Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (57)

plakát

Útěk z pekla (2001) (TV film) odpad!

Já opravdu skoro vůbec "odpad" nedávám, většinou alespoň jednu hvězdičku za něco malého, ale co mělo tohle znamenat to opravdu nevím. Raději se seberte a běžte na těch 96minut ven, protože tenhle film je opravdu ztracenej čas (věřte mi)!

plakát

Radio (2003) 

Po Raimanovi, Gumpovi a Samovi je zde další film s duševně zaostalím Radiem. Možná, že si už říkáte? "Co nám může další film s hodňoučkým blbečkem přinést nového"? A já musím říct, že může. Ve filmu se sice nedočkáte ničeho převratného, ale Cuba Gooding Jr. dal do své role zas noví nádech a tak můžete sledovat přerod s jakéhosi místního blázna až po nepostradatelného člena školského fotbalového týmů, a to vše jen díký trenéru Jonesovi ( Ed Harris ), kterému nebilo jedno co se okolo něj děje. Odpočinkoví film, kde můžete uronit i slzičku umocňuje i fakt, že jde o příběh, který se skutečně stal.

plakát

Hrdina (2002) 

Jestli jste jedním z těch, kteří jsou již Hollywoodskou komerční kinematografií zcela pohlceni, dál již nemusíte číst. Po vizuální stránce na mě film zanechal hluboký dojem a dal by se s trochou nadsázky považovat za jakýsi výjev malířů, kteří malují jeden krásný obraz za druhým. Samotný film pak, ač na pozadí mystických soubojů, přináší ukázku morálního kodexu, úcty a cti, který se může stát pro rodilého evropana trochu nepochopitelný, přesto musím čínské kinematografii říct "Bravo"!

plakát

Atentát (1964) 

Jeden z mála českých filmů, který nám autenticky přibližuje dobu nacistické okupace českého národa. Realisticky zachycuje osud tří parašutistických skupin, kteří mají jediný úkol : "Atentát na říšského protektora H.Hayndricha". J.Sequens natočil opravdu napínaví a srdcervoucí film. Najdete v něm vše, přátelství,zradu,hrdinství i smrt (zejména závěrečná scéna pusobí hodně emotivně), k hereckým výkonum, ani není třeba cokoliv psát jsou prostě skvělé, nezbývá než dodat, že tenhle film opravdu stojí za to abyste ho viděly!

plakát

Kurs sebeovládání (2003) 

Tenhle snímek by se dal použít jako návod jak s obyčejného člověka v rukou psychiatra udělat naprostého šílence. Sadler je naprosto obyčejný člověk, který se díky pár absurdním situacím dostane až do psychiatrické léčebny J.Nicholsna. A to se mu stane osudným.Terapie, která ho totiž čeká není zrovna košér!! Ještě bych se chtěl zastavit u pár postaviček, jako například Woody Harrelson, který si zde zahrál pouliční prostitutku, nebo John McEnroe jako jeden z pacientů Nicholsna při skupinové terapii. Jde sice o půměrný snímek avšak jeho průměr hodně zvedá psycholog J.Nicholson, který je opět naprosto šílený :-) a popravdě udělat mi všechno to co on udělá Sandlerovi, tak ho asi ZABIJU :-)) Naopak ho hodně kazí "Americký sen" závěrečná scéna na stadionu!!

plakát

Ocelové magnólie (1989) 

Vlastně jde hlavně o příběh několika žen, které se v jednom zapadlém městečku někde v americe 80let připravují na svatbu krásné Shelby (J.Roberts-nominace na oscara). Jejich životy jsou takřka od narození propleteny a tak se neustále povídá,vzpomíná,drbe a zase povídá. Ale jejich neustále klábosení Vám kupodivu na nervy nezabrnká, je povětšinou příjemné, roztomilé až vtipné. Zejména role Shirley MacLaine Vám hodně přiroste k srdci, je opravdu skvělá! A ačkoliv jde o komedii střiženou dramatem, jde hlavně o příjemnou a pohodovou zábavu.

plakát

Třicet případů majora Zemana (1974) (seriál) 

Nechci ani tak hodnoti celí seriál (který není nijak převratný), ale chci se zaměřit na jeden jediný samostatný díl. Tím dílem je samozřejmě STUDNA ! Zahoďme teď všechny předsudky z dob minulích a musím jednoznačně říct, že studna už dnes patří ke kultovním snímkum. Alespoň ve mě zanechala hluboký dojem a být to natočeno jako samostatný film v USA, je to hit ! A řekněme si upřímě koho z Vás ještě dnes při věte "Toho večera, byl otec neklidný", nebo pohled na houpající se sekeru v ruce otce, ještě dnes nemrazí po zádech (mě tedy ano).

plakát

Život Davida Galea (2003) 

Vcelku zajímavá pointa filmu, která má i poměrně slušně překvapující závěr, který nám sice odkryje celé pozadí, ale také položí spousty otázek. Velice slušné herecké výkony obou hlavních protagonistů K.Spacey a K.Winslet překvapivě doplňuje L. Linney, které za to přísluší zvláštní pozornost. A když pominu trošku zmatený scénář a nádech americko-politické propagandy " Zrušte trest smrti ", tak film A.Parkera Život Davida Galea určitě stojí zato, aby jste mu dali svích 130 minut života.

plakát

Mlčení jehňátek (1991) 

Po mnoha směrech výjmečně povedný psychologický thriller, dle neméně výjimečné knižní předlohy T.Harrisna, způsobil doslova revoluci tohoto filmového žánru. Na venek upravený a charismatický, jeho vystupování a vyjadřování hraničí takřka s absolutním geniem, přesto se uvniř skrývá chladnokrevné vraždící monstrum bez jakýchkoliv morálních zásad. To vše charakterizuje Dr. Hannnibala Lectera, kterého si bravurně zahrál A.Hopkins. A ještě dnes při vzpomínce na jeho slastné zasrčení mi běhá mráz po zádech. Jeho filmový protějšek si pak zahrála tehdy ještě nepřiliš známá J.Fosterová. Nutno přiznat, že roly agentky Starlingové postavila takřka na úroveň samotného Lectera. Režije se ujal pro mě nepříliš známý J.Demme a posunul film do nečekaně temně pochmurné atmosféry, tím více pak na mě dopadl celkový dojem z filmu. Ale asi ne jenom na mě, neboť "jehňátka" si odnesla i 5 nejcenějších sošek akademie.

plakát

S.W.A.T. - Jednotka rychlého nasazení (2003) 

Film S.W.A.T. je typickým zástupcem policejního thrilleru ze 70-tých let v novém kabátě. Nenajdete v něm desítky efektních výbuchů ani nespatříte masivní přestřelky, které nemají hlavu ani patu. A přesto je S.W.A.T. svižná akční podívaná. I když jde hlavně o týmovou práci, ve swatu najdete i propracovanou psychologii postav jednotlivých členů týmu, která se postupem děje neustále rozvíjí. S.L.Jackson určitě umí i líp, ale svou roly vůdce týmu zvládnul. Co se týče C.Farella těžko si na jeho postu (mladíka plného elánu) představit někoho jiného (snad možná trochu připomíná K.Reevese v nebezpečné rychlosti).