Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ringo Starr náhodou získá vzácný prsten, který je určen oběti, která má na konci dne zemřít. Z Indie do Anglie ho pronásleduje banda fanatiků, kteří mají za úkol Ringa najít, zabít, rozkrájet... Navíc je mu na stopě i šílený vědec, který chce za pomoci prstenu ovládnout svět. Kapela ho ovšem chrání, pomáhá jim i půvabná Ahme, a tak za poslechu She's got the ticket to ride, You´ve got to hide your love away nebo právě titulní Help! putujeme do Alp a dál. (Jinny)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

Robbi 

všechny recenze uživatele

Lze obhajovat nebo hanit. Můžeme být nadšení nebo otrávení. Když jsem procházel názory přispívajících, napadla mě ještě jedna věc - tenhle film si na nic nehraje. Beatles ho natáčeli v období, kdy už cítili, že s nimi kdekdo manipuluje ve jménu sypajících se sumiček a sum a podle toho se k němu taky stavěli ("Nebyl to náš film. My v něm byli jenom jako hosté!"). Nikdo z členů nikdy netvrdil, že to bylo světoborné dílo a Lennon ho dokonce veřejně shazoval. Ačkoliv byl skutečně nesmírně jednoduchý a vlastně šlo jen o to zasadit písničky Beatles do nějakého prostředí a poněkud je poslepovat, pořád si myslím, že má lepší atmosféru než většina vykalkulovaných rádoby uměleckých děl. Fanoušci Fab Four ho budou stejně milovat a připomínat si Lennonovy typické hlášky ("Dejte mi ministerstvo zahraničí, přepadli můj byt!" popřípadě "Dvě piva s citrónem a dvě piva s citrónem"), úžasně vylíčený Scotland Yard, úžasně praštěnou dvojici vědce a jeho pomocníka a pak čtyři kluky, jejichž hračičkaření dokázalo to všechno ještě jakž takž zachránit. HELP! si naštěstí na nic nehraje a možná i proto ten svůj půvab má. A jestli tu zazněly odkazy na písničky, rozhodně ta moje je You're Going To Lose That Girl, orámovaná úsporným světlem studia a cigaretovým kouřem, ze které čiší to kouzlo, které dělalo Beatles tím, čím dodnes oslovují miliony lidí na celém světě. A co lze říci závěrem? "Hej, kluci, bzučíte? Ne, díky za optání!" ()

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Tohle se nedá nemilovat. Přirovnání k Monty Pythonům je zcela namístě z hlediska podobnosti stylů humoru, tím že je to také britské a samozřejmě suché a ujeté. Z hlediska historického už srovnání lehce pokulhává, jelikož Monty Pythoni začínali být vidět (slyšet) až roku 1968, mám pocit. Jenže na druhou stranu se nechali velice inspirovat jednou francouzskou humoristickou skupinou snad z 50tých let - na jméno si nevzpomenu. Takže si to přeberte každý sám. ()

Reklama

Tamdydam

všechny recenze uživatele

Tohle se snad ani nedá objektivně hodnotit. Jste-li fanda Beatles, jako já, s chutí film dokoukáte. Přestože jde opravdu o neuvěřitelnou blbost, objektivně vzato bídně zpracovanou a nevtipnou. Ale vidíte Beatles v barvě, starosti stranou, posloucháte jejich skvělé písně, nemyslíte na nic,... a o to tu jde ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Od začátku až do konce vykalkulovaná záležitost, která staví na hvězdné, fenomenální popularitě Beatles. Scénář je řiďoučký a v podstatě i hloupoučký, herecké výkony nevalné, ale o nic z toho tu nejde. Ten film vznikl kvůli hudbě a scénář tvoří vlastně jen spojovací můstek pro pásmo písniček. Koneckonců, proč ne. Pro fanoušky Brouků povinnost, pro ty ostatní zajímavý popkulturní fenomén a doklad doby. Celkový dojem 55 %. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Snad omámeni úspěchem Perného dne, dali se Brouci podruhé dohromady s Richardem Lesterem a svým fanouškům připravili k nové desce dárek v podobně těžko ukoukatelného devadesátiminutového videoklipu. Zápletka spočívá ve snaze jisté skupiny podivných lidí získat vzácný prsten z Ringovy ruky. Vršení ztřeštěných situací a hlášek nedávajících smysl (nikoliv vtipným způsobem) je občas přerušeno nějakou písní, jež s okolním děním vůbec nesouvisí. Hoši se zjevně bavili, já, až na jednu výjimku (Alpy), nikoliv. Perný den, fungující na podobném principu, alespoň obsahoval jakž takž normální humor (tedy: bylo patrné, čemu se smát) a nedějovost dokázal zužitkovat ve svůj prospěch. Help! je již zcela neukotveným, z řetězu odpoutaným řáděním. Jeho jediný přínos bych viděl v raném prezentování později nadužívaných možností rapidmontáže. 40% Zajímavé komentáře: genetique, Radek99 ()

Galerie (137)

Zajímavosti (26)

  • V roce 2007 byl zvuk i obraz filmu kompletně restaurován a vydán s několika bonusy na DVD nosiči. Vydány byly celkem tři DVD verze, dvě jsou určené pouze pro USA a Kanadu, jedna pak pro zbytek světa. (lioncel)
  • Režisér Richard Lester samozřejmě chtěl, aby Beatles skutečně lyžovali, ale protože nebylo možné riskovat jejich zranění, dostala čtveřice dubléry – byli jimi Herbert Lürzer, Hans Pretschner, Franz Bogensperger a Bernard Krings. Lürzer uměl anglicky, dobře lyžoval a jeho rodina vlastnila hotel Edelweiss, ve kterém se štáb ubytoval a dva týdny tu strávili i Beatles. Jak Lürzer vzpomínal, brzy padla určitá bariéra, zejména proto, že skutečné Beatles jejich dvojníci nijak neobtěžovali a také se nestavěli do role úslužných patolízalů. Za svou službu Beatles si za ony dva týdny vydělala čtveřice „náhradních lyžařů“ kolem 14 000 šilinků, přičemž standardní plat za tutéž dobu činil kolem tisícovky. (Robbi)
  • Během natáčení závěrečné rvačky na pláži měl John Lennon schůzku a nemohl být přítomen - musel za něj tedy zaskakovat dvojník (což po je podobná situace, k jaké došlo i během natáčení předchozího beatlovského filmu Perný den). (Morien)

Reklama

Reklama