Reklama

Reklama

Obsahy(1)

New York roku 1934. Legendární Angelo "Snaps" Provolone slibuje svému umírajícímu otci, že opustí svoji gangsterskou dráhu a obnoví čest rodiny. Jeho náhlá přeměna je podezřelá nejen mafiánovi Vendettimu, ale i policii. Jednoho dne je Snaps surově probuzen svým účetním, který mu neomaleně oznámí, že potřebuje zvýšit plat, aby se mohl oženit s jeho dcerou. Snaps však zjistí, že tento mladík ho okradl o 50 000 dolarů a požaduje, aby je vrátil. Účetní nabízí jako svatební dar kufřík klenotů. Tento kufřík se pak stává předmětem mnoha záměn, nedorozumění - a nakonec i šťastných shledání... Oscar je návratem ke gangsterským komediím z třicátých let. Dominující hvězda Sylvester Stallone, nákladná produkce, kostýmy a vynikající herci okamžitě vyvolají vzpomínku starého Hollywoodu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (280)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Gangsterská komédia so Sylvestrom ? Zaujímavé, ale prekvapivo to nebol zlý ťah a Italsky hřebec Sylvester Stallone sa na tu rolu hodil. Zahral to fakt dobre a povedal by som, že si to skutočne užíva. Originál som nevidel, takže som si akékoľvek zvraty celkom užil. Príbeh je celkom fajn, pokiaľ máte radi zaujímavú a vtipnú zápletku o stratených prachoch a nedorozumeniach. Dialógy sú dobré, vtipné, dá sa zasmiať a majú fajn načasovanie (pravdepodobne to bude tým, že predloha je divadelná hra). Film ma celkom tempo, takže moc nenudí. Tento (retro) štýl komédie asi nebude sedieť každému, mne tiež miestami nesadol (tým schválnym prehrávaním), ale baviť som sa bavil. Sly a v slovenskom znení Jozef Vajda ma nenudili. 65% - 3* ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::::::::::::::::::::: Přemýšlel jsem, jestli dát 3 nebo 4 hvězdy. Sice jsem se bavil, někdy i zasmál, hlášky byly super a Stallone nám tady předvedl, že je dobrý herec, ale taky jsem se docela nudil a celé to mohlo být pojaté trochu zábavněji. To ale neznamená, že je film špatný, to vůbec ne, právě naopak ! Musí se Vám ale prostě hodit do nálady. Jen na mě neudělal tak šíleně velký dojem, že bych si ho chtěl brzy pustit znovu. Originál s Funesem jsem neviděl, takže ani nemůžu srovnávat a myslím, že by to bylo i vůdči tomuhle filmu neferér. Za to, že miluju konverzační filmy, muluju Stalloneho a nádhernou a skvělou Marisu Tomei, dám 4 ! :::::::::::::::::::::::::::::::::::: ()

Reklama

dee-key 

všechny recenze uživatele

Jako veliký, opravdu veliký fanda původního filmu z '67, musím hodnotit takhle. Sice jsem se párkrát upřímně zasmál, ale stejně jako vždycky, když se dělají americké remaky francouzské klasiky, nedopadlo to nejlíp a při sledování Stalloneho hranaté brady mi pořád hlavou rezonoval Luise a Filipovksý. Promiň Slyi. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Čo si to za sviňu, že kradneš peniaze z výpalného?“ John Landis (CESTA DO AMERIKY) si inteligentne vystačiac s jedným parádne zariadeným domom a priľahlou uličkou. Snímka pôsobí divadelným dojmom. Možno preto, že vznikla podľa divadelnej hry. Ústrednou postavou je mafián (skvelý Stallone), ktorý umierajúcemu otcovi (boxer Kirk Douglas) sľúbi „návrat k hodnotám“ a tak sa chce stať dôstojným bankárom. Zo svojich zabijakov urobí komorníkov, nadáva im, ak ho oslovujú „boss“ a zakazuje im nosiť zbrane. Lenže neustále je pod dohľadom FBI (ktoré verí, že je to len čudná hra, ktorou maskuje svoje krvavé zločiny) a navyše ho čaká vyčerpávajúci deň. Pokladník sa mu práve priznal k láske k jeho dospievajúcej dcére (a že ho okradol, ale to je vedľajšie), dvojica krajčírov chce dať výpoveď (lebo už je slávna - ich oblek je na titulnej strane, prederavený pár guľkami, ale to neprekáža, skôr naopak) a v najbližších 24 hodinách toho bude oveľa viac. Oskar je improvizačným dojmom pôsobiaca konverzačná komédia o tom, že niektoré veci sú rovnaké v roku 1934, ako v roku 2009. Extra rozkošný je Chazz Palminteri, ustavične odkiaľsi ťahajúci nové a nové búchačky. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Přestože jsem v podstatě nepřítelem remaků, Oscar je výjimkou, protože francouzská kinematografie i Funes osobně mi vadí ještě více. Snímek je doslova nabitý skvělými herci a výkony tomu odpovídají, nejvíce mě ovšem překvapil Sly, který jasně dokazuje, že má na víc, než na svalnaté zabijáky/ boxery. Film jsem viděl už několikrát a pokaždé mě totálně odbourá nejen výbornými zápletkami, ale hlavně hereckými výkony všech představitelů. Pro mě osobně se jedná o skvělou komedii a nejbrutálnější je to, že se Tim Curry pořád usmívá jako Pennywise... ()

Galerie (31)

Zajímavosti (11)

  • Jméno koně, na kterého sází jeden z Provoloneho mužů, je High Hat. Tak se jmenuje kůň, na kterém jezdí Harpo Marx ve filmu Kobylkáři (1937). (The_God)
  • Malou roli si ve filmu zahrál scenárista Jim Mulholland, a to postavu Oscara, podle které je film pojmenován. Tato postava se však ve filmu objeví až v předposlední minutě na 25 vteřin (Zix.)
  • Anthony řekne Angelovi, že jeho dceru potkal v Clubu 33. Club 33 je ve skutečnosti pětihvězdičková restaurace v Disneyworldu a je přístupná pouze členům. Jejich počet je omezen na 487. (The_God)

Reklama

Reklama