Reklama

Reklama

VOD (1)

Agent W4C je muž s ocelovými nervy a neobyčejným postřehem, který naráz myslí a jedná. Setkáváme se s ním v okamžiku, kdy ho rozkaz Velkého šéfa vytrhuje z vysokohorské idyly, ozvláštněné jen tmavovlasou kráskou a krátkou přestřelkou s nepřátelskými špióny. To vše musí W4C opustit a vydat se do neznámého města Prahy, aby tam „bestiálně krásné“ agentce Alici předal tajný plán na vojenské využití Venuše. Na likvidaci největšího agenta světa, velkého svůdce, sympaťáka a hrdiny však nakonec stačí bezelstně pečlivý obyčejný český účetní Foustka se svým psem Pajdou... Režisér Václav Vorlíček natočil tuto parodii na filmy se špionážní tematikou podle scénáře Oldřicha Daňka v roce 1967. V hlavních rolích diváky potěší Jiří Sovák, Jan Kačer, Květa Fialová, Jan Libíček a další. (Česká televize)

(více)

Recenze (213)

lamps 

všechny recenze uživatele

Kdyby si tento námět vzal do parády Oldřich Lipský, byla by výsledná podoba ještě mnohem zajímavější. Ale i Václav Vorlíček je bezpochyby výborný režisér a jeho pohled na bondovské parodie je stejně bláznivý a roztomilý, jako hlavní postava účetního Foustky, který je opravdu špión, byť mu to nikdy nechce věřit. Slibně rozjetý příběh se sice na půli cesty trochu zasekne, ale díky všudypřítomnému humoru, povedeným narážkám a především vyvrcholení v plaveckém bazénu se jedná pořád o vydatnou porci zábavy, na jakou se nikdo jiný než my prostě nezmůže. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Celkem slušná parodie na špionážní detektivky, která s ohledem na tehdejší absolutní neznalost např. příběhů o agentovi 007 překvapuje tím, že se podobně jako u Limonádového Joa dá nahlížet na film jako na regulérního žánrového zástupce, navíc Kačer s Fialovou dokazují, že nemusíte mluvit anglicky, aby z vás vyzařovalo pravé hrdinské charisma. Jiří Sovák byl také dobrý, ale dle mého soudu bylo zapojení obyčejných lidí do akce mnohem povedenější v legendární britské parodii Casino Royale (natočené ve stejném roce). Trochu zamrzí neúčast pana Macourka, kterému parodie na tento druh filmů ve filmografii schází a dle mě by jeho rukopis snímek oživil, nicméně i tak je tato story silným nadprůměrem mezi českými komediemi. 80% ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Pes pana Foustky mi léta utíkal, tak jsem si na něj na Vánoce počíhal a konečně jsem z něj viděl něco víc než jen čenich.  Vynikající parodie na nejmenované filmy z nejmenované země, kterým jsem nikdy moc nepřišel na chuť. V českém podání s kopicí absurdního a černého humoru je to ale  úplně jiná písnička.  Sexy mrcha Květa Fialová, drsný James, tedy Jan Kačer a nenapodobitelně neobyčejně obyčejný Jiří Sovák jako účetní Foustka, který se de facto jen tak mimochodem nachomýtne k likvidaci celosvětové sítě agentů cizích mocností a ještě přitom stihne vyhrát mezinárodní plavecký závod. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl několikrát a musím přiznat, že pokaždé mi přijde lepší. Jiří Sovák v roli účetního, kterému se obrátil život naruby. Tento český trend, postavený na tom, že si někdo někoho s někým splete, se českému filmu velice dařil a byl rozvíjen vždy v dokonale trhlé zápletky a šílené extrémy. Mezi tím vším je tento film gentlemanem a já nemohu jinak, než si jej proto tak cenit. 95% = 5/5 ()

Finskej 

všechny recenze uživatele

Parodie parodií, ve které čeští filmaři s přehledem předběhli svět. Ještě dneska mohou novodobí experimentátoři se vtipem závistivě slintat při sledování archivu. Jan Kačer v hlavní roli neodolatelného superagenta je těžká nálož, ovšem český Q v podání Pana Taua Otty Šimánka se svým opravdu zvláštním budíkem je vrchol :) ()

Galerie (11)

Zajímavosti (23)

  • Medzi Jiřím Sovákom a Janom Kačerom vládla počas filmovania napätá atmosféra. Sovák sa totiž s dešpektom vyjadroval o komediálnych schopnostiach Kačera. (dyfur)
  • Pes, ktorého mal pan Foustka (Jiří Sovák), bol vybraný náhodne. Pôvodne zvolený pes, ktorého majiteľ tri mesiace trénoval pri prvom filmovaní, ušiel z nakrúcania, našťastie v ateliéri sa náhodou objavil iný psík - volali ho Pajda - ktorého filmári odkúpili za 100 Kčs a ktorý zvládol všetky scény bez problémov. (dyfur)

Reklama

Reklama