Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Novinář Chris Chandler přijde v Los Angeles o auto, které nutně potřebuje. Nečekaně mu pomůže neznámý muž, který mu daruje svůj luxusní vůz. Překvapený Chris později dárce, právníka Thorsena, vyhledá, a ten mu vypráví, jak byl před časem v nemocnici s dcerkou, která dostala astmatický záchvat. Lékaři si jich nevšímali, dokud je k tomu se zbraní v ruce nedonutil mladý raněný černoch, kterého nikdy dřív neviděl. Chris se rozhodne vypátrat o podivném řetězu dobrých skutků víc. Dostane se tak na stopu jedenáctiletého Trevora McKinneye, který žije na chudinském předměstí Las Vegas s matkou, alkoholičkou Arlene. Před čtyřmi měsíci dostala jeho třída od nového učitele Eugena Simoneta neobvyklý úkol. Vymyslet způsob, jak zlepšit svět kolem sebe, a pokusit se ho realizovat. Trevor přišel s nápadem, že pomůže třem neznámým lidem, a každý z nich místo aby mu pomoc oplácel, ji pak poskytne dalším třem. V rámci projektu přivedl domů bezdomovce Jerryho, dal mu najíst, nechal přespat v garáži a poskytl mu trochu peněz. Druhý, kterému se Trevor rozhodl pomoci, byl sám učitel, poznamenaný v obličeji popáleninami. Pokusil se dát ho dohromady se svou matkou, kterou se tak současně snažil ochránit před svým hrubiánským otcem Rickim. Později však nedokázal zabránit týrání spolužáka Adama trojicí rváčů a smutně konstatoval, že ani v případě Jerryho a učitele se mu snaha nevydařila. Netušil, že se jeho nápad šíří jako nenápadná lavina celou zemí. Ne všechny pohádky však mají dobrý konec. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (437)

petaspur 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že se najdou lidi, kteří nerezignovali a snaží se myslet pozitivně. A v tomhle filmu dokonce chtějí zlepšit svět. Mohlo by to fungovat? Ono je to jedno. Pokud se o to bude snažit co nejvíc lidí, tak nemusí platit věta: "Líp už bylo". Je škoda, že se v závěru autor filmu zbláznil (pravděpodobně v touze po zbytečnosti zvané Oscar). ()

genetique 

všechny recenze uživatele

No tu je perfektne dokázané ako sa dá s dobrým nápadom a samozrejme aj so skvelými hercami natočiť príjemný filmík. Na mnohých miestach aj úsmevný a poučný. Záver bol veľmi krutý, no tým dojemnejší. Reálnosť celého projektu 'Pay It Forward' síce lietala kdesi v oblakoch, musím povedať, na mňa to určite zabralo. 80%. ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"A neskákej mu do řeči !! To taky nesnáší.." - "A to se mám jako vždycky přihlásit ??" ;) Ta cynická bestie ve mně na tak veliký špek v podobě monstrózně polopatistického a slzopudného konstruktu prostě neskočí ani za dva jaguáry.. A Mimi Leder mi už prostě nejspíš nevysvětlí, proč se o ní svého času mluvilo jako o hollywoodském zázraku, byť tedy tentokrát zaručeně vinou Leslie Dixon, která však nesmírně baví vtipnými dialogy, aby vzápětí kazila dojem z kvalitního scénáře plačtivým moralizováním a tlačením na pilu, ačkoliv jí v tomto smyslu povětšinou tvrdohlavě se držící předlohy Cathy Ryan Hyde těžko vyčítat, stejně jako mě Thomas Newman nepřesvědčí o tom, že měl za posledních patnáct let nějaký nový nápad.. O faktu, o jak herecky skvostnou záležitost se jedná, včetně tentokrát nesmírně otravného Osmenta, však není třeba vést nějaké delší diskuze.. Nicméně pokud si stejně jako já nemyslíte, že svět nestojí úplně za hovno, prosím, pošlete to dál !! ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Ve filmech se stává, že novináři přicházejí při policejní akci o auto, a hned nato jim zcela neznámý člověk daruje svůj Jaguar s vysvětlením, že zcela nedávno se mu stala obdobná věc, a jemu také neznámý člověk zcela nezištně pomohl. Novinář tedy začne neobvyklý řetěz skutků zpětně sledovat, až se dostane na začátek, kdy učitel základní školy zadal svým žákům úkol - prokázat třem neznámým, potřebným lidem dobrodiní. Zní to jako pohádka, ale nenechte se mýlit. Žádné pohádkové postavy ani kouzla ve filmu neuvidíte, ale to si jen tvůrci usmysleli, že na světě má být hezky a lidé by na sebe měli být hodní, vlídní a dělat si dobré skutky. Mělo to být psychologické drama, ale ani tam si nejsem jistý, a tak bych volil možnost mezi tím. Vyšel mně z toho rozpolcený a poměrně komorní film s podivním morálním a málo pravděpodobným posláním, jehož menšinovou podstatu tvůrci prezentovali poněkud slzopudným závěrem. Dobře obsazené, hezky zahrané, s ženskou citlivostí natočené, ale tak na jedno podívání. Přemýšlet se dá i u jiných filmů. Mé hodnocení: 60% ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Bylo by to skoro standartní poloromantické drama, kdyby si tvůrci nedovolili porušit jedno z hollywoodských klišé. Které konkrétně, to tady rozvádět nebudu, kdo viděl, ví o čem je řeč. Malinko tím film dostali do více emocionální roviny, ale po pravdě řečeno, celkové úrovni ani tohle příliš neprospělo. Ale ani neublížilo. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (13)

  • Většina exteriérů byla natáčena v Las Vegas a okolí. Interiéry domu McKinneyových se ovšem natáčely v Los Angeleských studiích. V Los Angeles se také natáčela noční scéna setkání novináře Chrise Chandlera (Jay Mohr) s matkou Arlene McKinney. (8smdesat)
  • Film vznikol podľa rovnomennej knihy od autorky Catherine Ryan Hydeovej. (Paela)
  • Když bezdomovec Jerry (James Caviezel) sype malému Trevorovi (Haley Joel Osment) křupky do misky, miska je úplně plná. Při dalším záběru je však miska plná pouze z poloviny. (Reesam)

Související novinky

Alfieho Ptáci po bayovsku?

Alfieho Ptáci po bayovsku?

19.10.2006

Šílená představa, řekl by si běžný divák, na jehož názor stejně vysoce postaveni mužové filmařského průmyslu moc nedají. Jenže když je hlavní role v takovém projektu nabídnuta australské krásce Naomi… (více)

Reklama

Reklama