Reklama

Reklama

Než přišla bouře

  • USA Adrift (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Ve filmu o přežití natočeném podle skutečného příběhu vyústí náhodné setkání dvou mladých lidí nejdříve v lásku a posléze v největší dobrodružství jejich života, když musí čelit jednomu z nejkatastrofálnějších hurikánů, jaký byl kdy v historii zaznamenán. (Vertical Entertainment)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (204)

hygienik 

všechny recenze uživatele

V Adrifte nič nefunguje. Napriek 2 dejovým líniám sa nudím. Je tu láska aj boj o život a ja neprežívam žiadne emócie. To, že SW ako producentka vrazila svoje prachy do projektu, ktorý jej ich asi nezarobí späť je jej vec. Ale prečo film, ktorý má dokonca 3 scenáristov, vyzerá akoby bol poskladaný z radu náhodných a tým väčšinou nezaujímavých "mikro"príhod, to mi je záhadou. Teší ma jedine fakt, že som na to nešiel do kina. lebo by som asi v polke odišiel preč. Ale inak je to ideálny film na rande, pretože budete mať kopu času venovať sa partnerke, bez toho, aby vám niečo veľké ušlo. Zdá sa mi, že keby Baltasar Kormákur sfilmoval hoci Francúzsku revolúciu alebo život Krista, bola by z toho nuda. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Zial dala som na slabe hodnotenie a komentare na CSFD a nesla na to do kina, pocas pozerania filmu som si tak pomyslela, aka je to skoda nevidiet to na velkom platne. Adrift vrelo odporucam, ale pozor je to film pre zeny:-). Cista romantika a dobrodruzstvo. Film ako stvoreny pre mna. Na konci som mala az zimomriavky. Najviac sa mi paci samotny fakt, ze existuje skutocna Tami, aj som si ju vygooglila. Obdivujem jej odvahu, silu a nebojacnost...obdivujem, ze po tom vsetkom sa este na more vratila....a tiez obdivujem, aky je dobrodruh. Pacilo sa mi tiez krasne prostredie na Fiji (akoze Tahiti) a Shailene so Samom su mi velmi sympaticki, vytvorili krasny filmovy par. Ked tak nad tym premyslam, neviem si predstavit vhodnejsiu herecku ako prave Shailene, je skvela. Nenudila som sa ani chvilku. Zanechalo to vo mne vela emocii, aj som bola napata ako pri thrilleri a dojata ako pri romantickej drame. Mozno len tie dve casove linie sa nemuseli prelinat...Davam 4,5*. ()

Reklama

berny2468 

všechny recenze uživatele

Než přišla bouře je film, jehož příběh by se s klidným srdcem dal odvyprávět v 15 minutách. Místo toho je zde natáhnut téměř do 100 minut, kdy se k “udržení”pozornosti tvůrci rozhodli vyprávět nezajímavým, zmateným a ničím nepřekvapujícím způsobem. A závěrečný jakoby plot twist nemá čím překvapovat. Kormákur je však řemeslně zručný a scény na moři jsou natočeny skvostně a uvěřitelně. Herci ale moc přesvědčivý nebyli a Shailene Woodley mne snad poprvé i iritovala (a to i přesto, že málokdy nebyly vidět její bradavky) a Sam Claffin nemá na to, aby utáhl nějaký film. Musím říct, že jsem byl z tohoto snímku nemile překvapen. Pár lidí mi ho čas od času doporučovalo a dané téma mě baví. Ale snímek krom poctivého řemesla nic nenabízí. Snaží se předvědčit diváka o sofistikovanosti příběhu, ale ten nabízí je prázdno a ploché postavy. Velké zklamání. 3/10. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Mám ráda filmy, ve kterých se hrdin/k/a musí vzepřít osudu a postarat se o sebe - například na moři, ve vodách, kde žádné lodě neplují a kam letadla nelétají. S filmem Než přišla bouře jsem ale měla malý problém od začátku: nesedli mi herci, zejména Shailene Woodley mi byla strašně nesympatická. Jasně, i tak jsem jí držela palce a málem jsem nadšeně zatleskala, když si poradila s kosatkou. Jenže celá ta věc: jsem z Kalifornie, nechci se vrátit, nevím, co chci, ale možná chci tebe... Uáááá. Ve výsledku je tenhle film spíš romantickým příběhem z bárky na moři, jejíž osudem je ztroskotat... Anebo ne? ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem taky trochu víc. Žádný velký dobrodružství na moři, žádná extra romance mezi těma dvěma. I ta Shailene, jak se mi dřív líbila, tak tady to prostě nebyla ona. A nebýt toho zvratu, tak by to byl propadák jak blázen. Přepínání scén před a po bouři mi až tak nevadilo, tomu se dá rychle přizpůsobit. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

  • Natáčelo se na Fidži. (Varan)
  • Hlavná predstaviteľka Shailene Woodley po druhýkrát v kariére stvárnila skutočnú postavu. Prvýkrát to bolo vo filme Snowden (2016), kde si zahrala ako Lindsay Millsová, priateľka Edwarda Snowdena. (MikaelSVK)
  • Tami Oldham (Shailene Woodley) se po tragédii, kterou utrpěla, opět vrátila na moře a pokračovala v plavbách. (ARI50)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama