Reklama

Reklama

Před čtyřmi lety nás dinosauři porazili. Alespoň na Isla Nublar, exotickém ostrově, kde prosperoval unikátní zábavní park Jurský svět, než se jeho exponátům podařilo utéct z klecí. Ve finále jednoho z nejúspěšnějších filmů všech dob opustili ostrov poslední lidé a nechali ostrov napospas prehistorickým tvorům. Jenže teď se za nimi musí vrátit. Proč? Protože na ostrově se probudila tamní sopka a dinosaurům už podruhé v dějinách hrozí vyhynutí. Claire (Bryce Dallas Howard) se z upjaté manažerky parku proměnila v aktivistku, která je chce za každou cenu zachránit. A Owena (Chris Pratt) na ostrov žene touha najít a spasit Blue, inteligentního ještěra, jehož dokázal vychovat a částečně vycvičit, a po němž se po zániku parku slehla zem. Na Isla Nublar jim však nehrozí jenom sežrání, zašlápnutí či spálení tekoucí lávou. Hned po příjezdu se stanou očitými svědky a nedobrovolnými aktéry falešné hry, která v konečném důsledku může změnit život na celé planetě a vrátit ho o pár miliónů let zpátky. (Cinemart)

(více)

Videa (19)

Trailer 3

Recenze (921)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Sklamanie. Úvodná polka bola ešte zaujímavá a dosť dobrá, ale druhá polka a hlavne finále, bolo skutočne nemastne neslané. To čo sa mi moc nepáčilo na Jurskom Parku dvojke, presne to iste dali do Jurského Sveta dva (akurát ten mal aspoň vymakanú akčnú stránku). Nudné a nevýrazne vedľajšie postavy, tupé chovanie postav, podobný príbeh, kde sa dinosaury ťahajú k nám do obývačky a násilný humor, ktorý ani nieje moc vtipný. Škoda, kde sa vytratila ta atmosféra a strach s dinosaurov ? P.S.: za titulkami sa nachádza menší bonbónik. 70% - 3* ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Fallen Kingdom síce žiadnu dieru do sveta neurobí, no bez hypu, ako mal prvý Jurský svet, a po otrasnej kampani s mizerne nastrihanými trailermi, to aspoň nebolo také sklamanie ako predošlý diel. Je to dobre odvedené remeslo s minimom inovácií, mizerným námetom a rutinným scenárom. Láva, zvrat s ústredným deckom, Jeff Fucking Goldblum a záverečný zvrat to vyťahujú do mierneho nadpriemeru, no obsahovo je to strašná vata a funguje to akurát ako veľký trailer na trojku, ktorá by mohla mať konečne zaujímavejší námet. To citovanie a parafrázovanie klasických scén z predošlých filmov je už neskutočne ubíjajúce. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Už předchozí bráška nevykrádal, dá se říct, že používal to funkční a bavil novinkami, které si Steven Spielberg nemohl přeci jenom před lety „dovolit“. Pochopitelně když už bych si musel vybrat, vždycky raději sáhnu po kousku léta páně 1993. Jenže my chceme zaútočit na peněženky diváků, navíc máme náskok s technologiemi, takže dinosauři jsou ještě hutnější a zajímavější, tudíž nikdo není překvapený, že přišla i dvojka. Jenže stejně jako před třemi lety mi chyběla syrová, dravá a krvavá podívaná, protože dinosauři divocí a nebezpeční jednoduše byli. Tohle je šité pro celou rodinu, prostě sázka na jistotu bez nějakých originálních nápadů. Zápletka je obyčejná, nové postavy jen ječí, charisma hlavních hrdinů je poloviční oproti jedničce. Prostě pásová výroba, ale velmi dobře řemeslně odvedená. Tempo je slušné, akce přehledná, pár momentů vynikajících. Co chceme víc? Silné tři hvězdy. PS: Raději se budu dívat při dalším pokračování na tohle, než sledovat nějakého infantilního šášulu z Avengerů. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na rovinu říkám, že jsem nic nečekal a spíš se přikláněl k průseru. Nakonec to byla solidní popcornovka. Chris Pratt a Bryce Dallas Howard jsou dobrá dvojka. Ti, kdyby probíhali i tím nejnezábavnějším světem, tak jím to prostě budu žrát. Neurazilo mě to, příjemné dobrodrůžo s ne úplně vyváženým množstvím digitálu. Nic horšího oproti tomu, co dnes Hollywood vypouští běžně do světa. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Šla jsem na nový "Jurský park" s tím, že když budu dopředu očekávat špatný film, tak to třeba ve finále zas až tak špatné nebude. Tak určitě!xD Přemýšlím, kdo dal téhle rescue srandě zelenou, respektive zda daná osoba při vynášení verdiktu ANO/NE také nedostala dávku modrých sedativ... Já chápu, že vymyslet v pořadí již pátou zápletku s nejoblíbenějšími zvířátky na světě není sranda, ale je rozdíl mezi "poctivou" vykrádačkou a prequelem k "Novým mutantům", kterou nám tu předvedli. V kině jsou alespoň ty efekty velkolepé, v televizi už nebude ani to. Jo a Goldblum si může do životopisu připsat nejzbytečnější cameo v sequelu filmové klasiky ever.;-) 2,5* a věřím, že pokud dojde někdy na rewatch tohoto dinosauřího nádoru, Rimmerovo "výš jen výš, tam já mířím", se ho rozhodně týkat nebude. ()

Galerie (120)

Zajímavosti (30)

  • Kód, který se používá pro vstup do spodního komplexu a k ovládání výtahu, je 7337#. (Stibak)
  • Pláž, na které se ocitnou Owen (Chris Pratt), Claire (Bryce Dallas Howard) a Franklin (Justice Smith) po vodní scéně, je tatáž, na které se probudí hlavní postava ve v přelomové hře „Tresspasser“ z roku 1998, která se také odehrává na ostrově dinosaurů. (NiWi)

Související novinky

Nový Jurský svět je v přípravách

Nový Jurský svět je v přípravách

23.01.2024

Dinosaurům v kinech rozhodně ještě neodzvonilo. V roce 2015 odstartovaná trilogie Jurský svět sice v létě 2022 oficiálně skončila, ale přestože druhý díl s podtitulem Zánik říše a zejména pak třetí… (více)

Metal Gear Solid našel Snakea

Metal Gear Solid našel Snakea

04.12.2020

Filmová adaptace legendární herní série Metal Gear Solid konečně svého Solid Snakea. Hlavní postavu série tak ve filmu režiséra Jordana Vogt-Robertse (Kong: Ostrov lebek) ztvární herec Oscar Isaac … (více)

Trollové: Světové turné drtí rekordy

Trollové: Světové turné drtí rekordy

14.04.2020

Přestože oficiální čísla nejsou k dispozici, studio Universal se o víkendu pochlubilo, že nový animovaný snímek Trollové: Světové turné zaznamenal nejlepší úvodní víkend v rámci digitálního prodeje… (více)

Novinka Petera Jacksona v kinech prodělá

Novinka Petera Jacksona v kinech prodělá

18.12.2018

Nový film z produkční dílny Petera Jacksona (Pán prstenů, King Kong) Smrtelné stroje podle všeho studiu Universal prodělá něco mezi 100 – 125 miliony dolarů. Snímek měl premiéru minulý týden a… (více)

Reklama

Reklama