Reklama

Reklama

Americký vlkodlak v Londýně

  • Velká Británie An American Werewolf in London (více)
Trailer 2

VOD (1)

Dva američtí přátelé putují po Británii, ovšem zabloudí a ocitnou se uprostřed rašeliniště. Zničehonic je napadne podivné zvíře, jednoho zabije a druhého zraní. Přeživší kamarád se probouzí v nemocnici, pronásledován hrozivými sny a halucinacemi, ve kterých ho jeho mrtvý kamarád děsí sdělením, že v sobě nese prokletí vlkodlaka...
Dva američtí vysokoškoláci, David a Jack, putují po Británii. Jednoho dne však zabloudí a ocitnou se uprostřed rašeliniště. Zničehonic je napadne podivné zvíře, Jacka zabije a Davida zraní. David se probouzí v nemocnici, kde se o něj stará doktor Hirsch a krásná sestra. Pacienta pronásledují příšerné sny, ve kterých ho vždy navštíví jeho mrtvý, rozkládající se kamarád Jack a šílený pes, který útočí na Londýn. David přežil, ovšem díky kletbě se vždy při úplňku sám promění v děsivé monstrum... (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (190)

havLord 

všechny recenze uživatele

Můj první horor, bylo mi takových šest... čímž mám namysli, že jsem 3/4 stopáže strávil pod peřinou, ale i tak jsem musel do předloni spát s rozsvíceným světlem ve vedlejším pokoji a otevřenejma dveřma tam. V každým temným rohu jsem pak viděl nejrozličnější monstra a všechna usilovala o můj holý život. Takže dík za krásný dětství. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem o amerických vlkodlacích, jak v Lodýně, tak v Paříži slýchal, ale možnost jsem si tento snímek pustit jsem dostal až dnes. Zub času opět řádil a docela rušil, i když mám rád staré horory. Herecké výkony jsou veskrze průměrné, atmosféra střídavě nahoře a dole, tady byl bohužel humor docela navíc a film má hluchá místa, sem tam ale dokáže být pořádně strašidelný. Rád jsem zase smazal jeden filmový rest, ale nebudu nic předstírat – čekal jsem více. 6-/10* ()

Reklama

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

"Královna Alžběta je chlap a princ Charles je teplouš!" Horor, nebo komedie? A není to jedno? Po úvodu z anglického vidlákova - jako vystřiženém z Peckinpahových Strašáků - sledujeme počínání jednoho obyčejného Američana, kterému se jen tak mimochodem zjevuje jeho mrtvý kámoš a který se za úplňku mění ve vlkodlaka. K tomu přidejte i parádní efekty ve stylu Věci a Mouchy, vtipné vedlejší postavy a dobrou atmosféru a mimořádný horor je na světě. P.S. Probuzení v zoo je scéna jako ze života. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak se mi do rukou dostala knížka 101 hororů které musíte vidět než zemřete. Beru ji jako takovou inspiraci a věřil jsem, že v ní najdu horory, který jsem zatím neviděl a který budou stát za to. Ale hned první film (tento), kterej jsem si dopřál mě zrovna moc neohromil. Částečně je to možná i tím, že filmy o vlkodlacích zrovna nevyhledávám. Na druhou stranu jsem si říkal, že když je v knize uveden tak je tam z nějakýho důvodu. Důvodem je přeměna ve vlkodlaka, která je na svou dobu opravdu povedená. Ocenit se dá i pár dalších efektů. Jako celek mě to ale ani v nejmenším neoslovilo. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Potenciál by tu bol. Slušný námet a scenár však potápa slabšie spracovanie a priemerné herecké výkony. Na druhú stranu, to najlepšie na filme sú príjemná atmosféra 80. rokov a výborne zvládnuté masky, vrátane vlkolačej premeny, ktorá by pokojne mohla konkurovať tomu najlepšiemu i zo súčasnosti. Aj v tomto smere sa mi však zdal potenciál nevyužitý, mordovačky vĺčika boli zvyčajne mimo záber, alebo strašne odfláknuté, čo je veľká škoda. Lepší priemer. 65/100 ()

Galerie (75)

Zajímavosti (33)

  • Na konci závěrečných titulků je blahopřání ke sňatku princezny Diany a prince Charlese : Lycanthrope Films Limited wishes to extend its heartfelt congratulions to lady Diana Spencer and His Royal Highness the Prince of Wales on the occasion of their marriage - July 29th 1981. (mahler)
  • Rozpočet filmu byl 10 mil. dolarů a značná část padla na triky za které Rick Baker dostal Oscara. (mahler)
  • Speciální jednotka na konci filmu používá zbraň British L1A1 SLR ráže 7.62x51mm. (dc125)

Související novinky

Del Toro produkuje western

Del Toro produkuje western

01.09.2019

Oscarový režisér Guillermo del Toro (Tvář vody) pokračuje ve své podpoře mladých talentovaných filmařů a jako producent se teď upsal dalšímu filmu. Ten přijde od vycházející režisérky Issy López … (více)

Hororové pohromy ve 3D

Hororové pohromy ve 3D

27.09.2009

Spy Kids 4. Že to není horor? Neříkejte, že neječíte děsem. Robert Rodriguez už píše scénář, v březnu začne natáčet. Jak jinak, i tohle pokračování bude ve 3D. Stejně tak se třetí rozměr plánuje pro… (více)

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

30.06.2009

Samozřejmě v remaku. Hollywoodská studia už vyzobala snad všechny slavné hororové série, teď půjdou i po těch méně slavných. Americký vlkodlak v Londýně je sice žánrovou klasikou, ale zůstal spíš v… (více)

Reklama

Reklama