Reklama

Reklama

Slaměný klobouk

  • angličtina Straw Hat
TV spot

VOD (1)

Pařížský bonviván Maurice Fadinard je ve svých čtyřiceti letech finančně na dně. Jediným možným řešením je pro něj sňatek s nezkušenou, avšak zazobanou Helenkou, dcerou zelináře Nonancourta. Ve svatební den se Fadinard naposledy v lesíku sejde se svou milenkou. Jeho kůň nedopatřením sežere slaměný klobouk jiné dámy, Anais Beauperthuisové, která je tu se svým milencem, poručíkem Emilem. Protože Anais se ke svému žárlivému manželovi nemůže vrátit bez klobouku, požaduje Emil na Fadinardovi okamžitou nápravu. Dokonce kvůli tomu i s Anais dorazí do Fadinardova bytu. A tady začne kolotoč zmatků a nedorozumění. Fadinard neví, zda se nejdřív věnovat nevěstě a jejímu početnému příbuzenstvu, nebo rozzuřenému Emilovi. Ani jedni nechtějí čekat, a hlavně je zde kardinální otázka: kde v celém městě sehnat přesně stejný slaměný klobouk? (TV JOJ)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (126)

zette 

všechny recenze uživatele

Film ma svuj vtip a nadhled. Pokud by se rozkouskoval do jednotlivych epizod, bylo by to mnohem lepsi. Cely film pusobi prekombinovane a postupem casu me u Slameneho klobouku opoustela pozornost. Nektere postavy jsou ale vyborne, za vsechny Ruzickova a Landovsky. Osobne v lasce Kopeckeho nemam, svou roli ale zahral dobre. Lipskemu se povedlo obsadit neskutecny pocet vybornych hercu. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Fraška - tedy přesněji situační komedie - tohoto druhu zajisté může pobavit diváka v kamenném divadle, ale zdá se mi, že přenesená na filmové plátno ztratila hodně na půvabu. Ce je platná plejáda skvělých herců a výborné výkony Kopeckého, Zázvorkové a dalších, když všechno se ztrácí v neustálém pobízání skupiny svatebčanů z bytu do bytu, z ničení bytového zařízení, bezduché střelby, s řadou zbytečných postav atd. Pro mne to byl chaos, kterému jsem se mohl pousmát jen na některých místech. K těm klasickým crazy komediím to má hodně daleko. ()

Reklama

lucascus 

všechny recenze uživatele

Další ze série crazy komedií, které se na přelomu šedesátých a sedmdesátých let úspěšně uváděly, a to vždy s plejádou těch nejlepších hercích. Zde se sešli snad všichni herci, co tehdy něco znamenali. Jinak člověk by ani nevěřil, jak se může udělat komedie s jedinou zásadní zápletkou - aneb v hlavní roli zde vystupuje dámský klobouk. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Poměrně zapomenutý kousek z tvorby Oldřicha Lipského, nutno však říci, že neprávem - svojí bláznivostí nejen že je rovnocenným partnerem zbylým skriptům jeho významného spolupracovníka Macourka, ale v některých chvílích také nepřekonatelným vzorům crazy komedií - schopnost Miloše Kopeckého (dle mého zde v nejlepší formě) tvořit zápletku jako kousek plastelíny je občas funésovštější než Louis sám (asi nejvíce mě kvalita Kopeckého výkonů připomněla francouzské Jo či Oskara) a závěrečné vyvrcholení je charakterově podobné produkci Charlese Feldmana ze šedesátých let (z herců tomuto druhu humoru dominuje Lubomír Lipský, také jedna z nejvýraznějších dosud viděných kreací). Jelikož mám pro obě komediální odrůdy někdy až nekritickou slabost, vytáhnu z kapsy i pro tuto komedii ten nejvyšší počet hvězd, jaký zde mohu dát. 90% ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Taškařice kostýmní, divadelně-televizně stylová... ;o] . . . Filmek lehce rozverný, naštěstí na nic si nehrající, postavený hlavně na konverzačním humoru a rozpustilých kreacích tehdejší herecké elity. Jojo, kdeže ty časy starý jsou... - - - - - (Viděno párkrát během letu let na různých tv kanálech, hodnocení po repete 17.11.2011 na >slaměné jedničce< 1616., komentář zde suše jako šedesátý - 17.11.2011) ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Film byl natočen na motivy hry Eugèna Labiche „Un chapeau de paille d'Italie“ (v překladu „Klobouk z italské slámy“) z roku 1851. (Komiks)
  • Dům rodiny Nonaucourtových a přilehlé skleníky se nacházejí v zámeckém parku v obci Hořín nedaleko Mělníka. Dnes je však celý objekt zarostlý stromy a jedná se o zříceninu. (ondradvori)

Reklama

Reklama