou, ikdyž se nám snímek snaží přehodit něco jiného. Co bohužel ale musím vytknout, byla režie. Scény, kde se celou dobu nezmění velikost záběru, to je docela blbý. Když se, ale přenesu přes to, že tohle všechno jsem jednou viděl a to, že občas i přes výbornou práci set dekotérů nevypadá úplně dobře (já nemám moc rád ten look Angenieux objektivů) a budu očekávat jen film na dobrou noc, tak mi tohle na zimní fázy kariéry nepřijde zas tak zlý... ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Z nálady dýchá nevinnost hrdinů, ale přitom z nich vypadávají věty, za jaké člověk rád vytáhne hodnocení lehce nad průměr. Třeba charakteristika dívky „Miss regionální rozvoj“ nebo poznámka „Chtěl se upálit kvůli klimatu; měli ho nechat“. Na filmu se mi nejvíce líbila Allenova geniální konverzace , hluboké vtipné věty a humor . Film měl být prvním z Allenových čtyř pro společnost Amazon, ta však od smlouvy odstoupila kvůli znovu vzneseným obviněním vůči režisérovi z údajného sexuálního obtěžování jeho adoptivní dcery Dylan Farrowové. Loni tak plodný tvůrce poprvé od roku 1981 neuvedl do kin svůj nový snímek. Ten dosud nemá amerického distributora, a tak tento obraz deštivého New Yorku mohou zatím vidět jen diváci v Paříži, Varšavě, Praze a dalších evropských městech, samozřejmě nikoli jen těch hlavních.Je ironií, že právě Newyorčané ten film, který je opět milostným dopisem městu, jež nikdy nespí, nemohou vidět. A další ironií je, že se už delší dobu natočený snímek dostává do kin až v době po kampani #MeToo. Neboť Allenova novinka působí skoro jako záměrná polemika s některými hodnotami, které hnutí a s ním spojené společenské ovzduší akcentují. Děj se odehrává v dobách, kdy největším štěstím pro mladou dívku bylo, když jí celý Hollywood chtěl sáhnout na koleno, případně i někam výš, neboť v ní spatřoval múzu či lék na své neurózy. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Za jeden pouhý den se toho dá stihnout hodně a nebo taky nic, prostě jen uplyne. Nádherně únikový film. Úplně jsem dostala chuť se taky procházet městem a nemusí to být nutně New York. Ovšem, ta atmosféra starého New Yorku je nezapomenutelná. Na můj vkus toho Gatsby moc nakecal. Musela jsem si na něj zvyknout i na jeho styl homoru. Ashleigh byla přímo ukázková naivní buranka z venkova. Nevím, co na ní ten kluk viděl. Ale to je jeho věc. ()

Galerie (323)

Zajímavosti (7)

  • 25 miliónový rozpočet v dolároch sa nepodarilo kvôli sexuálnemu škandálu Woodyho Allena pokryť. Film ostal v strate s celosvetovým zárobkom 23,8 milióna dolárov. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Madisone (New Jersey, USA) od 11. septembra do 23. októbra 2017. (Arsenal83)

Související novinky

Padesát a dost: Woody Allen plánuje konec kariéry

Padesát a dost: Woody Allen plánuje konec kariéry

18.09.2022

Pro fanoušky legendárního herce, scenáristy a režiséra Woodyho Allena přichází smutná zpráva, oblíbený a oceňovaný filmař se totiž po více než sedmdesáti letech u filmu rozhodl pro odchod do důchodu,… (více)

Woody Allen přestává točit

Woody Allen přestává točit

29.08.2018

Legendární režisér Woody Allen (Půlnoc v Paříži, Annie Hallová) si poprvé za desítky let bere pauzu od natáčení. Doteď se režisérovi dařilo přicházet s novým filmem každý rok, to se teď ale zřejmě… (více)

Reklama

Reklama