Reklama

Reklama

Obsahy(1)

New York roku 1934. Legendární Angelo "Snaps" Provolone slibuje svému umírajícímu otci, že opustí svoji gangsterskou dráhu a obnoví čest rodiny. Jeho náhlá přeměna je podezřelá nejen mafiánovi Vendettimu, ale i policii. Jednoho dne je Snaps surově probuzen svým účetním, který mu neomaleně oznámí, že potřebuje zvýšit plat, aby se mohl oženit s jeho dcerou. Snaps však zjistí, že tento mladík ho okradl o 50 000 dolarů a požaduje, aby je vrátil. Účetní nabízí jako svatební dar kufřík klenotů. Tento kufřík se pak stává předmětem mnoha záměn, nedorozumění - a nakonec i šťastných shledání... Oscar je návratem ke gangsterským komediím z třicátých let. Dominující hvězda Sylvester Stallone, nákladná produkce, kostýmy a vynikající herci okamžitě vyvolají vzpomínku starého Hollywoodu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (280)

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Neutíchajúce slovné prestrelky, prekombinovanosť z akej sa zatočí hlava a dej páchnuci divadelnou predlohou. Tak vyzerá gangsterka čo sa prakticky nepohne z baráku a zakladá si len na hravých prešmyčkách a do posledného herca známych tvárach. Škoda iba väčšieho priestoru pre nudnejšie momenty a zvýšeného afektu slečny Oscarovej. ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

Stallone pojal svou roli rozumně odlišně než Funes a je třeba podotknout, že si vedl zatraceně dobře. Byl vtipný a roztomilý jako ostatně celý film. Oscar je mnohem svěžejší, než komedie ze třicátých let. Drží se totiž přísně jejich mustru, tedy naprosto nevinného humoru a limonádově neagresivní dramatičnosti, avšak navíc s jemnou sebeparodičností, bez které by o 60 let později vzniknout ani nemohl. Kdo si po tomto stále stojí za tím, že Sly není velmi dobrý komik, tak tomu nerozumí. A není zde sám, prakticky všichni herci pochopili, oč tomuto filmu jde. Je to veskrze příjemná, mile ztřeštěná, laskavá operetka v neobvykle malebném vizuálním hávu. 80% ()

Reklama

Fleetguard 

všechny recenze uživatele

Angelo Provolone je Gangster, který na smrtelné posteli svého otce slíbí, že začne žít životem počestného občana a tak se také stane. Bohužel spleť nečekaných okolností, podlého účetního a neposlušné dcery, mu jeho slib hodně zkomplikují. Za „remake“ francouzské komedie s (L. de Funésem) se S. Stallone určitě stydět nemusí! ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Přestože jsem v podstatě nepřítelem remaků, Oscar je výjimkou, protože francouzská kinematografie i Funes osobně mi vadí ještě více. Snímek je doslova nabitý skvělými herci a výkony tomu odpovídají, nejvíce mě ovšem překvapil Sly, který jasně dokazuje, že má na víc, než na svalnaté zabijáky/ boxery. Film jsem viděl už několikrát a pokaždé mě totálně odbourá nejen výbornými zápletkami, ale hlavně hereckými výkony všech představitelů. Pro mě osobně se jedná o skvělou komedii a nejbrutálnější je to, že se Tim Curry pořád usmívá jako Pennywise... ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Mám rád konverzační komedie a možná proto, že jsem neviděl originál s Funesem a nemohu srovnávat, tak o verzi se Slyem mohu tvrdit, že se jedná o velmi povedenou komedii, kterou si mile rád jednou za čas pustím znovu. Třeba jednou, až uvidím původní verzi, o které jsem slyšel jenom pozitiva, hodnocení snížím, ale nyní se u mě jedná rozhodně o nadprůměr s výborným hereckým obsazením. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (11)

  • Jméno koně, na kterého sází jeden z Provoloneho mužů, je High Hat. Tak se jmenuje kůň, na kterém jezdí Harpo Marx ve filmu Kobylkáři (1937). (The_God)
  • Malou roli si ve filmu zahrál scenárista Jim Mulholland, a to postavu Oscara, podle které je film pojmenován. Tato postava se však ve filmu objeví až v předposlední minutě na 25 vteřin (Zix.)
  • Noc poté, co bylo natáčení dokončeno, zničil požár několik pásek, několik přívěsů herců (včetně toho Tima Curryho), všechny kostýmy a 21 cenných veteránů. Produkce se zastavila na dva týdny, zatímco se znovu vyráběly všechny kostýmy. Strážný, který hlídal auta, se později přiznal, že požár založil. (The_God)

Reklama

Reklama