Reklama

Reklama

Hotel Mumbai

  • Austrálie Hotel Mumbai (více)
Trailer 1

Hotel Mumbai, poutavý příběh o lidskosti a hrdinství, živě líčí události v ikonickém luxusním hotelu Tádž Mahal v indické Bombaji, na který v roce 2008 zaútočila skupina pákistánských teroristů. Mezi oddanými zaměstnanci hotelu jsou proslulý šéfkuchař Hemant Oberoi (Anupam Kher) a číšník (Dev Patel, "Milionář z chatrče"), kteří se v zájmu ochrany hostů rozhodnou nasadit své životy. Před zraky celého světa je zoufalá dvojice (Armie Hammer, "Dej mi své jméno" a Nazanin Boniadiová, "Ve jménu vlasti") nucena učinit nepředstavitelné oběti, aby zachránila své novorozené dítě. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (240)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Keď chcel Hotel Mumbai byť filmom, ktorý vykreslí dezorientovanosť a nelogické konanie ľudí v krízových situáciách, tak sa mu to podarilo perfektne. Nenechajme sa zviesť: absencia všadeprítomného hrdinského amričana - ktorý by bol na rozdiel od pracovníkov Mumbaja zachránil všetkých, a to za omnoho kratšiu dobu - nie je slabinou či chybou filmu. Je to faktor, ktorý film činí autentickejším, ale zároveň pre mňa tým pádom otravným svojou ťažkopádnosťou. Problematika politického Islámu sa vykreluje vo filmoch či seriáloch dosť často veľlmi povrchne, a Hotel Mumbai tiež nie je žial výnimkou. Plochý film, kde keby človek nemohol fandiť jedným-dvom postavám, tak sa nie je na čo pozerať. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak nevím no možná, že je vzhledem k hodnocení tohoto snímku zase porucha na mojí straně příjmu, ale celé mi to přišlo hrozně chladné a dějově nezáživné. Ano po akční stránce i co se reality týče není co vytknout, ale to jaksi nestačí. Podobný typ filmu by si zasloužil aspoň trochu rozvinout postavy, protože takto mi tu všichni byli celkem ukradení a pak už mě ani ta akční stránka nevytrhla, Takže sorry, ale víc jak průměr fakt ne.55% ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

po spoustě áčkových zklamání přichází celkem odnikud kousek který většinu z nich strčí do kapsy.Hotel Mumbai se snaží jít cestou jakou chodí Paul Greengrass a velmi často se mu to opravdu daří.Atmosféra by se dala krájet a i když i tady by se našly chyby,jde z 80% stopáže o intenzivní a sakra nepříjemnou podívanou.Nejsmutnější na tom všem je,že aby podobný kousek vznikl se takové zvěrstvo muselo opravdu stát (platí i třeba o Bloody Sunday,United 93 atd atd).Hezky to taky ukazuje,že sice Aláh je mocný (nebo kterýkoliv jiný bůh),ale peníze jsou vždycky mocnější...80% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Vyjebaní allahovi psy. Každého európskeho politika, čo súhlasí s moslimskou migráciou verejne obesiť na námestiach. Viac ako 2000 rokov sa snažia moslimovia dostať do Európy a ovládnuť ju. S každým veľkým európskym kráľom prehrali vojny. Či to bol Alexander Veľký, alebo "300" Sparťanov. Kedže pochopili, že vojnou to nepôjde, zvolili jednoduchší spôsob. Migráciu. Za pomoci vlastizradcov ako Merkelová a Macron a ďalších liberálnych extrémistov. Tento film je názornou ukážkou, aké ľahké je potom vraždiť. Ani Charlie Hebdo či Bataclan nie sú výstrahou pred týmito islamskými zverstvami. Aké by bolo ľahké nadobro sa zbaviť teroristov, keby sa spojil celý svet. Amerika (obe), Európa, Rusko. Čína, Japonsko a iné krajiny. Miesto migrácie, pomôcť "slušným" arabom v boji proti džihádistom. Ale nie. Ani Hotel Mumbai nestačil. Snímka síce brutálna, ale ponúka pravdivý obraz a mala by sa premietať na školách, aby budúci voliči nevolili neoliberálne strany, ktoré zničia všetky štáty Európy. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Několikrát jsem se přistihl, že strašně moc chci, aby se ve filmu objevilo klišé v podobě člena speciální jednotky toho času na prázdninách v Bombaji, který by všechny ty parchanty skopal do hranaté koule. Ale ten tu nebyl a tak zoufalým hostům a personálu nezbývalo nic jiného, než utíkat a skrývat se. Z tohoto pohledu to bylo nepříjemně sugestivní a z toho, jak teroristé bez emocí odpravovali jednoho hosta za druhým šel mráz po zádech. Charaktery postav jsou načrtnuty jen povrchně, ale přesto si snadno získávají sympatie i soucit a tvůrcům budiž přičteno ke cti, že ani pohled na teroristy není úplně černobílý. Zafungoval i závěr, ve kterém se povedlo zatlačit na emoce tak, že to nepůsobilo prvoplánově. Velký respekt personálu hotelu a do Austrálie letí palec nahoru. 90% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (13)

  • V roku 2010 bola priamo v lobby hotela Taj Palace odhalená socha ako memoriál na pamiatku všetkých obetí a zranených z roku 2008. (Wargoo)
  • Arjun (Dev Patel) si na začátku filmu před zrcadlem pečlivě upravuje turban. Při odchodu je v zrcadle vidět, že ho má vzadu rozvázaný. Pak je střih, kdy jde ke košili a turban má opět uvázaný. (Seffi)
  • Vo filme si mala zahrať aj herečka Teresa Palmer, no kvôli tehotenstvu sa nakoniec vo filme neobjavila. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama