Reklama

Reklama

Obsahy(1)

New York roku 1934. Legendární Angelo "Snaps" Provolone slibuje svému umírajícímu otci, že opustí svoji gangsterskou dráhu a obnoví čest rodiny. Jeho náhlá přeměna je podezřelá nejen mafiánovi Vendettimu, ale i policii. Jednoho dne je Snaps surově probuzen svým účetním, který mu neomaleně oznámí, že potřebuje zvýšit plat, aby se mohl oženit s jeho dcerou. Snaps však zjistí, že tento mladík ho okradl o 50 000 dolarů a požaduje, aby je vrátil. Účetní nabízí jako svatební dar kufřík klenotů. Tento kufřík se pak stává předmětem mnoha záměn, nedorozumění - a nakonec i šťastných shledání... Oscar je návratem ke gangsterským komediím z třicátých let. Dominující hvězda Sylvester Stallone, nákladná produkce, kostýmy a vynikající herci okamžitě vyvolají vzpomínku starého Hollywoodu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (280)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak Sly nakoniec trumfol Arnieho. Ked uz nie ako akcny hrdina, tak aspon ako komik. Sice mal nefer doping v podobe skvelej predlohy, ale nakoniec to dopadlo zabavnejsie ako Funesova verzia vdaka prepracovanejsej zapletke. Najväcsim plusom filmu je, ze tu hra Sly drsniaka v situacii v ktorej je nesvoj a nie nejakeho obycajneho chlapika. Svoju ulohu si vychutnava a znova dokazuje, ze je solidny herec. Cela ta zapletka zo zamenou kufrikov a dcer je perfektne prepracovana a vtipna. Podporene to je fantastickym castingom. Najviac ma bavia dement Chazz Palminteri a chudacik Tim Curry. Takisto tu su aj pekne zenske. Pochvalu si zasluzi aj nadherna hudba. Cele je to svizne zrezirovane, takze nuda nema najmensiu sancu. Mam tuto komediu rad a aj po rokoch stale skvele funguje. 8/10. ()

Arach.No 

všechny recenze uživatele

Hodně lidem se tenhle film nelíbil, ale pro mě je to jedna z nejlepších gangsterských komediíí, jaké jsem kdy viděl. Při většině scén jsem se smál tak moc jako už dlouho ne.Sylverster Stallone ukazuje že dokáže výborně hrát i v komedii.Jeho Snaps navždy bude jedním z mých nejoblíbenějších gangsterů.Podlě mě mnohem vtipnější než originál.Funes nesahá Stallonemu ani po kolena.Celkově tak 4,5 z 5. ()

Reklama

xaver 

všechny recenze uživatele

Americký remake dnes již klasické komedie, kterou svého času proslavil Louis de Funes. Dokud jsem neviděl americký snímek, myslel jsem si, že tuto roli nedokáže zahrát nikdo lépe než Funes. Mýlil jsem se. Sylvester Stallone se mu po každé stránce vyrovná. Jeho póza decentního gangstera, který umírajícímu otci slíbil, že opustí dráhu gangstera je možná vtipnější, než cholerické projevy Funesa. Děj filmu zasazený do USA 20-tych let minulého století a skvělé herecké výkony poskytují zábavu, která se hned tak nevidí. Někomu se to bude zdát mnoho, ale neváhám dát 5. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Zase tak hrozný to nebylo. Oscar je točen s velkou dávkou nadsázky a absurdního humoru a Stallone tady poměrně solidně dokazuje, že dokáže zahrát i komediální rovinu a ne jen drsné týpky, což se bohužel o jeho ex-svaloušském kolegovi s křestním jménem Arnold říci nikdy nedalo. Tahle komedie je zábavná, není uhozená a připomíná průměrné zábavné divadelní komedie se spoustou záměn. 60% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Původní francouzskou komedii s Luisem de Funesem jsem neviděl, ale ihned se nabízí otázka, čím tato prostinká komedie americké tvůrce zaujala, že museli natočit její remake. Vlastně je to jen jakýsi sled naprosto absurdních situací a nedorozumění, jehož hnacím motorem je překvapivě zábavný Sylvester Stallone. Právě jen díky němu, jeho hláškám a komice to stojí za vidění. Vše ostatní totiž zůstává nemilosrdně v jeho stínu. 50% ()

Galerie (31)

Zajímavosti (11)

Reklama

Reklama