Reklama

Reklama

Hotel Mumbai

  • Austrálie Hotel Mumbai (více)
Trailer 1

Hotel Mumbai, poutavý příběh o lidskosti a hrdinství, živě líčí události v ikonickém luxusním hotelu Tádž Mahal v indické Bombaji, na který v roce 2008 zaútočila skupina pákistánských teroristů. Mezi oddanými zaměstnanci hotelu jsou proslulý šéfkuchař Hemant Oberoi (Anupam Kher) a číšník (Dev Patel, "Milionář z chatrče"), kteří se v zájmu ochrany hostů rozhodnou nasadit své životy. Před zraky celého světa je zoufalá dvojice (Armie Hammer, "Dej mi své jméno" a Nazanin Boniadiová, "Ve jménu vlasti") nucena učinit nepředstavitelné oběti, aby zachránila své novorozené dítě. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (240)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Vyjebaní allahovi psy. Každého európskeho politika, čo súhlasí s moslimskou migráciou verejne obesiť na námestiach. Viac ako 2000 rokov sa snažia moslimovia dostať do Európy a ovládnuť ju. S každým veľkým európskym kráľom prehrali vojny. Či to bol Alexander Veľký, alebo "300" Sparťanov. Kedže pochopili, že vojnou to nepôjde, zvolili jednoduchší spôsob. Migráciu. Za pomoci vlastizradcov ako Merkelová a Macron a ďalších liberálnych extrémistov. Tento film je názornou ukážkou, aké ľahké je potom vraždiť. Ani Charlie Hebdo či Bataclan nie sú výstrahou pred týmito islamskými zverstvami. Aké by bolo ľahké nadobro sa zbaviť teroristov, keby sa spojil celý svet. Amerika (obe), Európa, Rusko. Čína, Japonsko a iné krajiny. Miesto migrácie, pomôcť "slušným" arabom v boji proti džihádistom. Ale nie. Ani Hotel Mumbai nestačil. Snímka síce brutálna, ale ponúka pravdivý obraz a mala by sa premietať na školách, aby budúci voliči nevolili neoliberálne strany, ktoré zničia všetky štáty Európy. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Jedno z největších filmových překvapení tohoto roku. Hotel Mumbai v sobě totiž dokonale snoubí strohé autentické záběry společně s těmi filmovými, jež jsou navíc vyšperkovány vtahující kamerou a bravurně lícujícím soundtrackem. Režisér Anthony Maras zde rovněž skvěle vybudoval onu atmosféru beznadějného a bezbranného zoufalství, kdy do luxusního hotelu Taj přijdou teroristé s AK-47 a promění poklidný hotel i s jeho aurou v naprostá jatka. Hotel Mumbai se vyjma těchto atributů může také pochlubit i mrazivě civilními hereckými výkony, které působivě dotváří celkový dojem z celého snímku. Co tedy dodat na závěr? Je vážně velmi dobře, když se o těchto chmurných událostech roku 2008 dozví alespoň touto formou co nejvíce lidí. A ještě lepší je, že se tak děje v naprosto perfektně střiženém dramatu, který ve mně bude rezonovat ještě hodně dlouho. Výborná práce! „Terrorists have laid siege to the landmark Taj. With as many as a thousand guests and over five hundred staff trapped inside.“ ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nedá sa nič robiť, tento film musím ohodnotiť najmä podľa toho, čoho rekonštrukciou v skutočnosti je. Hotel Mumbai sa doslova s ničím a nikým neserie. Vraždí sa od začiatku do konca, kamera neuhýba, vidíme množstvo mŕtvych ľudí, vrátane mladých krásnych žien a tak ďalej. A to doslova, opakujem, od začiatku do konca. Celé je to napriek tomu nakrútené príliš konvenčne, stále som mal pocit, že som vo fikcii, ale s vedomím, že sa toto nejako podobne skutočne odohralo. Film nemal dostatočnú reklamu ani ohlas, a to aj napriek hviezdnemu obsadeniu a téme. Popravde to bude zrejme práve tou konvenčnosťou a po celý čas som premýšľal, ako autenticky a takmer dokumentárne mohla táto hraná rekonštrukcia dopadnúť, ak by ju nakrútil Greengrass a možno by padali Oscary. Každopádne tu máme film od Anthonyho Marasa, ktorý šľape po celý čas, ponúka nesmierne dôležité svedectvo, ale umenie to bohužiaľ stále nie je. Vysoké hodnotenie si ale za tú snahu zaslúži. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Vcelku slušný drama thriller s výbornou a přesvědčivou kamerou a střihem, který diváka přenese do samotné události. Bylo to drsné, surové a realistické, místy i mrazivé a tísnivé. Na příběh podle skutečné události hodně dobrý snímek, který si dokázal udržet sledovanost a informuje o zajímavé (pro mě doteď neznámé) události. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Rozhlédněte se, bratři. Podívejte se na to všechno, co ukradli vašim otcům, vašim dědům. Vzpomeňte si na váš trénink. Nepoutejte na sebe pozornost. Nemějte zpoždění. Načasování je klíčové. Nejdřív začněte s nádražím. Všechny ostatní cíle do 30 minut. Nezapomeňte, bude vás sledovat celý svět.“ A všichni se opravdu dívali a prakticky nemohli nic dělat. A tak se museli najít neznámí hrdinové, ti beze zbraně...Hotel Mumbai je více než intenzivní emocionální masáž, která sází i na autenticitu a syrovost. Žádný člen personálu či host nepopadne samopal a teroristy nevyřídí. Mít alespoň nějakou šanci na přežití znamená nebýt viděn ani slyšen, protože i malá nepozornost může být osudná. Díky tomu film nabízí atmosféru strachu, opravdu spoustu napínavých scén (namátkou třeba šatník, výtah, vyvolávání hostů atd.) a divák může přemýšlet nad tím, co by asi dělal v kůži přepadených on (jen jsem nepochopil, proč nikoho nenapadlo si kvůli hluku sundat boty hned). Australané se opravdu ukázali, výborná podívaná za silné 4*. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (13)

  • Arjun (Dev Patel) si na začátku filmu před zrcadlem pečlivě upravuje turban. Při odchodu je v zrcadle vidět, že ho má vzadu rozvázaný. Pak je střih, kdy jde ke košili a turban má opět uvázaný. (Seffi)
  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2018 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)
  • Vo filme si mala zahrať aj herečka Teresa Palmer, no kvôli tehotenstvu sa nakoniec vo filme neobjavila. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno