Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Knedlíky! Medvěd vaří ve škole knedlíky?"
Cirkusový klaun Cibulka, který slaví úspěchy se svým číslem s ochočenými medvědy, dostal výpověď z cirkusu. Medvědy totiž ředitel cirkusu vyměnil za cvičené vepře. Cibulka tedy na popud dětí nastupuje v ženském převleku jako kuchařka do školní jídelny. Problémy nastanou v okamžiku, kdy za Cibulkou do školy přicházejí uprchlí cirkusoví medvědi... (Bohemia MP)

(více)

Recenze (272)

tatka 

všechny recenze uživatele

Nikdy nezabudnem na ten deň, keď sme boli na tomto filme v kine.. Kamarátka sa tak smiala, keď Cibulka korčuľoval po dlážke, že jej cvrklo do textilu. Tak musela vstať, a hrabala sa cez tú úzku uličku v kine Hviezda na záchod. Mne to bolo strašne smiešne, dostala som taký záchvat smiechu, že ma uvádzačka vykázala zo sály. Pritom to bola komédia, čo chcela, aby som ronila slzy, tepša jedna. Vonku na chodbičke mi cvrklo tiež. Takže sme ten film v kine nevideli celý, ale to nevadí. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Výborná detská komédia postavená na výbornom scenári a hereckom výkone Lubomíra Lipského striedajúceho roly klauna Cibulku, kuchárky, školníka a upratovačky. Nápad urobiť cirkus zo školy práve počas návštevy inšpektora je geniálny. To vytvára množstvo priestoru pre hru na skrývačku nie len s majiteľmi cirkusu a riaditeľom školy, ale aj na vtipné poznámky inšpektora stelesneného skvelým Františkom Filipovským. Produkcia nie je ničím výnimočná, hoci cirkusoví dubléri sú výborní, žiaľ pri práci so zvieratami to určite nebolo ľahké, takže množstvo scén je vytvorených príliš priehľadnými trikmi. 75% ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

Ztřeštěná crazy komedie, určená přece jen především dětem. Mě nikdy moc nebavila, možná je to i tím, že nemám moc v lásce cirkusy, klauny a ani drezury zvířat. Mě tak vše vynahrazovaly zápletky a převleky Lubomíra Lipského, ať už za uklízečku, školníka anebo za kuchařku. Hodně mu sekundovali i Jiří Sovák jako ředitel školy, František Filipovský hrající inspektora, nebo Jan Libíček a Milda Kopecký v rolích ředitelů cirkusů. Jinak jo to slabší kousek ve filmografii Oldřicha Lipského. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Jen díky výbornému hereckému obsazení 3 hvězdičky. 6 medvědů s Cibulkou mi totiž nikdy nepřirostli k srdci. Je to možná i díky tomu, že jsem měl na gymplu učitele chemie, ktery mě asi neměl moc rád, přitom jsem byl hodný študák. Nu což, tento chemikář se jmenoval Pavel Cibulka a proto se mi on spojuje právě s tímto filmem. Tak či onak, na víc jak 3 hvězdičky to prostě není a hotovo :-) ()

plechulka 

všechny recenze uživatele

Filmy, které si zamilujete jako dítě, můžou být třeba blbé, ale Vy k nim až do smrti budete mít náklonnost. Já to takhle mám hlavně se dvěma "medvědími filmy" - hraným "Cibulkou" a animovaným USA celovečerákem "Méďa Béďa" (z r. 1964!). Jsem ráda, že i po X shlédnutích napřed s dětmi a nyní s vnoučaty mohu zodpovědně prohlásit, že blbý není ani jeden! ()

Galerie (7)

Zajímavosti (27)

  • Cirkus Bonifác byl postaven v ulici Cirkusová v Horních Počernicích. Cibulka (Lubomír Lipský) bydlí na adrese Lužická 38, Praha-Vinohrady. (sator)
  • Ve scéně, kdy přijde školník (Lubomír Lipský st.) do ředitelny, lze spatřit, že chodba je rovná. Poté, co mluví s ředitelem o medvědech, je však při záběru na školníka chodba do pravého úhlu. (chleba24)
  • Je možné všimnout si, že školník je zde velmi univerzárlní, například nosí pokapsách křídu, aby si v momentě, kdy skáče přes oc. táhla, mohl poprášit ruce. (Jeldi)

Reklama

Reklama