Reklama

Reklama

Uvnitř Severní Koreje: Tehdy a nyní s Lisou Lingovou

(TV film)
  • Česko Pohled zevnitř: Severní Korea (více)
USA, 2017, 45 min

Hrají:

Lisa Ling, Kim Čong-un (a.z.)

Obsahy(1)

Jaká bude budoucnost Severní Koreje jako nukleární mocnosti pod vedením Kim Čong-una? Lisa Lingová aktualizuje svůj výzkum z roku 2006. (National Geographic)

Recenze (4)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľmi odvážny projekt, kde budete mať možnosť vidieť, čo je to slepá oddanosť a maximálna dezinformovanosť naživo. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

“Takto sa to robí, do psej matere!!” Skúste pičovať ☝️ a skončíte na pekáči. Neskutočné, ako sa dajú dobalamutiť masy ľudí. A klobúk dolu pred tou “vietnamkou”, ktorá solídne tancuje po tenkom ľade. ()

pursulus 

všechny recenze uživatele

Dobrá novinářská práce.¬         Dokument přírodovědného a zeměpisného časopisu National Geographic, vzniklý ve spolupráci s novinářkou tohoto časopisu Lisa Lingovou, rodilou U.S.A. Američankou čínského původu, využívá materiálů z její cesty do Severní Koreje, kam se dostala v doprovodu humanitárního očního chirurga dr. Ruita na zapřenou coby jeho asistentka. Takto vzniklý materiál je doplněn historickými nátočty a snímky a rozhovorem s novinářem a politickým analytikem Davidem Sangerem, spolupracovníkem novin New York Times.¬                 Jde o dobrou novinářskou práci, jejímž viditelná omezení jsou dvě: za prvé, nedostatek vizuálně využitelných autentických podkladů — neboť v celém světě prakticky nejsou dostupny, a za druhé stručnost analytické části, která je omezena prakticky pouze na vyjádření D. Sangera, který ne vždy úspěšně odpovídá na položenou otázku. Pro tato omezení, a také pro zúžení možného pohledu tím, že značnou část dokumentu zabírá příběh sestry L. Lingové, nelze mi jinak, než označiti tuto práci slovy jsoucími v úvodu tohoto odstavce, ač bych rád použil přívlastky jiné, jako špičkový či analytický. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama