Reklama

Reklama

Obsahy(1)

New York roku 1934. Legendární Angelo "Snaps" Provolone slibuje svému umírajícímu otci, že opustí svoji gangsterskou dráhu a obnoví čest rodiny. Jeho náhlá přeměna je podezřelá nejen mafiánovi Vendettimu, ale i policii. Jednoho dne je Snaps surově probuzen svým účetním, který mu neomaleně oznámí, že potřebuje zvýšit plat, aby se mohl oženit s jeho dcerou. Snaps však zjistí, že tento mladík ho okradl o 50 000 dolarů a požaduje, aby je vrátil. Účetní nabízí jako svatební dar kufřík klenotů. Tento kufřík se pak stává předmětem mnoha záměn, nedorozumění - a nakonec i šťastných shledání... Oscar je návratem ke gangsterským komediím z třicátých let. Dominující hvězda Sylvester Stallone, nákladná produkce, kostýmy a vynikající herci okamžitě vyvolají vzpomínku starého Hollywoodu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (280)

Piri 

všechny recenze uživatele

Výborná komédia, dobre obsadená. Toto Stallonemu sadlo, tu a ešte myslím v Stoj, lebo mamička vystrelí!, bol v najlepšej fyzickej forme. Božská Muti tu priam svietila. Lepšie natočené ako samotný francúzsky originál s Funesom a takisto dobre vybrané prostredie a súvislosti. Svižné tempo, napriek tomu, že tento film je minutážou dlhší ako francúzska verzia. Tu si okrem Stalloneho skutočne zahrala a podala solídny výkon aj Marisa Tomei. Okrem iného musím pochváliť výborný "oscarový" slovenský dabing v podaní Jozef Vajda / Stallone, Elena Podzámska / Tomei, Helena Krajčiová / Muti, Tomáš Maštalír / Riegert, Miroslav Trnavský / Curry a ďalší, réžia Zdeno Dřínovský (ATIZ - 2002). ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Oscara som videl už veľmi dávno, ale výborne som sa pri ňom zabával. Originál som nevidel, čo je zrejme výhoda, pretože Stalloneho drevený otravný výkon s jeho neustálymi gestikuláciami by určite v porovnaní s Funesovým prirodzeným komedianstvom neobstál. Ale scenár je zábavný a atmosféra doby celkom slušne vystihnutá. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Povedená komedie točící se kolem nekonečného koloběhu omylů, ztrát a nálezů. Toto remake staré dobré klasiky s de Funésem staví na kontrastu drsné postavy mafiánského šéfa Sylvestra Stalloneho a jeho slibu začít žít čestně. Vtipu je dostatek, herci hrají dobře, hudba, kulisy i oblečení navozuje 30. léta. Jedna z mála komedií se Stallonem, která přesahuje průměr ()

Ilhan 

všechny recenze uživatele

Tak to byla teda motanice, to se jen tak nevidí. Francouzký originál jsem neviděl, takže nemůžu srovnávat. Nic to však nemění na tom, že jsem se po chladnějším rozjezdu skvěle bavil, protože co poté přijde je bezkonkurenční, tolik zápletek, záměr a zvratů na hodinu a třičtvrtě víc než dost a navíc skvělé hlášky a skvělí herci. 70 % ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

"Takže ty peníze, co byly původně šperky, se změnily v prádlo?" Mafiánská crazy ukazuje, že Stallone vůbec není tak špatný herec, jak jsme si všichni mysleli. Navíc je dobře, že se Hollywood nevydal vyšlapanou cestou remaku známé funésovky. Jádrem je zápletka ze hry Clauda Magniera, ale reálie, některé postavy a vztahy mezi nimi jsou značně pozměněné. Nutno říct, že k lepšímu. Nejlepší film Johna Landise. 80 % ()

Galerie (31)

Zajímavosti (11)

  • Natáčelo se ve státech Florida (Orlando) a Kalifornie (Los Angeles). (Varan)
  • Malou roli si ve filmu zahrál scenárista Jim Mulholland, a to postavu Oscara, podle které je film pojmenován. Tato postava se však ve filmu objeví až v předposlední minutě na 25 vteřin (Zix.)

Reklama

Reklama