Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký snímek je inspirovaný neuvěřitelným skutečným příběhem rodiny Beamových. Když se Christy (Jennifer Garner) dozví, že její desetiletá dcerka Anna (Kylie Rogers) trpí vzácnou a nevyléčitelnou nemocí, začne bojovat za její uzdravení a urputně se snaží najít řešení. Poté, co Anna přežije děsivou nehodu, se bezprostředně po dramatickém pokusu o její záchranu stane zázrak, který vyrazí dech lékařským specialistům, stmelí celou rodinu a inspiruje jejich komunitu. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (111)

Magika82 

všechny recenze uživatele

Kde končí možnosti vysvětlení vědy, tam začíná zázrak. Opravdu? Nebo se malé zázraky dějí každý den, tak jako dostáváme znamení na své odpovědi, ale bohužel jsme se je naučili nevidět? "A víra Tvá Tě uzdraví." Tak pravil Kristus. A co mnohdy slyšíme od lékařů, kteří odvedli svou nejlepší možnou práci na operačním sále? "My jsme udělali, co jsme mohli. Teď to již záleží jen na ní/něm." (Myšleno pacienta)... "Když víru máš, stanou se zázraky." Tak nám praví Starý Zákon. Přeloženo: Myšlenka má obrovskou moc,neboť je energií. Máme-li tedy skutečnou víru, dokážeme i nemožné. Vždy bude více otázek, než-li odpovědí. A tak to má být.... Konečně, jak už pravil Albert Einstein: "Náhoda. Toto označení užívají pouze pit.mci, kteří nechápou a nerozumějí vše souvislostem."... My sami se často pokoušíme vysvětlit mnohé za pomoci argumentů, které tahají za vlasy, až to bolí. Neboť stále máme strach z neznámého a toho, čemu nerozumíme. Proto raději sto nesmyslných argumentů, než-li prostě říci: "Já to nevím." Nebo: "Nedokáži to zkrátka vysvětlit."... Takových i jiných případů, jako je tento - Anny Bean - , se denně v mnoha podobách děje na celém světě. Jen někdy zní odpověď: "Ano." A někdy bohužel zní: "Ne." Vše má však svůj důvod. A my bychom měli vždy věřit, že vše má svůj důvod...... Za zpracování snímku, věrnost a přesvědčivost dějové linie, herecké výkony a jemně vedenou pomyslnou Ariadninu nit rukou režiséra u snímku vycházejícího ze skutečné události: 90% a tedy 4 hvězdy + .... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kto nechce tomu ani skutočnosť, ani realita, ani pravda nepomôže a bude to považovať za agitku. Sú proste takí ľudia, že keby sa im uzdravila týmto spôsobom aj ich vlastná dcéra, tak by neuverili. Pretože skrze pýchu nechcú. Aj preto je zázrak nielen to, čo sa stalo v tomto filme a rodine Beamových, ale to, že sa tento film dlhodobo drží v červených číslach, nakoľko je tu mnoho obmedzených služobníkov, ktorí nenávidia všetko spojené s vierou, apelujú na zdravý rozum, ktorý im samým chýba, a odpadujú bez rozmyslu. Pritom film sám o sebe vôbec netlačí na kresťanstvo a až do konca to necháva vo vlažnej rovine. Až výpoveď dievčatka niečo na tom mení, ale ako to mali natočiť ateisticky korektne? Mali si vymyslieť, že to dievča nevidelo vôbec nič, len tmu, a že ju zachránila napríklad lakocinka od firmy fajzer? To by už bolo prijateľné? Všetko je krásne vysvetlené v závere filmu a kto sa nechce zamyslieť, tomu žiaľ asi niet pomoci. Som rád, že vychádzajú aj takéto filmy. Dávajú nádej a upevňujú odhodlanie. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vydržet se dá cokoliv, ale takové tlačení na pilu jsem teda opravdu nečekal. Mohlo jít o hezké rodinné drama s dobrým koncem na závěr ve styl tehdejší televize Hallamark. Ostatně v názvu máte spoiler jako hrom. Nicméně držel jsem se zuby nehty po celej film. Třeba střelenou Queen Latifah by tu měl mít rád každý. Ale setkání s Bohem na závěr filmu mě dostalo tak do kolen, že jsem neměl dál sílu vnímat, co se ve filmu děje. ()

yakoob 

všechny recenze uživatele

Ajaj...Určitě to šlo podat lépe (či spíše jinak)...Myslím, že filmy s křesťanskou tématikou jsou opravdu jen pro povzbuzení ostatní křesťanů...A nehledejme v nich příležitost ke změně smýšlení ne-křesťanů, protože filmové médium takovou moc prostě nemá...To záleží úplně na někom jiném, zda tomu (nebo Mu) uvěří...I když v tomto filmu jde spíše o to, zda člověk dokáže příjmout zázrak uzdravení a svědectví o nebi (nebo co ta holčina vlastně viděla-vnímala)...Pokud to nepříjme, ano, bude to jen agitka...Souseda bych na tento film určitě nepozval...Je to kruté, ale je to tak...Světlem a solí pro tento svět není super duper křesťanský film, ale my sami... ()

efka.off 

všechny recenze uživatele

Nejdřív mi to bylo lehce protivný: úžasná, milující, dokonalá, americká a "boží" rodina... Postupně mě to ale začalo bavit a nakonec musím uznat, že to byl celkem obohacující zážitek. Jen škoda toho oficiálního popisku, kterej vyzradí i to, co se děje skoro až na konci filmu. Ale nakonec to fakt bylo boží. ☺️ ()

Galerie (25)

Zajímavosti (9)

  • Kylie Rogers (Anna) při natáčení nosila protetické (umělé) břicho, a to v různých velikostech – podle stadia své choroby. (dogma97)
  • Natáčanie začalo v Atlante v štáte Georgia, v júli 2015. Skončilo v auguste toho istého roku. (Arsenal83)

Reklama

Reklama