Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Novinář Chris Chandler přijde v Los Angeles o auto, které nutně potřebuje. Nečekaně mu pomůže neznámý muž, který mu daruje svůj luxusní vůz. Překvapený Chris později dárce, právníka Thorsena, vyhledá, a ten mu vypráví, jak byl před časem v nemocnici s dcerkou, která dostala astmatický záchvat. Lékaři si jich nevšímali, dokud je k tomu se zbraní v ruce nedonutil mladý raněný černoch, kterého nikdy dřív neviděl. Chris se rozhodne vypátrat o podivném řetězu dobrých skutků víc. Dostane se tak na stopu jedenáctiletého Trevora McKinneye, který žije na chudinském předměstí Las Vegas s matkou, alkoholičkou Arlene. Před čtyřmi měsíci dostala jeho třída od nového učitele Eugena Simoneta neobvyklý úkol. Vymyslet způsob, jak zlepšit svět kolem sebe, a pokusit se ho realizovat. Trevor přišel s nápadem, že pomůže třem neznámým lidem, a každý z nich místo aby mu pomoc oplácel, ji pak poskytne dalším třem. V rámci projektu přivedl domů bezdomovce Jerryho, dal mu najíst, nechal přespat v garáži a poskytl mu trochu peněz. Druhý, kterému se Trevor rozhodl pomoci, byl sám učitel, poznamenaný v obličeji popáleninami. Pokusil se dát ho dohromady se svou matkou, kterou se tak současně snažil ochránit před svým hrubiánským otcem Rickim. Později však nedokázal zabránit týrání spolužáka Adama trojicí rváčů a smutně konstatoval, že ani v případě Jerryho a učitele se mu snaha nevydařila. Netušil, že se jeho nápad šíří jako nenápadná lavina celou zemí. Ne všechny pohádky však mají dobrý konec. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (437)

petaspur 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že se najdou lidi, kteří nerezignovali a snaží se myslet pozitivně. A v tomhle filmu dokonce chtějí zlepšit svět. Mohlo by to fungovat? Ono je to jedno. Pokud se o to bude snažit co nejvíc lidí, tak nemusí platit věta: "Líp už bylo". Je škoda, že se v závěru autor filmu zbláznil (pravděpodobně v touze po zbytečnosti zvané Oscar). ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Zkusme na chvíli uvěřit v lidskou dobrotu…. Filmy s K.Spaceym mají (pro mne) v sobě něco .. něco.., prostě atmosféru. A taky (platonicky) miluji H.Hunt. Nápad, změnit svět tak jednoduchou myšlenkou, si mne opravdu získal. Donutil mne se zamyslet, přemýšlet (což není málo :-) ). Přistoupil jsem na to plánované citové vydírání. Když o něco jde, jsou emoce na místě. Ovšem výsledný dojem mi totálně zkazil konec. Vzal mi veškerou sílu připojit se. A zbyl jen pocit, že SVĚT JE ÚPLNĚ NA HOVNO! Klidně to POŠLETE DÁL! ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Propadneme, když nezměníme svět?" Jsem snílek, takže bych si hrozně moc přál, aby Trevorovo Pošli to dál fungovalo. Já na to jdu trochu jinak. Neztrácím totiž čas vymýšlením dobrejch skutků, ale když se objeví možnost zlepšit si karmu, tak jí vždycky využiju. A vesmír mi to vrací, takže když já potřebuju pomoct, tak se vždycky někdo objeví. Funguje to poměrně spolehlivě. Je tedy jasný, že mě ta myšlenka filmu hodně oslovila. Prostě jsem si ten řetěz dobra užil, ale rozhodně jsem přitom nechtěl vidět žádný velký rodinný trampoty a vyděračský slzy na závěr. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tenhle film byl zajímavý svým nápadem. Ale byl zajímavý i suprovými hereckými výkony trojice Spacey-Hunt-Osment. Tak vyrovnanou hereckou trojici jsem snad nikdy v žádném filmu neviděl a pokud něco činí tento film zajímavým, tak jsou to právě tito herci, kteří dokázali podat úžasné výkony. Škoda toho závěru, to mi přišlo už jen jako jakési klišé, jak rozbrečet diváky, ale proti gustu... Každopádně o filmu jsem do této doby (prosinec 2007) vůbec nevěděl ani neslyšel a v TV jsem si ho za tuto dobu vůbec nevšimnul. Až nyní jsem ho zaregistroval, když běžel v půl druhé v noci o vánončních svátcích na Markíze. A je to dost zajímavý film. Dávám ale každopádně tři hvězdičky, protože nemám pocit, že by to bylo zase až tak originální, sice je to mírně nadprůměrný film, ale tři hvězdičky naprosto stačí. Ale skládám poklonu všem třem hlavním hereckým představitelům. ()

Happykubas 

všechny recenze uživatele

Asi každý se mnou bude souhlasit, když řeknu, že nápad POŠLI TO DÁL je perfektní. Jestli v životě fungule, nebo ne - to už je další věc, ale jako základní kámen pro natočení filmu mi připadá výběr této myšlenky celkem trefný. Když se k tomu přidá skvělý výkon herce Kevina Spaceyho - zprvu přísného učitele, který nedá dopustit na svůj stereotypní život, ovšem pomocí svého žáka a jeho krásné matky zjistí, že dosud to byl "život na prd" - tak se z toho klube slušný filmový výtvor. Avšak tady s chválou končím a je čas malinko zkritizovat závěr filmu, který podle mě šel vymyslet o něco lépe. Zdálo se mi až příliš smutné a kruté, že to nakonec odnesl malý Trevor. Vzhledem k tomu jak se děj doposud vyvíjel bych spíše uvítal šťastný konec. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (13)

  • Pri natáčaní scény, v ktorej Helen Hunt dáva facku synovi Trevorovi, Haley Joel Osment požiadal herečku, nech ho skutočne udrie, aby to vyzeralo realistickejšie. Avšak režisérka Mimi Leder to odmietla. (jofffo1)
  • Ve scéně, kde Mr. Thornsen (Gary Werntz) daruje Chrisi Chandlerovi svůj jaguár, Chris (Jay Mohr) zavtipkuje, jestli náhodou nechce, aby za to zabil jeho manželku. Mr. Thornsen odvětí, že to by bylo lákavé. Jde o takový interní vtip, neboť civilní manželkou představitele Mr. Thornsena je režisérka filmu Mimi Leder. (8smdesat)
  • Většina exteriérů byla natáčena v Las Vegas a okolí. Interiéry domu McKinneyových se ovšem natáčely v Los Angeleských studiích. V Los Angeles se také natáčela noční scéna setkání novináře Chrise Chandlera (Jay Mohr) s matkou Arlene McKinney. (8smdesat)

Související novinky

Alfieho Ptáci po bayovsku?

Alfieho Ptáci po bayovsku?

19.10.2006

Šílená představa, řekl by si běžný divák, na jehož názor stejně vysoce postaveni mužové filmařského průmyslu moc nedají. Jenže když je hlavní role v takovém projektu nabídnuta australské krásce Naomi… (více)

Reklama

Reklama