Reklama

Reklama

Jaga. Košmar ťomnogo lesa

  • Rusko Яга. Кошмар тёмного леса (více)

Obsahy(1)

Démon zvaný Baba Jaga sa jedného dňa oslobodil a zatúži po novej energii, ktorú mu majú dodať deti. Ideálnou sa pre neho stáva mladá rodina, ktorá začala bývať na okraji lesa, kde i on ma svoje sídlo. Baba Jaga má však nečakaného protivníka a tým je Egor, starší brat malého dievčatka, ktoré záhadne z domu zmizlo... (dyfur)

Recenze (72)

petikacka 

všechny recenze uživatele

Tak tohle může nazvat hororem jenom úplný pablb...Je to prostě taková báchorka o dětech na které rodiče serou a která nemá ani atmosféru, ani hloubku, ani smysl natož ponurost...Navíc je to celé zcela nelogické a šíleně nudné...Ta jedna hvězda je pouze za snahu a to ještě s přivřenýma očima...Za mě 15% ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Hergot, hergot, hergoooot !!! Člověk před dvěma roky zaslechne, že vychodní blok natočí nejděsivější horor všech dob, kde se v hlavní roli objeví jedna z nejznámějších postaviček slovanské tvorby Jaga, a oni ti ruští sráči zase natočí jakýsi popcorn s doporučeným věkem 12. Nechápu, proč někdo nenatočí fakt horor (horor jako horor, ne žádný boční laciný humor) a neudělá film, zasazený do středověku a ne do současnosti. Nebo respektive vím, je to moc drahé, naposled jsem se takhle těšil na Draculu a jak to dopadlo..to už fakt radši netočit nic.....................moje hodnocení = 2,5 z 10. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Dlouho mě ten ruský svět bavil a líbil se mi. Líbilo se mi ruské moderní sídliště, za jehož okrajem ihned začínal temný hustoles plný vývratů s tajemným dřevěným domem. Bavila mě ruská mládež, působící oproti americkým spratkům z obdobných filmů mnohem vyzráleji, dospěleji. Líbila se mi drsná chůva i blonďatá lolitka se závislostí na mobilu. Bavila mě specifická ruská atmosféra celkově. Ale ten konec s digitálními efekty, s přecházením mezi světy a s holčičkou v platinové paruce byl natolik infantilní a šablonovitý, že mi předchozí dojmy trochu pokazil, stejně jako nestydaté "inspirování se" pointou o rok staršího amerického The Wretched. A já teď tedy Babu Jagu bohužel nemůžu hodit jinam, než do množiny lehčího softhorrorového nadprůměru. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Rusáci majú svoj štýl točenie filmov ale tento je celkom v pohode. Kamera výborná, hudba tiež a masky aj keď pre horor slabučké tak pekné.Detskí herci prehrali dospelé drevá o 2 triedy a našťastie boli aj sympatickí. Troška mi to pripomenulo nedávno zhliadnutí The Wretched ktorý bol však lepší. Tiež je tu čarodejnica( báť sa jej rozhodne nebudete) ktorá kradne deti a potom na ne rodičia zabudnú. Skôr ako horor je to taká temnejšia rozprávka . Každopádne pre Rusákov palec hore. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Asi budu jediný co to bude kritizovat, ale mě to nevadí nejsem ovce csfd a nepapouškuji stejné názory jiných naštěstí. Tak, že v lese žije Baby Yaga co unáší děcka a pak je asi zabíjí? Zhruba do 30 minuty je to v pohodě uvidíme rozmazleného kluka co si o sobě moc myslí (taky za to dostane ranu a chtějí ho i zabít jo chlapče to tě naučí chovat se k lidem z úctou ) jeho novou matku (předchozí umřela při autonehodě) a malé děcko a chůvu, která se jim o to děcko stará, ale je divná. Pak to děcko zmizne a ten kluk ho s jednou holkou a jedním nagelovancem hledá a to je celý film. Do scény v té chalupě nebo co to bylo kde s nima mluvil ten chlápek je to v pořádku pak se tam začnou objevovat jakési mysteriózní a fantasy sračky začne tam na ně útočit cyborg nebo co to bylo jeden z kluků si dá dostaveníčko s vražednýma pružinama dva zmizí bůhví kam a nikomu nechybí a mezi tím tam s nima kecá mrtvá dívka. Baby Yaga se zde takřka neobjeví většinou vidíme jen prst,ruku, stín nebo, když se objeví je to v 5 sekundové záběru z , kterého má divák kulové. Chtěl jsem dat 60, ale jdu níže 20 a i to je moc podobné zklamání jako Nevěsta. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Soundtrack Nicka Skachkova obsahuje celkem 22 písní se stopáží přes 46 minut. Kromě toho film dotváří další 3 písně: „Mephisto’s Lullaby“ hudebníka Xtortion Audio v podání Yaira Albega Weina & Ora Kribose, „Civik“ ruského muzikanta Tonyho Igyho a „Jardins sous la Pluie“ z poslední třetí části suity Estampes Clauda Debussyho. (noelcoward73)
  • V 62. minutě jeden z chlapců v obchodě otevře a poté zavře regál s potravinami. V následujícím záběru ho ale zavírá znovu. (Duoscop)

Reklama

Reklama