Reklama

Reklama

Obsahy(1)

New York roku 1934. Legendární Angelo "Snaps" Provolone slibuje svému umírajícímu otci, že opustí svoji gangsterskou dráhu a obnoví čest rodiny. Jeho náhlá přeměna je podezřelá nejen mafiánovi Vendettimu, ale i policii. Jednoho dne je Snaps surově probuzen svým účetním, který mu neomaleně oznámí, že potřebuje zvýšit plat, aby se mohl oženit s jeho dcerou. Snaps však zjistí, že tento mladík ho okradl o 50 000 dolarů a požaduje, aby je vrátil. Účetní nabízí jako svatební dar kufřík klenotů. Tento kufřík se pak stává předmětem mnoha záměn, nedorozumění - a nakonec i šťastných shledání... Oscar je návratem ke gangsterským komediím z třicátých let. Dominující hvězda Sylvester Stallone, nákladná produkce, kostýmy a vynikající herci okamžitě vyvolají vzpomínku starého Hollywoodu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (280)

curunir 

všechny recenze uživatele

,,AKO SA MOHLI TIE PRACHY ZMENIŤ NA PRÁDLO?“ ,,TO SA PÝTAM JA TEBA!“ ,,MOŽNO TO BOL ZÁZRAK. AKO S TÝM CHLEBOM A RYBAMI.“ __ Na ,,Oscara“ si celkom dobre pamätám ešte dobrých 20 rokov dozadu, kedy som ho videl v TV a hoci som sa v ňom vtedy strácal, nemôžem zabudnúť na Finucciov, na Stalloneho v netradičnej úlohe aj na štýlové spracovanie. Kým komédia s Funésom je nakrútená v jednom dome so zopár hercami, Landisova verzia je od začiatku viditeľne výpravnejšia; s kulisami New Yorku roku 1931, bohatým komparzom, krásnymi kostýmami a štýlovými úvodnými titulkami sprevádzaných Pucciniho ,,Barbierom zo Sevilly“, ktorý tú zároveň slúži ako hlavný hudobný leitmotív, keďže dianie na scéne je ozaj podobné talianskej opere.  Kritike na americkú verziu odzrkadľujúcu sa v nižšom hodnotení ozaj nerozumiem, pretože v mojich očiach sú oba filmy rovnocenné. Kým Funés použil svoj tradičný afekt a grimasy, na Stallona si treba zo začiatku zvykať, ale ako sa ukáže, úlohu mafiánskeho bossa vedel tak dobre podať komicky, že ozaj prevyšuje zvyšok osadenstva. To, že sa film dočkal nominácií na Zlatú malinu považujem za irelevantné, pretože Stallonovi sa týchto pôct dostávalo pravidelne nehľadiac na skutočné kvality daného diela. Ja som rád, že som film po toľkých rokoch opäť videl.  ,,VARI SI NIKDY NEPOČUL O PROHIBÍCII?“ ,,AKOBY NIE. ZAČO BY STE INÁČ KÚPIL DOM.“  (6897. hodnotenie, 274. komentár k filmu) ()

hellequine 

všechny recenze uživatele

Zcela oddechový film. Při replikách jako: "To je jako když odzbrojují Německo" nebo "Tys mě tu věznil jako vězně ve vězení" popřípadně "Samé blumy Tummy" jistě nezůstal ani jeden obličej zamračený. No tak lidi, nebuďte alibističtí a uznejte, že se vám také líbilo něco na nižší intelektuální úrovni. Viděli jste snad krásnější ztvárnění postavy Oskara?:) ()

Reklama

peetriss 

všechny recenze uživatele

Abych byl upřímný tato komedie je naprosto nedoceněná. Sylvester Stallone se pokusil o mnoho komediálních vybočení ze škatulky akčního hrdiny a tento pokus je suverénně nejlepší! Já tento snímek shlédl již několikrát, a pokaždé jsem se výborně bavil! Tato fantasticky zamotaná gangsterská taškařice, plná skvělých hlášek a situačních perel není sice zcela bez drobných chybiček, ale hlavním účelem komediálního žánru je bavit a Oscar na mě v tomto smyslu funguje perfektně. Srovnání s francouzským Oscarem je nemístné, protože mají spolu společné jen dílčí příběhové kontury, ale jinak vůbec nic. Komediálně lazená role tentokráte výborně sedla i samotnému Stalloneovi. Jedna z nejlepších komedií 90. let. 90%. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Od dedstva bol pre mňa Stallone niečim výnimočný. Dodnes to neviem opísať, čím. A napriek tomu, že tento žáner nemám v láske, díky nemu som nemal probém to dopozerať. A to, že Oscar, o ktorom je pomenovaný celý film, sa objavý až na konci a aj to len na pár sekúnd, je veľmi nápaditý ťah. Niečo ako obraz menom Horiaca žirafa od Salvadora Daliho. (ak nepoznáte, vyhladať na google, a pochopíte :) ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Neutíchajúce slovné prestrelky, prekombinovanosť z akej sa zatočí hlava a dej páchnuci divadelnou predlohou. Tak vyzerá gangsterka čo sa prakticky nepohne z baráku a zakladá si len na hravých prešmyčkách a do posledného herca známych tvárach. Škoda iba väčšieho priestoru pre nudnejšie momenty a zvýšeného afektu slečny Oscarovej. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (11)

  • Noc poté, co bylo natáčení dokončeno, zničil požár několik pásek, několik přívěsů herců (včetně toho Tima Curryho), všechny kostýmy a 21 cenných veteránů. Produkce se zastavila na dva týdny, zatímco se znovu vyráběly všechny kostýmy. Strážný, který hlídal auta, se později přiznal, že požár založil. (The_God)
  • Malou roli si ve filmu zahrál scenárista Jim Mulholland, a to postavu Oscara, podle které je film pojmenován. Tato postava se však ve filmu objeví až v předposlední minutě na 25 vteřin (Zix.)

Reklama

Reklama