Reklama

Reklama

Limonádový Joe aneb Koňská opera

  • angličtina Lemonade Joe (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 1885 a v Arizoně je pořádné dusno. Obyvatelé Stetson City se napájí whisky a morální hodnoty citelně upadají. V Trigger Whisky Saloonu řádí skutečně vykutálená skupinka gangsterů. Majitelem vyhlášeného lokálu je Doug Badman (Rudolf Deyl ml.), k chlípnému pobavení zpívá Tornádo Lou (Květa Fialová) a své hříšné a podlé plány osnuje gangster od přírody Horác alias Hogo Fogo (Miloš Kopecký). Posledními spravedlivými v tomto otřesném a korupcí prolezlém městě je lékárník Ezra Goodman (Bohuš Záhorský) se svou dcerou Winnifred (Olga Schoberová). Jednoho dne přijede na bílém koni obchodní zástupce firmy Kolaloka, jistý Joe (Karel Fiala), který se alkoholikům rozhodne nabídnout napravení v podobě nealkoholické limonády. Je snad jasné, že alkoholici své mety neopustí tak snadno. (AČFK)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (700)

petaspur 

všechny recenze uživatele

Je možné, aby se Winnifred (členka klubu Arizonská obroda) stala ženuškou synáčka továrníčkova? Samozřejmě! Zvlášť, když oním zmiňovaným úspěšným obchodním cestujícím je Limonádový Jeliman s hlasem Karla Gotta. Winnifred vítězí, přestože soupeřkou v zápasu o srdce pistolníkovo je Arizonská pěnice Tornádo Lou (Žena Bouře), která je světaznalejší, lokty má rovněž ostřejší, ale sourozenecké pouto ji nakonec diskvalifikuje z boje o manželské lože sdílené s neposkvrněným hrdinou. A tak se zrodil neuvěřitelně stylový western, ve kterém proti sobě stojí Goodman s Badmanem, bílá s černou a kolalokova limonáda s lihovinou. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Díky mnoha talentovaných tvůrcům vznikla tato klasika, která neztrácí svůj lesk ani po létech. Pravděpodobně v Arizoně ve Stetson City se odehrává jeden z nejlepších československých westernu s nezapomenutelnými hláškami, kvalitními písněmi a sympatickými herci. Jednomu z nich Karlovi Fialovi je věnován tento komentář jako pocta. V den napsaní tohoto komentáře 3.10. 2020 zemřel. ()

Reklama

MM11 

všechny recenze uživatele

Specifická parodie by se měla promítat pouze českým divákům, poněvadž mám pocit, že jiní ten originální humor snad ani nepochopí. Přitom je vlastně kuriozitou, že ten nejlepší výsměch samolibým westernům vznikl právě u nás, v zemi hrátek kovbojů ušetřené. Lipský proto natočil nejen vtipný film, ale i překvapivě originálně pojatý, plný drobných perliček filmového kumštu, což se (nejen mě) určitě líbí. Odpůrců Limonádového Joea je však stále dost.. Na to jediná odpověď - originalita je vždycky na pranýři, konvence nikoho neurazí. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

nesmrtelná parodie klasických amerických westernů v podání mistra komedií Oldřicha Lipského bez kterého by české filmové vody byly opravdu ochuzeny. Asi jeden z nejdůležitějších režiséru, který svým osobitým projevem bavil a baví diváky dodnes. A to nejen ty z česka. Karel Fiala v roli Limonádového Joea, který přichází potírat zločin ve whisky zkaženém městě pomocí své mušky (kterou trefuje mušky pozadu) a hlavně kolalokové limonády. potkává dívku svého srdce, a spolu musí čelit nebezpečné bandě vedené geniálním Kopeckým. Ten jako obvykle dělá ze své postavy umělecké dílo. opravdu hromada gagů, úžasných zesměšnění a všechno tak inteligentní, že tomu skoro nejde uvěřit. 10/10 ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Naprosto dokonalá a bezchybná parodie na americké westerny. Po všech stránkách kladný hrdina v podání Karla Fialy je chvílemi skutečně "na zabití". Spousta úžasných fórků a bezva písniček, jedničkové herecké výkony, no prostě super. A těch hlášek! "To abych si vzal teplé prádlo." "Já se vrátím. A se mnou přijde zákon." "Nechte si své Kidy." "Supercloumák!" "Perfidní rachomejtle." :)) ()

Galerie (57)

Zajímavosti (80)

  • V 90. rokoch 20. storočia pôsobilo v Česku aj malé súkromné rádio pod názvom Rádio Limonádový Joe. (Raccoon.city)
  • V izbe Tornádo Lou (Květa Fialová) bol zavesený nad mosadznou posteľou zarámovaný nápis "Tvrdá práca prináša úspech", čo bolo pionierske heslo z čias dobývania Západu. Pri premietaní na Sansebastianskom festivale, keď sa objavil tento záber, zaznel z americkej lóže obrovský výbuch smiechu. Známy režisér Nicholas Ray sa ohromne bavil. Pôvodne mal nad posteľou visieť svätý obrázok. (Raccoon.city)
  • Ve filmu byly použity detailní kulisy města Stetson City. (M.B)

Související novinky

Kino na hranici: hvězdy na těšínském nebi

Kino na hranici: hvězdy na těšínském nebi

22.07.2021

Letos se v obou Těšínech budou slavit prázdniny s filmem. Na přelomu července a srpna se po pandemické přestávce diváci setkají naživo v rámci filmové přehlídky „Kino na hranici”. Co je čeká? „Loňský… (více)

Retro biják 60. – 90. let

Retro biják 60. – 90. let

16.06.2018

Fanoušci retro filmů, zbystřete! Jáchyme, hoď ho do stroje!, Postřižiny, Limonádový Joe, Marečku, podejte mi pero!, Starci na chmelu, Adéla ještě nevečeřela, Noc na Karlštejně, Čtyři vraždy stačí,… (více)

Kánon filmu 2011

Kánon filmu 2011

13.02.2012

V sobotu 21. ledna byl ukončen výběr filmů Kánonu filmu za rok 2011 a přinesl opět zajímavé výsledky. Původní prosincový termín konání výběru byl z důvodů nečekaných a smutných předvánočních událostí… (více)

Reklama

Reklama