Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Schopnost utíkat nejrychleji ze všech na světě (na jakémkoliv světě, v němž se právě vyskytuje) by ježek Sonic bez mrknutí oka vyměnil za opravdového kamaráda. Ze svého lesního útočiště sice chodí navštěvovat dobráckého maloměstského šerifa Toma (James Marsden), ale ten se tak úplně nepočítá, protože si Sonica při jeho rychlosti ještě nestačil všimnout. A Sonic se snaží nezanechávat stopy své přítomnosti, protože ví, že by pak po něm šli. Kdo? Všichni! Jenže i ten nejopatrnější ježek může udělat malou chybu, kterou bylo v jeho případě dočasné vypnutí elektřiny v polovině Ameriky. Bezradná a znepokojená vláda na odhalení příčin kolosálního výpadku najme toho vůbec nejschopnějšího génia, lehounce šíleného Doktora Robotnika (Jim Carrey). A ten velmi brzy zavětří Sonicovu stopu. A Sonic rázem zjistí, že ani nejrychlejší nohy nemusí k úspěšnému útěku stačit, zvlášť když ztratil magické kroužky, které mu umožňovaly rychle cestovat mezi různými světy. Jediný, kdo zná jejich aktuální polohu, je jeho „kámoš“, šerif Tom, a ten se do záchrany mimozemského ježka před neúnavným a vynalézavým Doktorem Robotnikem zrovna nežene. Pak si však jako správný ochránce zákona uvědomí, že slabší je třeba bránit, a začnou se dít věci… (CinemArt)

(více)

Videa (7)

Trailer 7

Recenze (412)

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Postava Jim Carreyho bylo to jediné, co mi film kazilo. Ale ne tolik, abych odebrala hvězdu, Tohle tvůrcům opravdu vyšlo. Nejen, že je film opravdu vtipný. ale povedlo se jim i pár opravdu chytrých joků. Odkazů na moderní i oldschool kulturu tam bylo požehnaně a všechny pobavily. Ježek je roztomilý a jsem moc ráda, že ho po návalu kritiky opravili. James Marsden na plátně se Sonicem fungoval taky moc dobře. Opravdu jsem si to moc užila. Je to jízda hned od začátku a nemá to moc hluchých míst. 5* ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

U tohohle filmu hlavně nesmíte myslet, protože tady nic pořádně nedává smysl, ani ve svém vlastním vybudovaném světě. Sonic je vždycky úplně jinak rychlý, chvíli je rychlejší než rychlost zvuku, chvíli nedokáže zdrhnout letadlu a běhá strašně pomalu. Těch nelogičností je tam víc, ale asi nemá smysl je tady víc řešit. Každopádně, normálně bych se na ten film fakt nepodíval, ale po Detektivovi Pikachu (který se mi překvapivě líbil) jsem tak nějak měl pocit, že by tohle minimálně za pokus stálo. No, stálo, ale moc se mi to nelíbilo. Je znát, že to celé cílí strašně na děcka, což dokazuje už jenom občas flossující Sonic (což byly dost cringe scény), ale i velké množství humoru pro děcka. Pro starší tu jsou milionkrát viděné popkulturní odkazy, které mě ale stejně nepobavily. Z příběhu se podle mě dalo vytřískat mnohem víc, ale tak aspoň to trvalo jenom hodinu a půl, ne přes dvě hodiny. Ještě zmíním, že toho Sonica nakonec zanimovali dobře, to musím uznat. A dokonce se jim povedlo z něj udělat aspoň trochu sympatickou postavu, protože v traileru mi lezl na nervy. Celkově to ale je film na jedno zhlédnutí, co ve vás (nebo aspoň ve mě ne) nezanechá žádný hlubší dojem. Lepší 2* ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ja vlastne ani nevim, jestli jsem cekal vic nebo ne, proste vcelku sviznej rodinnej film, kterej nicim neurazi, ale ani nenadchne a tak nejak neni duvod se na nej divat znovu. Pribehove samozrejme stupidni, ale s ohledem na hru to v ramci mezi funguje. Marsden je docela sympatak, Sonic neni tak otravnej, jak jsem se obaval a sem tam i pobavi a Carrey je jako vzdy super a prislo mi, jak kdyby od svejch poslednich roli, kde vypadal tezce sesle, omladnul a misty to rozjizdi jak za mlada. Na rodinnej film jsou triky obstojny, soundtrack taky, film vcelku svizne odsejpa, akce neurazi, hlasky obcas pobavi. Hlavni problem je tak v tom, ze ackoliv nuda nehrozi, vlastne vsechny nejlepsi momenty byly videt uz v ukazce a vypln mezi tim je jen takova vata. Ale mohlo to dopadnout daleko hur, na eventuelni druhej dil bych se klidne kouknul. Lepsi 3*. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Bavil jsem se náramně. Sonic je mimořádně příjemná oddychovka s cool ježkem, snad ještě víc cool Jimem Carreym, který je totálně ve svém živlu a příjemným mixem humoru a akce, která je místy fakt mimořádně nápaditá. Ježek Sonic je překvápko i v rámci žánru, protože úplně v klidu jsme mohli dostat trapnou komedii, ve které nefunguje vůbec nic, jenomže tady funguje všechno a vtipy jsou fakt dobré. Víte sice, jak to dopadne a že se ti dva nakonec spřátelí, ale o to tady přece vůbec nejde. Důležité je, že je to skvělý film, pro opravdu celou rodinu, každý si v něm něco najde a nikdo se nebude nudit. Věřím tomu, že druhý díl se uskuteční, po tom otevřeném konci by to byla škoda. Vlastně by to byla škoda po celém prvním filmu, protože já se fakt bavil a ještě teď lituju, že jsem na to nezašel do kina. Sonic by si to rozhodně zasloužil. Zábava na jedinčku, ve které funguje snad úplně všechno a která šlape jako hodinky. 75%. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

podobně jako nedávný Detective Pikachu je i Sonic solidní blbina,ale díky tomu ,že v tomhle případě tvůrci posunuli laťku zábavnosti o něco výš,vítězí nad svým žlutočerným kolegou na celé čáře.Zatímco Pikachua táhnul primárně sám Pikachu s hlasem Ryana Reynoldse a lidský hrdina byl ve většině času spíš otravný,tady se to neděje a permanentně mluvící Sonic je skvěle doplněn sympaťákem Marsdenem a záporákem Carreym,u kterého je osvěžující jej vidět po delší době v komediální roli.Děj sice nemá moc čím překvapit,ale na to se tu moc nehraje a vzhledem k tomu,že se letí dopředu tryskovou rychlostí,uteče těch 100 minut jako nic.Rozhodně nejlepší rodinný film letoška a jeden z nej posledních let...70% ()

Galerie (57)

Zajímavosti (22)

  • Jima Carreyho k roli Robotnika nejvíc ze všeho přesvědčila jeho dcera, která je velkým fanouškem her se Sonicem, se kterými vyrůstala. (NiWi)
  • Městečko Green Hills je pojmenováno po první zóně Green Hill ze hry „Sonic the Hedgehog“ (vůbec prvního titulu ze série). Ke konci filmu je možné zaslechnout kus její melodie v klavírní verzi. V závěrečných titulcích je přímo uveden i původní skladatel Masato Nakamura. (Ryuuhei)
  • Když Sonic zapne v hotelovém pokoji televizi, jedním z programů, který můžeme vidět na obrazovce, je krátký film Gopher Broke (2004). (ČSFD)

Související novinky

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Nový Star Trek, Tiché místo i Sonic

Nový Star Trek, Tiché místo i Sonic

16.02.2022

Studio Paramount v rámci prezentace pro investory oznámilo kupu novinek, a jelikož je toho opravdu hodně, asi se do toho rovnou pustíme. Tou největší zprávou je čtvrtý Star Trek. Nové pokračování… (více)

Dočkáme se třetího Ace Ventury?

Dočkáme se třetího Ace Ventury?

21.03.2021

Žádná jiná role neproslavila Jima Carreyho víc než prakticky jedna z jeho prvních. V roli Ace Ventury, prapodivného zvířecího detektiva s bizarními metodami, divákům vůbec poprvé na velkém plátně… (více)

Růžový panter se vrátí

Růžový panter se vrátí

21.11.2020

Režisér Jeff Fowler, jehož Ježek Sonic byl jedním z nemnoha filmů, které jsme v letošním roce mohli ještě vidět v kinech, a Chris Bremner, scenárista úspěšného letošního akčňáku Mizerové navždy,… (více)

Reklama

Reklama