Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký snímek je inspirovaný neuvěřitelným skutečným příběhem rodiny Beamových. Když se Christy (Jennifer Garner) dozví, že její desetiletá dcerka Anna (Kylie Rogers) trpí vzácnou a nevyléčitelnou nemocí, začne bojovat za její uzdravení a urputně se snaží najít řešení. Poté, co Anna přežije děsivou nehodu, se bezprostředně po dramatickém pokusu o její záchranu stane zázrak, který vyrazí dech lékařským specialistům, stmelí celou rodinu a inspiruje jejich komunitu. (HBO Europe)

(více)

Diskuze

Zeck

Zeck (hodnocení, recenze)

germello

Úchvatné! Pokud bych žil v 15. století, asi by mi tento "důkaz" okamžitě zavřel hubu a uvěřil bych taky. Je tady ale jeden háček. Mého kamaráda unesli mimozemšťané, když byl dítě, neunesli ho nikam, jen četl moc Danikena a měl noční můru, kámošce doma poltergeist drnčil s příbory, totálně jasný případ, pak se ukázalo, že jde o vibrace z mechanických strojů z nočního provozu nedaleké továrny. Tvého rodinného příslušníka zase zachránil před jistou smrtí osobně židovsko-křesťanský Bůh z Bible v plné polní. Ty jsi pochopitelně halucinacím příbuzného nekriticky uvěřil a i přesto nejsi věřící a tvoje rodina taky ne. To já bych byl, kdybych tomu věřil. Vy ale věřící budete, jen jsi to taktně zamlčel, aby sis dodal na důležitosti, chápu. Mimochodem, (ne)víra tvé rodiny je skutečně irelevantní, takže nevidím důvod odkládat stranou konstatování skutečnosti, že tento film je jen křesťanská agitka.  

germello

germello (hodnocení, recenze)

Chce se mi zvracet, když vidím ty komentáře lidí, kteří nevěří v ono "probuzení" a vidění svého vlastního těla při situaci blízké smrti a v zázračné vyléčení. Také bych nevěřil, pokud by se však v naší rodině nenašel někdo, kdo zažil naprosto to stejné už před několika lety. Je minimálně zajímavé vidět, že není jediný. Myslím, že je také nutno podotknout, že nejsme věřící rodina, takže vaše komentáře o křesťanské propagandě, prosím, odložte stranou.

na příspěvěk reagoval Zeck

Zeck

Zeck (hodnocení, recenze)

S tebou o nicem diskutovat nebudu, neboj Wiliku. Jednak pohrdam detmi tveho razeni, ktere bonzuji POMOvi a zadaji po nem smazani uzivatele, protoze nesnesou kritiku jejich oblibeneho serialu, ktery ani neumi argumenty obhajit. Predevsim pak pohrdam nesoudnymi uzivateli, kteri me chteji strasne huste dostat a kdyz se jim to nepovede, dukladne smazou vsechny sve komentare v diskuzi, aby nikdo nevidel jak kardinalne selhali. Proc mas tedy neustale touhu se ponizovat a reagujes na me? Hmm? Obdivujes me a zadonis o pozornost? Chapu, jsem tvuj idol, ale zachovej si trochu dustojnosti. Diky...

Zeck

Zeck (hodnocení, recenze)

gonga

Pokud už začneme takto filozofovat, samozřejmě, že v takovém případě by Bůh píča byl. Pokud je židovsko-křesťanská představa Boha ta jediná a pravá a těch 100 000 zapomenutých bohů a božstev z historie lidstva byla jen slepá ulička, která sice trvala řádově o desítky tisíc let déle, než vůbec existuje židovské náboženství a z něho vzniklá křesťanská sekta, pak takový Bůh stvořil člověka a rozhodl se zachránit malou holku spadlou ze stromu od jisté smrti. V té samé chvíli, kdy zachraňoval tuto jednu konkrétní osobu, umřelo na světě tisíce stejně starých dětí na úplně jinou nemoc, případně na tu stejnou, které ale bezostyšně zcela ignoroval. Byly mu zkrátka u prdele a předpokládám, že smrt v deseti letech na raka není nic, co by si dobrosrdečný Bůh přál. Co by to tedy vypovídalo o samotném stvořiteli lidstva a všeho živého na Zemi, který tomu lidstvu samotnému nadělil smrtelné choroby, na které umírají ty děti, a on se rozhodl zachránit jedno jediné? Že je píča.

Samozřejmě, že by takový Bůh nebyl zodpovědný např. za lidské války, teroristické útoky, loupežné vraždy nebo krádeže v obchoďáku, ale za stvoření smrtelných nemocí a za nečinnost při pozorování jak na ně umírají "dobří" lidé, za to zcela bezpochyby. A pak nevidím jediný důvod takového Boha uctívat, pokud tedy přistoupíme na myšlenku, že by skutečně existoval. Každý asi tak nějak tuší, že neexistuje, rozhodně ne v křesťanské definici slova "Bůh".   

na příspěvěk reagoval gonga, willy1, Milky.

gonga

gonga (hodnocení, recenze)

Zeck

Nechci zde vystupovat jako boží advokát, ale Bůh zákeřná piča není, pokud je. Vyčítat mu utrpení na světě je známkou naprostého nepochopení jeho podstaty. Ale jinak si myslím, že ať už to děvče vidělo, ona entita za její uzdravení nemohla. Stal se zázrak, myslím tím věc dnešním poznáním nevysvětlitelnou, jako by před 300 lety bylo létání po obloze ve stroji těžším než vzduch. 

na příspěvěk reagoval Zeck

Zeck

Zeck (hodnocení, recenze)

Omezene je povazovat jeden konkretni pripad za bozske vyleceni, kdyz v tu samou chvili umrelo deset tisic jinych deti po cele planete na uplne jinou nemoc. Je tedy ten Buh takova zakerna pica, nebo zkratka neexistuje a holka se vylecila sama nejakym zpusobem, ktery se prozatim neda vysvetlit?

na příspěvěk reagoval gonga

Milky.

Milky. (hodnocení, recenze)

Mno jo, co nemáme v knížkách a nepotvrdili "experti" a vědci zkumavkama, to není možné. Nemám rád omezené myšlení.

Zeck

Zeck (hodnocení, recenze)

Kdyby tvrdila, že jí vyléčil bůh severoamerických indiánů Siouxů, Tatanka (bizon běhajícím po obloze), taky by ses na tři vteřiny zamyslel, jestli to božské zvíře má takové zázračné schopnosti, nebo to shodil ze stolu jako její halucinaci v nějaké fázi činnosti mozku v kritickém stavu v nemocnici? Holčička pravděpodobně od mala dostávala náboženskou sodu o křesťanském Bohu, tak si ho logicky její mozek vyprojektoval. Kdyby si vyprojektoval deset tisíc let zapomenutého boha, o kterém ví pět historiků na planetě, možná bych si řekl: "Zajímavé", ale to je asi tak všechno.  

Pokud na tu nemoc ještě nebyly vyvinuty žádné léky, buďto je vzácná nebo neprozkoumaná, v obojím případě o ní v podstatě lékařství ví minimum. Nabízí se tedy testy dotyčné například na protilátky, případně imunitní systém, aby na tom základě léky vyrobit mohly. Předpokládám ale, že byl případ uzavřen jako křesťanský zázrak a nikdo se s tím už víc nezabýval. 

Film je už od pohledu křesťanská propaganda, jak píše gonga. 

Milky.

Milky. (hodnocení, recenze)

Uvažuju proč bych si ten film vlastně vůbec pouštěl. V traileru je snad všechno

gonga

gonga (hodnocení, recenze)

Zefill

No tak, ona to JE pravda. Skutečně spadla a skutečně se po pádu nevysvětlitelně vyléčila. Věda takových příběhů náhlého uzdravení zná poměrně hodně. To, že je neumí vysvětlit, je věc druhá, ovšem Ježíše bych do toho nemotal (a to se necítím být ateistou) . Spíš si myslím, že současná úroveň našeho poznání na vysvětlení nestačí. 

Zefill

Zefill (hodnocení, recenze)

gonga

napadlo vás třeba aspoň na 3 vteřiny - co když je to pravda? nebo jste zákonitě přesvědčeni, že jde vysvětlit všechno?

na příspěvěk reagoval gonga

gonga

gonga (hodnocení, recenze)

No, on příběh té rodiny je (alespoň v USA) nejspíš obecně znám, čili něco tajit asi nemá smysl. Holka se prostě po pádu ze stromu uzdraví a vyhlásí , že potkala Ježíše, který jí řekl, že bude OK. Další křesťanská propaganda, nic jiného. 

na příspěvěk reagoval Zefill

Tucqa

Tucqa (hodnocení, recenze)

Zdá se mi to, nebo je trailer jeden velký spoiler? Už jsem si zvykla, že americké trailery vyzrazují hodně z děje filmu, ale tohle je už docela extrém :D

Reklama

Reklama