Reklama

Reklama

Hotel Mumbai

  • Austrálie Hotel Mumbai (více)
Trailer 2

Hotel Mumbai, poutavý příběh o lidskosti a hrdinství, živě líčí události v ikonickém luxusním hotelu Tádž Mahal v indické Bombaji, na který v roce 2008 zaútočila skupina pákistánských teroristů. Mezi oddanými zaměstnanci hotelu jsou proslulý šéfkuchař Hemant Oberoi (Anupam Kher) a číšník (Dev Patel, "Milionář z chatrče"), kteří se v zájmu ochrany hostů rozhodnou nasadit své životy. Před zraky celého světa je zoufalá dvojice (Armie Hammer, "Dej mi své jméno" a Nazanin Boniadiová, "Ve jménu vlasti") nucena učinit nepředstavitelné oběti, aby zachránila své novorozené dítě. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (240)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Téma silné i aktuální, prostředků k natočení dost, možností, jak události pojmout, nepřeberně. Bohužel, scénář si nevěřil a vydal se cestou plnou klišé a útoků na první signální. Ve zobrazení událostí podle skutečnosti mě prostě nedokáže dojmout exkluzivní, silně se milující rodinka s malinkým synem, který ztělesňuje nevinnost a bezbrannost v takové míře, že to překročilo hranici kýče a pro mě tím i zbytek dění znevěrohodnilo. Nahrál k tomu i bývalý ruský agent, který přes všechny vady charakteru nakonec ukázal dobré srdce a neotřesitelnou zásadovost. A bohužel do přehlídky plytkých figur se zařadil i oddaný zaměstnanec bez bot, jehož zázemí je opět charakterizované milující rodinou. Všichni jsou dokonalí, i ta vyděšená paní v restauraci nakonec uznala, že měla předsudky. ____ Akce je natočená střídmě a působila na mě přesvědčivě, ale to, že byli zajatci všichni nevinní jako andělé a bez jediné chybičky, z tohohle filmu udělalo jen výpravnější televizní inscenaci. Víte, já si přála, aby ten dokonalý americký manžel aspoň něco měl s tou hezkou chůvičkou, abych jim mohla věřit. ____ Děj je nepřekvapivý, vlastně můžete hned uhodnout, kdo přežije a kdo ne, jestli si sikh přece jen sundá turban, který nikdy na veřejnosti nesňal z hlavy, jestli se nakonec osvobodí z malých bot….. SHRNUTÍ: Muselo to být peklo na zemi a nikdo z obětí si nic takového nezasloužil. Čest jejich památce, ale měl by ji připomínat lepší film. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„BĚŽTE A VYKONEJTE DŽIHÁD!...“ /// Drsňácký vyprávění o vypíčený teroristický skupině, která řádila v roce 2008 v Bombaji, v hotelu Taj Mahal. Rejža je frajer, co umí dávkovat příběh, napětí, trochu tý akce a emoce. Scénář se zase dobře věnuje personálu, hostům i teroristům. Vyčerpávající výpověď, který odpustím tu malou dávku patosu. Hlavně proto, že ji ocení přeživší. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 2.) Dokument z roku 2009 „Surviving Mumbai“ neznám. 3.) Thx za titule ,,fonsi“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

"Vůdci řídili útok z Pakistánu a jsou do dodnes na svobodě" ....no a možná už jsou v Německu a frau Merkel jim solí tučný dávky, vždyt kolik takových případů už se provalilo. Aby nebyli emoce, když tyhleti zmrdi jsou zákeřný, zbabělý absolutně bez výkazu lidskosti a co s tím ? Evropa má nejhorší politiky v historii své existence, kteří nejsou krom prázdných keců a plných kont vůbec ničeho, Americe vládně zřejmě největší idiot celého severoamerického kontinetu a planetka se nám barví krví. Bude hůř o tom nepochybuji. Good luck budoucí generace evropanů. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

po spoustě áčkových zklamání přichází celkem odnikud kousek který většinu z nich strčí do kapsy.Hotel Mumbai se snaží jít cestou jakou chodí Paul Greengrass a velmi často se mu to opravdu daří.Atmosféra by se dala krájet a i když i tady by se našly chyby,jde z 80% stopáže o intenzivní a sakra nepříjemnou podívanou.Nejsmutnější na tom všem je,že aby podobný kousek vznikl se takové zvěrstvo muselo opravdu stát (platí i třeba o Bloody Sunday,United 93 atd atd).Hezky to taky ukazuje,že sice Aláh je mocný (nebo kterýkoliv jiný bůh),ale peníze jsou vždycky mocnější...80% ()

classic 

všechny recenze uživatele

V totálne najľudnatejšom indickom meste-Bombaj (pre zaujímavosť ide o štvrté najľudnatejšie mesto na svete) sa 26. novembra 2008 odohrala séria koordinovaných, teroristických útokov s cieľom pozabíjať (zmasakrovať) čo najväčší počet ľudí, lebo hlavné motto každého násilníka znie: „Čím viac, tým lepšie” ! Sekundárne sa zamerali na luxusný Taj Hotel, v ktorom sa nachádzalo prinajmenšom tisícka hostí a stovky zamestancov. A austrálski tvorcovia o tom nakrútili dych-vyrážajúci film, ktorý si nikdy nekladie servítku pred ústa a všetko servíruje s priam naturalisticky-dokumentárnym nádychom, akoby ste sa tu ocitli na vlastnej koži, čo by ste určite, a to mi naozaj verte, nechceli prežiť ani vo svojej najtemnejšej nočnej more s Freddym Kruegerom. _ Austrálčan (režisér) Tony Maras sa zameriava na vývoj udalostí práve v tejto mohutnej stavbe, úctihodnej svojimi rozmermi, v ktorej sa dá teoreticky ukryť pred nebezpečenstvom, ale ani to nie je vždy zažehnané... Títo lotri sa nezastavia pred ničím, a tak treba dostatok šťastia, aby jednotlivec vôbec odvrátil ich pozornosť... _ Od úvodnej sekvencie, keď prichádzajú na člne, vstúpia na pevninu (pôdu), tak už veľmi dobre viem, že odteraz nastáva peklo na zemi, ktoré potrvá niekoľko hodín, pričom sa stávam určitým svedkom šialeného a brutálneho masakra, ktorý nemôžem nijako zastaviť a ovplyvniť. Vždy prídu tam, kde to človek najmenej očakáva, a preto sa stáva na moment úplne paralizovaným, ale i napriek tomu s veľkým dôrazom na prežitie. Videl som strašne desivú realitu, na ktorú sa prizerať bolo extrémne depresívne ! SurovÉ, RealistickÉ a MrazivÉ, tak tieto prídavné mená presne vystihujú, aké to celé je... PS: Záverečný útek po schodoch je neuveriteľne deprimujúci, no s nádejou na záchranu. (Dev Patel bol exceletný a strhujúci). ()

Galerie (25)

Zajímavosti (13)

  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2018 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)
  • V roku 2010 bola priamo v lobby hotela Taj Palace odhalená socha ako memoriál na pamiatku všetkých obetí a zranených z roku 2008. (Wargoo)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno